Tarsus’ta Tiyatro Hasreti 'Ezop' Adlı Eser İle Sona Erdi.

Kültür-Sanat 21.08.2020 - 15:28, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus’ta Tiyatro Hasreti 'Ezop' Adlı Eser İle Sona Erdi.

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu 'Ezop' adlı oyunu sahneleyerek prömiyerini gerçekleştirdi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus '' Tiyatro sanatına verdiğimiz değer adına önümüzdeki yıl 1. Tarsus Uluslararası Tiyatro Festivali’ni yapacağız'' dedi.   Tarsus Amerikan Koleji Salonunda sahnelenen 'Ezop' adlı oyun tiyatro severler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Ezop adlı oyunu, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile Eşi Derya Özinç Bozdoğan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile eşi Sembol Tarhan, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Tarsus Adalet Komisyon Başkanı Engin Koç, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, önceki dönem CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı,  Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı ve Yeni Tiyatro Dergisi Ödülleri Üst Kurul Başkanı Prof.Dr. Sema Göktaş, Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi ve Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yrd. Doç. Erbil Göktaş, Yeni Tiyatro Dergisi Editörü Yayın Kurulu Üyesi İstanbul Ödülleri Koordinatörü Anadolu Ödülleri Başkanı Yetkin Yüksel Yeni Tiyatro Dergisi İletişim Ve Jüri Koordinatörü, İstanbul ve Anadolu Ödülleri Jüri Üyesi Mustafa İri, Yeni Tiyatro Dergisi Yurt Dışı Temsilcisi Tiyatro Eleştirmeni Jüri Üyesi Aziz Özgür Kısır, Oyuncu Suzan Acun İlhan ve eşi Ozan İlhan, Bursa Kültür Sanat Vakfı Müdürü, Yeni Tiyatro Dergisi Anadolu Ödülleri Jüri Üyesi Hacer Akbaba ve çok sayıda sanatsever keyifle izledi.   Pandemi önlemlerinin en üst düzeyde alındığı, dezenfeksiyon detaylarının üst seviyede değerlendirildiği oyun büyük bir beğeniyle takip edildi. Başarılı bir performans sergileyen Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncuları, izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Ardından 'Ezop' oyunun yönetmeni Nihat Çapar, katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, kültürel faaliyetlerin artacağını ifade etti.   Daha sonra izleyicilere seslenen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise, ''  Az önce hep birlikte izledik kölelikten özgürlüğe, karanlıktan aydınlığa, dipsiz kuyulardan yıldızlara uzanan bir yolculuk. Hayat ve tiyatro mümkünler perdesi dediğimiz bir şey değil mi? Ve bu kentte tiyatro ile bütünleşmiş rolleri uğruna sahnelerin tozunu sanat adına yutan çok değerli insanlar vardı. Biz de o insanların anısına, tiyatro sanatına verdiğimiz değer adına önümüzdeki yıl 1. Tarsus Uluslararası Tiyatro Festivali’ni yapacağız. Burada hepinize söz veriyorum' dedi.   Konuşmasının ardından oyunu sahneleyen tiyatro sanatçılarını tek tek tebrik eden Başkan Bozdoğan, protokol üyeleri ile birlikte çiçek takdim ettikten sonra tiyatro ekibi ile birlikte anı fotoğrafı çektirdi.
Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu 'Ezop' adlı oyunu sahneleyerek prömiyerini gerçekleştirdi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus '' Tiyatro sanatına verdiğimiz değer adına önümüzdeki yıl 1. Tarsus Uluslararası Tiyatro Festivali’ni yapacağız'' dedi.

 

Tarsus Amerikan Koleji Salonunda sahnelenen 'Ezop' adlı oyun tiyatro severler tarafından büyük ilgiyle izlendi. Ezop adlı oyunu, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ile Eşi Derya Özinç Bozdoğan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile eşi Sembol Tarhan, Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Tarsus Adalet Komisyon Başkanı Engin Koç, Mersin Baro Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, önceki dönem CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı,  Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Bölüm Başkanı ve Yeni Tiyatro Dergisi Ödülleri Üst Kurul Başkanı Prof.Dr. Sema Göktaş, Kocaeli Üniversitesi Tiyatro Bölümü Öğretim Üyesi ve Yeni Tiyatro Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yrd. Doç. Erbil Göktaş, Yeni Tiyatro Dergisi Editörü Yayın Kurulu Üyesi İstanbul Ödülleri Koordinatörü Anadolu Ödülleri Başkanı Yetkin Yüksel Yeni Tiyatro Dergisi İletişim Ve Jüri Koordinatörü, İstanbul ve Anadolu Ödülleri Jüri Üyesi Mustafa İri, Yeni Tiyatro Dergisi Yurt Dışı Temsilcisi Tiyatro Eleştirmeni Jüri Üyesi Aziz Özgür Kısır, Oyuncu Suzan Acun İlhan ve eşi Ozan İlhan, Bursa Kültür Sanat Vakfı Müdürü, Yeni Tiyatro Dergisi Anadolu Ödülleri Jüri Üyesi Hacer Akbaba ve çok sayıda sanatsever keyifle izledi.

 

Pandemi önlemlerinin en üst düzeyde alındığı, dezenfeksiyon detaylarının üst seviyede değerlendirildiği oyun büyük bir beğeniyle takip edildi. Başarılı bir performans sergileyen Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncuları, izleyenler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Ardından 'Ezop' oyunun yönetmeni Nihat Çapar, katılım sağlayan herkese teşekkür ederek, kültürel faaliyetlerin artacağını ifade etti.

 

Daha sonra izleyicilere seslenen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise, ''  Az önce hep birlikte izledik kölelikten özgürlüğe, karanlıktan aydınlığa, dipsiz kuyulardan yıldızlara uzanan bir yolculuk. Hayat ve tiyatro mümkünler perdesi dediğimiz bir şey değil mi? Ve bu kentte tiyatro ile bütünleşmiş rolleri uğruna sahnelerin tozunu sanat adına yutan çok değerli insanlar vardı. Biz de o insanların anısına, tiyatro sanatına verdiğimiz değer adına önümüzdeki yıl 1. Tarsus Uluslararası Tiyatro Festivali’ni yapacağız. Burada hepinize söz veriyorum' dedi.

 

Konuşmasının ardından oyunu sahneleyen tiyatro sanatçılarını tek tek tebrik eden Başkan Bozdoğan, protokol üyeleri ile birlikte çiçek takdim ettikten sonra tiyatro ekibi ile birlikte anı fotoğrafı çektirdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.