Tarsus Cezeryesi, Uluslararası Gastronomi Kitabında Yayınlandı

06.01.2020 - 20:22, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus Cezeryesi, Uluslararası Gastronomi Kitabında Yayınlandı

'Tarsus Cezeryesi' hakkındaki Bilimsel Makale, Uluslararası Gastronomi Kongresi’nin bildiri kitabında yer aldı.

Kısa adı UGTAK olan Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde Tarsus Belediyesi çalışanı, Seda Nur Keskin’in Cezerye konusunda yaptığı araştırma bildiriler arasındaki yerini aldı.   Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde 19-21 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Kongrede, Tarsus Belediyesi personeli Seda Nur Keskin’in sunumunu yaptığı, Tarsus mutfağına özgü bir lezzet olan “Cezerye’nin Bilimsel Makalesi”, Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nin bildiri kitabında yayınlandı.   Daha önce yaptığı araştırmalar ve hazırladığı tezler ile mutfak lezzetlerinin tanıtımını yapan Keskin; son olarak “Tarsus Mutfağına Özgü Bir Lezzet: Cezerye” adlı makalesiyle bilimsel kitapta yer alarak, önemli bir başarının altına imza attı.   UGTAK’ın yayınladığı, 700 sayfadan oluşan bildiri kitabında yer alan “Tarsus Cezeryesinin Bilimsel Makalesi”  gurme yazarlarına, mutfak şeflerine ve cezerye severlere cezeryenin yapılış ve üretim süreci hakkında bilgiler sunuyor.   Doktorasını Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında yapan belediye personeli, Seda Nur Keskin; makalesine ilişkin yaptığı araştırmada, cezeryenin Arap kültüründen gelen bir tür tatlı türü olduğunu, yapım tekniğinin kuşaktan kuşağa aktarıldığını ve cezeryenin içerinin havuç olduğunu ifade ederek, yöresel lezzetler arasında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.   Keskin “UGTAK Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde”, sunumunu yaptığı “Tarsus Mutfağına Özgü Bir Lezzet: Cezerye” adlı bilimsel makalesinin bildiri olarak yayınlanmasından ötürü oldukça mutlu olduğunu ifade ederek; “Bana bu imkânı veren ve çalışmalarıma destek veren Sayın Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.   Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “10 bin yıllık tarihi geçmişi olan ilçenin yöresine ait lezzetlerinin, bilimsel araştırmalarla Dünya’ya tanıtılması için görevlendirdiğimiz, personelimiz Seda Nur Keskin’in bu başarısından ötürü kendisi ile gurur duydum, daha birçok başarıya imza atacağına olan inancımla birlikte tebrik ediyorum” dedi.
'Tarsus Cezeryesi' hakkındaki Bilimsel Makale, Uluslararası Gastronomi Kongresi’nin bildiri kitabında yer aldı.

Kısa adı UGTAK olan Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde Tarsus Belediyesi çalışanı, Seda Nur Keskin’in Cezerye konusunda yaptığı araştırma bildiriler arasındaki yerini aldı.

 

Hacı Bektaş Veli Üniversitesi’nde 19-21 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen Uluslararası Kongrede, Tarsus Belediyesi personeli Seda Nur Keskin’in sunumunu yaptığı, Tarsus mutfağına özgü bir lezzet olan “Cezerye’nin Bilimsel Makalesi”, Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nin bildiri kitabında yayınlandı.

 

Daha önce yaptığı araştırmalar ve hazırladığı tezler ile mutfak lezzetlerinin tanıtımını yapan Keskin; son olarak “Tarsus Mutfağına Özgü Bir Lezzet: Cezerye” adlı makalesiyle bilimsel kitapta yer alarak, önemli bir başarının altına imza attı.

 

UGTAK’ın yayınladığı, 700 sayfadan oluşan bildiri kitabında yer alan “Tarsus Cezeryesinin Bilimsel Makalesi”  gurme yazarlarına, mutfak şeflerine ve cezerye severlere cezeryenin yapılış ve üretim süreci hakkında bilgiler sunuyor.

 

Doktorasını Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında yapan belediye personeli, Seda Nur Keskin; makalesine ilişkin yaptığı araştırmada, cezeryenin Arap kültüründen gelen bir tür tatlı türü olduğunu, yapım tekniğinin kuşaktan kuşağa aktarıldığını ve cezeryenin içerinin havuç olduğunu ifade ederek, yöresel lezzetler arasında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

 

Keskin “UGTAK Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi’nde”, sunumunu yaptığı “Tarsus Mutfağına Özgü Bir Lezzet: Cezerye” adlı bilimsel makalesinin bildiri olarak yayınlanmasından ötürü oldukça mutlu olduğunu ifade ederek; “Bana bu imkânı veren ve çalışmalarıma destek veren Sayın Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “10 bin yıllık tarihi geçmişi olan ilçenin yöresine ait lezzetlerinin, bilimsel araştırmalarla Dünya’ya tanıtılması için görevlendirdiğimiz, personelimiz Seda Nur Keskin’in bu başarısından ötürü kendisi ile gurur duydum, daha birçok başarıya imza atacağına olan inancımla birlikte tebrik ediyorum” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.