Tarsus’un Unesco Asıl Listesine Girebilmesi Çalışmalarının Startı Verıldı

Kültür-Sanat 22.12.2019 - 13:44, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus’un Unesco Asıl Listesine Girebilmesi Çalışmalarının Startı Verıldı

Tarsus Belediyesi, “Sihirli Flüt” ünvanlı uluslararası sanatçımız Şefika Kutluer’in, Avrupa Birliği Oda Orkestrası ( European Union Chamber Orchestra) eşliğinde St. Paul Anıt Müzesi’nde verdiği konser ile Tarsus’un tarihi ve kültürel değerlerinin UNESCO Dünya Mirası asıl listesine alınması çalışmalarının startını verdi.

“Sihirli Flüt” ünvanlı uluslararası sanatçımız Şefika Kutluer adına düzenlenen festivalin 10’uncusu başladı. Şefika Kutluer, İrlanda, Çekya, Belçika, İspanya ve İtalya'nın da olduğu çeşitli ülkelerden 9 müzisyen eşliğinde St. Paul Anıt Müzesi’nde verdiği konser ile Tarsus Belediyesi,  10 bin yıllık geçmişi ile birçok medeniyete başkentlik yapmış Tarsus‘un UNESCO Dünya Mirası asıl listesine alınmasına dikkat çekmek için ilk adımı attı. Sanatseverlerin akın ettiği programa Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ve Belediye başkan Yardımcıları katıldı.  Konser öncesi Anadolu Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Ahmet Refik Kutluer sunumunda, Tarsus'un 10 bin yıllık tarihe sahip olduğunu ve kültürel değerlerimizi tanıyıp korumanın önemine değindi. Sanatseverlerin ilgi gösterdiği gecede dünyaca ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi.    Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , “Tarsus’umuzun UNESCO, yani Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü üyesi şehirlerarasında yer alabilmesi için gerekli tüm çalışmalar; kültür alanında, mimarlık veya teknoloji, anıtsal sanatlar, şehir planlama veya peyzaj tasarımı alanlarındaki gelişmeler ile ilgili ve en önemlisi "insani değerler" arasında bir köprü olması adına işleniyor. Çünkü Tarsus, üstün bir doğa fenomeni veya istisnai bir doğal güzelliğe ve estetik öneme sahip alanlar içermektedir. Bu yönlerine tarihi ve kültürel yapısı da eklenince Tarsus, Dünya mirası şehirler arasındaki yerini mutlaka ama mutlaka almalıdır. Tarsus Belediyesi olarak Tarsus’umuzun UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması ve tarih arenasında boy gösterebilmesi adına gerekli tüm çalışmaların altyapısını tamamlamış bulunmaktayız” dedi.      
Tarsus Belediyesi, “Sihirli Flüt” ünvanlı uluslararası sanatçımız Şefika Kutluer’in, Avrupa Birliği Oda Orkestrası ( European Union Chamber Orchestra) eşliğinde St. Paul Anıt Müzesi’nde verdiği konser ile Tarsus’un tarihi ve kültürel değerlerinin UNESCO Dünya Mirası asıl listesine alınması çalışmalarının startını verdi.

“Sihirli Flüt” ünvanlı uluslararası sanatçımız Şefika Kutluer adına düzenlenen festivalin 10’uncusu başladı. Şefika Kutluer, İrlanda, Çekya, Belçika, İspanya ve İtalya'nın da olduğu çeşitli ülkelerden 9 müzisyen eşliğinde St. Paul Anıt Müzesi’nde verdiği konser ile Tarsus Belediyesi,  10 bin yıllık geçmişi ile birçok medeniyete başkentlik yapmış Tarsus‘un UNESCO Dünya Mirası asıl listesine alınmasına dikkat çekmek için ilk adımı attı. Sanatseverlerin akın ettiği programa Tarsus Belediye başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Kent Konseyi Başkanı Dr. Ali Cerrahoğlu ve Belediye başkan Yardımcıları katıldı.  Konser öncesi Anadolu Kültürlerini Araştırma ve Geliştirme Derneği Başkanı Ahmet Refik Kutluer sunumunda, Tarsus'un 10 bin yıllık tarihe sahip olduğunu ve kültürel değerlerimizi tanıyıp korumanın önemine değindi. Sanatseverlerin ilgi gösterdiği gecede dünyaca ünlü bestecilerin eserleri seslendirildi.

 

 Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan , “Tarsus’umuzun UNESCO, yani Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü üyesi şehirlerarasında yer alabilmesi için gerekli tüm çalışmalar; kültür alanında, mimarlık veya teknoloji, anıtsal sanatlar, şehir planlama veya peyzaj tasarımı alanlarındaki gelişmeler ile ilgili ve en önemlisi "insani değerler" arasında bir köprü olması adına işleniyor. Çünkü Tarsus, üstün bir doğa fenomeni veya istisnai bir doğal güzelliğe ve estetik öneme sahip alanlar içermektedir. Bu yönlerine tarihi ve kültürel yapısı da eklenince Tarsus, Dünya mirası şehirler arasındaki yerini mutlaka ama mutlaka almalıdır. Tarsus Belediyesi olarak Tarsus’umuzun UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınması ve tarih arenasında boy gösterebilmesi adına gerekli tüm çalışmaların altyapısını tamamlamış bulunmaktayız” dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.