Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Bünyesinde 'Engelli Hizmet' Birimi Kuruldu

02.12.2019 - 17:14, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Bünyesinde 'Engelli Hizmet' Birimi Kuruldu

Tarsus Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir ilke imza attı. Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Engelli Hizmet Birimi’nde işitme engellilere yönelik işaret dili eğitimi almış zabıtalar işaret diliyle hizmet vermeye başlayarak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN TÜRKİYE'DE BİR İLK Tarsus Belediyesi, modern ve sosyal belediyecilik anlayışı ile yeniden yapılanma ve hizmetlerini geliştirme sürecine girdi. Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Engelli Hizmet Birimi’nde Türkiye’de ilk kez zabıtalar, günlük hayatta toplu taşıma aracıyla bir yerden bir yere gitmek isteyen işitme engellilerle iletişimi sağlayabilmek için çalışanlarına işaret dili eğitimi vermeye başladı.   Tarsus Belediye Başkanlığı görevine seçildikten sonra eksikliklerini tespit ettiği müdürlüklerin yanı sıra yeni hizmet birimleri oluşturma gayreti ile çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatı ile Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Engelli Hizmet Birimi kuruldu. İşaret dili eğitimi alan ve engelli bireylere yardımcı olarak amacıyla kurulan birimde üç zabıta görev yapıyor. Zabıtaların işaret dili ile hizmet vermeye başlaması bakımından Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Tarsus Belediyesi, işitme engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.    İşaret dili eğitimini başarı ile tamamlayan zabıta görevlileri engelli vatandaş ve üyelerin bulunduğu dernek, vakıf, sivil toplum kuruluş ve kurumları ile koordineli bir şekilde görev yapacak. Engelli bireylerin resmi ve özel kurumlardaki işlemlerine yardımcı olmaları amacıyla kurulan birimde görev alacak zabıtalar, Çölyak Hastalarının ücretsiz glütensiz ekmek dağıtımını da gerçekleştirecek.   Engelli hizmet birimi aynı zamanda; şehir içinde engelli bireyler için hazırlanmış, görme engelli yolu (sarı yol), engelli otoparkı ve kaldırım kenarlarında bulunan engelli rampası gibi engellilere ayrılmış yerlerin işgalini önleyip, engelli vatandaşların şehir yaşantısında karşılaştıkları sorunları gidermeye yönelik çalışmalarını yürütecek.   Bunun yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetler Daire Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğüyle engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için koordinasyon sağlayacak olan Zabıta Engelli Hizmet Birimi, evde bakım hizmeti alan engellilerin ulaşım sorunlarını ortadan kaldıracak. Zabıta Engelli Hizmet Birimi ayrıca, Belediye tesislerine iş ve ziyaret amaçlı gelen engelli vatandaşların iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması adına, belediye çalışanların engelli vatandaşlara verdiği hizmetleri denetleyecek.
Tarsus Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir ilke imza attı. Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Engelli Hizmet Birimi’nde işitme engellilere yönelik işaret dili eğitimi almış zabıtalar işaret diliyle hizmet vermeye başlayarak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

İŞİTME ENGELLİLER İÇİN TÜRKİYE'DE BİR İLK

Tarsus Belediyesi, modern ve sosyal belediyecilik anlayışı ile yeniden yapılanma ve hizmetlerini geliştirme sürecine girdi. Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan Engelli Hizmet Birimi’nde Türkiye’de ilk kez zabıtalar, günlük hayatta toplu taşıma aracıyla bir yerden bir yere gitmek isteyen işitme engellilerle iletişimi sağlayabilmek için çalışanlarına işaret dili eğitimi vermeye başladı.

 

Tarsus Belediye Başkanlığı görevine seçildikten sonra eksikliklerini tespit ettiği müdürlüklerin yanı sıra yeni hizmet birimleri oluşturma gayreti ile çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatı ile Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Engelli Hizmet Birimi kuruldu. İşaret dili eğitimi alan ve engelli bireylere yardımcı olarak amacıyla kurulan birimde üç zabıta görev yapıyor. Zabıtaların işaret dili ile hizmet vermeye başlaması bakımından Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Tarsus Belediyesi, işitme engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

 

 İşaret dili eğitimini başarı ile tamamlayan zabıta görevlileri engelli vatandaş ve üyelerin bulunduğu dernek, vakıf, sivil toplum kuruluş ve kurumları ile koordineli bir şekilde görev yapacak. Engelli bireylerin resmi ve özel kurumlardaki işlemlerine yardımcı olmaları amacıyla kurulan birimde görev alacak zabıtalar, Çölyak Hastalarının ücretsiz glütensiz ekmek dağıtımını da gerçekleştirecek.

 

Engelli hizmet birimi aynı zamanda; şehir içinde engelli bireyler için hazırlanmış, görme engelli yolu (sarı yol), engelli otoparkı ve kaldırım kenarlarında bulunan engelli rampası gibi engellilere ayrılmış yerlerin işgalini önleyip, engelli vatandaşların şehir yaşantısında karşılaştıkları sorunları gidermeye yönelik çalışmalarını yürütecek.

 

Bunun yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetler Daire Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğüyle engelli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için koordinasyon sağlayacak olan Zabıta Engelli Hizmet Birimi, evde bakım hizmeti alan engellilerin ulaşım sorunlarını ortadan kaldıracak. Zabıta Engelli Hizmet Birimi ayrıca, Belediye tesislerine iş ve ziyaret amaçlı gelen engelli vatandaşların iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması adına, belediye çalışanların engelli vatandaşlara verdiği hizmetleri denetleyecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.