Tarsus'ta 65 Yaş Üstü 30 Bin Vatandaşa Ücretsiz Gıda Kolisi Dağıtılacak

22.03.2020 - 15:02, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus'ta 65 Yaş Üstü 30 Bin Vatandaşa Ücretsiz Gıda Kolisi Dağıtılacak

Dünya ile birlikte ülkeyi etkisi altına alan ve bu konuda sıkı tedbirler alınmaması durumunda yayılmayı sürdüreceği öngörülen Corona virüsle mücadele kapsamında Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın attığı adımlar takdirle karşılanıyor.

Tarsus Belediyesi Corona virüse karşı başlattığı mücadelenin kapsamını genişletiyor. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan virüse karşı risk grubu içerinde bulunan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların dışarı çıkmalarını önlemek ve evde kalmalarını sağlamak için 30 bin adet gıda kolisi hazırlığına başladı.   30 BİN GIDA KOLİSİ 65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIN EVLERİNE DAĞITILACAK Virüsle mücadele kapsamında, Tarsus Girişimci Kadın Kooperatifi ve gönüllü terziler ile birlikte zaman geçirmeden bir yandan 20 bin maske üretilmesini sağlayan ve bir yandan da belediye laboratuvarında Dünya Sağlık Örgütü’nün formülasyonuna uygun olarak güne kadar 60 bin litre dezenfektan ürettirip, sağlık ocaklarına, eczanelere, otobüs duraklarına, toplu yaşam alanlarına ve vatandaşlara oluşturduğu ekipler aracılığı ile dağıttıran aynı zamanda şehrin bir çok noktasını dezenfekte ettiren, Başkan Bozdoğan, 65 yaş ve üzeri vatandaşların dışarı çıkmamaları için 30 bin adet gıda kolisi hazırlattı.   Hazırlanan gıda kolilerinde A’dan Z’ye temel gıda maddelerinin yer aldığını bunun yanı sıra maske, dezenfektan ve eldivenin yer alacağını bildiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; virüse karşı elbirliği ile mücadele edersek bu belayı en az hasarla başımızdan def ederiz, dedi.   Corana virüsle mücadele kapsamında yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Bozdoğan, “Ülke ve Dünya olarak gerçekten çok zor bir süreçten geçiyoruz. Coranavirüsü ve bunun insanlardaki mortalite oranının çok yüksek olması ve bu salgının çok ciddi düzeyde küresel pandemi şeklinde yayılması elbette ki yerel yönetimler olarak ta bizim üzerimize çok büyük bir yük getirdi ve bunları yapmak zorundaydık. En önemlisi maske üretimine hemen başladık. Şu an 20 Bine yakın maske üretimi yapıldı. Yaklaşık 60 Bin litre dezenfektan üretildi. Tabi bunla kentin bütün bölgelerini periyodik olarak, düzenli olarak temizlik yapıyoruz. Ama bu hastalıktan kurtulmak için en önemli unsur halkımızın evde kalması, halkımızın evde kalması içinde bütün çabayı gösteriyoruz.  Özellikle mortalite oranı, ölüm oranı çok yüksek olan 65 yaş ve üzerinde olan insanlarımıza evde kalmaları için belediye olaraktan erzaklarını biz temin edeceğiz ve onlara düzenli olarak ulaştıracağız. Bu yiyecek, içecekte, erzaklar la aynı zamanda halkımıza dezenfektanı, eldiveni ve maskeyi de birlikte vereceğiz. Yeter ki onlar evde kalsınlar, ”dedi.
Dünya ile birlikte ülkeyi etkisi altına alan ve bu konuda sıkı tedbirler alınmaması durumunda yayılmayı sürdüreceği öngörülen Corona virüsle mücadele kapsamında Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın attığı adımlar takdirle karşılanıyor.

Tarsus Belediyesi Corona virüse karşı başlattığı mücadelenin kapsamını genişletiyor. Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan virüse karşı risk grubu içerinde bulunan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşların dışarı çıkmalarını önlemek ve evde kalmalarını sağlamak için 30 bin adet gıda kolisi hazırlığına başladı.

 

30 BİN GIDA KOLİSİ 65 YAŞ VE ÜZERİ VATANDAŞLARIN EVLERİNE DAĞITILACAK

Virüsle mücadele kapsamında, Tarsus Girişimci Kadın Kooperatifi ve gönüllü terziler ile birlikte zaman geçirmeden bir yandan 20 bin maske üretilmesini sağlayan ve bir yandan da belediye laboratuvarında Dünya Sağlık Örgütü’nün formülasyonuna uygun olarak güne kadar 60 bin litre dezenfektan ürettirip, sağlık ocaklarına, eczanelere, otobüs duraklarına, toplu yaşam alanlarına ve vatandaşlara oluşturduğu ekipler aracılığı ile dağıttıran aynı zamanda şehrin bir çok noktasını dezenfekte ettiren, Başkan Bozdoğan, 65 yaş ve üzeri vatandaşların dışarı çıkmamaları için 30 bin adet gıda kolisi hazırlattı.

 

Hazırlanan gıda kolilerinde A’dan Z’ye temel gıda maddelerinin yer aldığını bunun yanı sıra maske, dezenfektan ve eldivenin yer alacağını bildiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; virüse karşı elbirliği ile mücadele edersek bu belayı en az hasarla başımızdan def ederiz, dedi.

 

Corana virüsle mücadele kapsamında yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Bozdoğan, “Ülke ve Dünya olarak gerçekten çok zor bir süreçten geçiyoruz. Coranavirüsü ve bunun insanlardaki mortalite oranının çok yüksek olması ve bu salgının çok ciddi düzeyde küresel pandemi şeklinde yayılması elbette ki yerel yönetimler olarak ta bizim üzerimize çok büyük bir yük getirdi ve bunları yapmak zorundaydık. En önemlisi maske üretimine hemen başladık. Şu an 20 Bine yakın maske üretimi yapıldı. Yaklaşık 60 Bin litre dezenfektan üretildi. Tabi bunla kentin bütün bölgelerini periyodik olarak, düzenli olarak temizlik yapıyoruz. Ama bu hastalıktan kurtulmak için en önemli unsur halkımızın evde kalması, halkımızın evde kalması içinde bütün çabayı gösteriyoruz.  Özellikle mortalite oranı, ölüm oranı çok yüksek olan 65 yaş ve üzerinde olan insanlarımıza evde kalmaları için belediye olaraktan erzaklarını biz temin edeceğiz ve onlara düzenli olarak ulaştıracağız. Bu yiyecek, içecekte, erzaklar la aynı zamanda halkımıza dezenfektanı, eldiveni ve maskeyi de birlikte vereceğiz. Yeter ki onlar evde kalsınlar, ”dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.