Tarsus Belediyesi'nden Tarımsal Gelişim Ve Kırsal Kalkınma Atağı

19.02.2021 - 14:15, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus Belediyesi'nden Tarımsal Gelişim Ve Kırsal Kalkınma Atağı

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarımsal gelişimi desteklemek ve kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla iki önemli protokole imza attı.

  KIRSAL ALANDA YEM VE TARLA BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPAN ÇİFTÇİLER DESTEKLENECEK   Tarsus Belediyesi'nde gerçekleştirilen protokol görüşmelerinde Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Tarsus Belediyesi arasında imzalanan ilk protokole göre; Tarsus İlçesinin tarımsal potansiyel sahibi olduğu tarla bitkileri ve yem bitkileri yönünden kırsal alanda bulunan üreticiler desteklenerek, tarla bitkileri ve yem bitkileri üretiminde verim ve kaliteyi arttırmak, ilçenin tarımsal ürün potansiyeline katkı sağlamak üzere bir çalışma yürütülmesi amaçlandı. Proje kapsamında, Tarsus İlçesi sınırları içinde pamuk, soya, mısır, yerfıstığı, ayçiçeği, adi fiğ, iskenderiye üçgülü üretiminin desteklenmesi konusunda destek sağlanacağı ve aynı zamanda üretilecek ürünlerin pazarlanmasında üreticiye destek olunacağı belirtildi. Ayrıca uygulanacak projelerde Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından tarım teknolojilerinin geliştirilmesi, teknik danışmanlık ve demonstrasyon çalışmaları gibi destekler de sağlanacak.   VERİMLİ BİR TARIM İÇİN BİTKİ SAĞLIĞI ANALİZİ YAPILACAK    Tarsus Belediyesi ile Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi Bitki Sağlığı Kliniği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan ikinci protokolde ise; tarımsal üreticiler ve çiftçilerin karşılaştığı bitki sağlığı sorunlarına doğru, kesin, hızlı ve ekonomik öneriler sunmak ve bitki analizleri hakkında bitki sağlığına yönelik pratik tanı ve tedavi sonuçlarının uygulanması ve çiftçilerin tarımsal bitki koruma sorunlarına çözüm üretilebilmesi noktasında üreticiler desteklenecek.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarımsal gelişimi desteklemek ve kırsal kalkınmayı sağlamak amacıyla iki önemli protokole imza attı.

 

KIRSAL ALANDA YEM VE TARLA BİTKİLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPAN ÇİFTÇİLER DESTEKLENECEK

 

Tarsus Belediyesi'nde gerçekleştirilen protokol görüşmelerinde Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile Tarsus Belediyesi arasında imzalanan ilk protokole göre; Tarsus İlçesinin tarımsal potansiyel sahibi olduğu tarla bitkileri ve yem bitkileri yönünden kırsal alanda bulunan üreticiler desteklenerek, tarla bitkileri ve yem bitkileri üretiminde verim ve kaliteyi arttırmak, ilçenin tarımsal ürün potansiyeline katkı sağlamak üzere bir çalışma yürütülmesi amaçlandı. Proje kapsamında, Tarsus İlçesi sınırları içinde pamuk, soya, mısır, yerfıstığı, ayçiçeği, adi fiğ, iskenderiye üçgülü üretiminin desteklenmesi konusunda destek sağlanacağı ve aynı zamanda üretilecek ürünlerin pazarlanmasında üreticiye destek olunacağı belirtildi. Ayrıca uygulanacak projelerde Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından tarım teknolojilerinin geliştirilmesi, teknik danışmanlık ve demonstrasyon çalışmaları gibi destekler de sağlanacak.

 

VERİMLİ BİR TARIM İÇİN BİTKİ SAĞLIĞI ANALİZİ YAPILACAK 

 

Tarsus Belediyesi ile Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi Bitki Sağlığı Kliniği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü arasında imzalanan ikinci protokolde ise; tarımsal üreticiler ve çiftçilerin karşılaştığı bitki sağlığı sorunlarına doğru, kesin, hızlı ve ekonomik öneriler sunmak ve bitki analizleri hakkında bitki sağlığına yönelik pratik tanı ve tedavi sonuçlarının uygulanması ve çiftçilerin tarımsal bitki koruma sorunlarına çözüm üretilebilmesi noktasında üreticiler desteklenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.