Toptancı Hali’ndeki Kreş İçin Duyurular Yapılıp Ön Kayıtlar Alınıyor

28.02.2020 - 14:42, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toptancı Hali’ndeki Kreş İçin Duyurular Yapılıp Ön Kayıtlar Alınıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi içerisinde yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan kreş, eğitim koordinatörleri ve öğretmenler tarafından işletme işletme gezilerek emekçi kadınlara duyuruluyor.

Eğitim koordinatörleri ve öğretmenler, kreşin içeriği hakkında bilgi paylaşımı yaparken, kadınlardan ön kayıt da alıyor.   Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Toptancı Hal Kompleksi içerisinde kurulan ve sebze-meyve işinde çalışan kadınların çocuklarına hizmet verecek olan kreşin açılışı yakın zamanda gerçekleştirilecek. Kreş, eğitim koordinatörleri ve öğretmenler tarafından emekçi kadınlara duyuruluyor.   Hal’deki kadınlar gönül rahatlığıyla evlatlarını emanet edebilecek Eğitim koordinatörleri ve öğretmenler, Türkiye’deki hal kompleksleri arasında bir ilk olma özelliği taşıyan kreşi, çocuklarını gönül rahatlığı ile emanet edebilmeleri için kapı kapı gezerek kadınlara anlatıyor. Eğitim koordinatörleri ve öğretmenler, kreşin olanakları hakkında bilgi verirken, çocukların orada tüm gün neler yapacağını da anlatıyorlar.   Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek kreşte, bilimden sanata, oyundan çeşitli sosyal etkinliklere kadar pek çok ayrıntı, çocukların potansiyelini ortaya çıkarmak için alanında deneyimli öğretmenler tarafından düşünülüyor. Kreşte, 36 ile 60 ay arasındaki çocuklara alanında deneyim sahibi öğretmen kadrosu tarafından eğitim verilecek.   Başkan Seçer, özellikle Hal’de çalışan kadınların faydalanmasını istiyor Ulaşılan kadınlara Hal kompleksi içinde bulunan kreşten haberlerinin olup olmadığı sorulup, bu hizmetten kimlerin faydalanabileceği anlatılıyor. Ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in özellikle Hal’de çalışan kadınların bu kreş hizmetinden faydalanmasını istediği ifade ediliyor.   Kreşe, kontenjan dahilinde, hal esnafının yanı sıra Akdeniz İlçesi’nde yaşayan kadınlar da çocukları için kayıt yaptırabilecek. Hal içerisinde çalışan kadınların ve onların çocuklarının yaşamlarına dokunmak istediklerini kapı kapı dolaşarak vurgulayan öğretmenler, çocukları bulunmayan kadınların da yakınlarına kreşin duyurusunu yapabileceklerini belirtiyor. 2 sınıfı bulunan ve toplam kontenjanı 50 kişi olan kreşte ile çocukların bilim, sanat ve hayata dair her konuda yeteneklerinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor.    Karakoç: “Başkanımız’dan Allah razı olsun” Hal’de çalışan ve kreşle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eden Meral Karakoç, “Şu ana kadar Hal’de bir kreş olduğundan haberimiz yoktu. Benim çocuğum yok ama sabah getirip bırakmak, akşam almak güzel olur arkadaşlar için. Hizmet de çok güzel bir şey çocuklar ve kadınlar için. Eşimize, dostumuza da önereceğiz. Başkanımız’dan bu hizmetler için Allah razı olsun. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi. Eğitim koordinatörleri ve öğretmenler, Hal’de çalışan kadınları bilgilendirdikten sonra muhtarlar ile de bir araya gelerek, Büyükşehir Belediyesi’nin 2 kreşini de mahalle mahalle anlatacak. Ziyaretlerde içerik ve ön kayıt hakkında bilgiler veriliyor.  
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal Kompleksi içerisinde yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek olan kreş, eğitim koordinatörleri ve öğretmenler tarafından işletme işletme gezilerek emekçi kadınlara duyuruluyor.

Eğitim koordinatörleri ve öğretmenler, kreşin içeriği hakkında bilgi paylaşımı yaparken, kadınlardan ön kayıt da alıyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Toptancı Hal Kompleksi içerisinde kurulan ve sebze-meyve işinde çalışan kadınların çocuklarına hizmet verecek olan kreşin açılışı yakın zamanda gerçekleştirilecek. Kreş, eğitim koordinatörleri ve öğretmenler tarafından emekçi kadınlara duyuruluyor.

 

Hal’deki kadınlar gönül rahatlığıyla evlatlarını emanet edebilecek

Eğitim koordinatörleri ve öğretmenler, Türkiye’deki hal kompleksleri arasında bir ilk olma özelliği taşıyan kreşi, çocuklarını gönül rahatlığı ile emanet edebilmeleri için kapı kapı gezerek kadınlara anlatıyor. Eğitim koordinatörleri ve öğretmenler, kreşin olanakları hakkında bilgi verirken, çocukların orada tüm gün neler yapacağını da anlatıyorlar.

 

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet verecek kreşte, bilimden sanata, oyundan çeşitli sosyal etkinliklere kadar pek çok ayrıntı, çocukların potansiyelini ortaya çıkarmak için alanında deneyimli öğretmenler tarafından düşünülüyor. Kreşte, 36 ile 60 ay arasındaki çocuklara alanında deneyim sahibi öğretmen kadrosu tarafından eğitim verilecek.

 

Başkan Seçer, özellikle Hal’de çalışan kadınların faydalanmasını istiyor

Ulaşılan kadınlara Hal kompleksi içinde bulunan kreşten haberlerinin olup olmadığı sorulup, bu hizmetten kimlerin faydalanabileceği anlatılıyor. Ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in özellikle Hal’de çalışan kadınların bu kreş hizmetinden faydalanmasını istediği ifade ediliyor.

 

Kreşe, kontenjan dahilinde, hal esnafının yanı sıra Akdeniz İlçesi’nde yaşayan kadınlar da çocukları için kayıt yaptırabilecek.

Hal içerisinde çalışan kadınların ve onların çocuklarının yaşamlarına dokunmak istediklerini kapı kapı dolaşarak vurgulayan öğretmenler, çocukları bulunmayan kadınların da yakınlarına kreşin duyurusunu yapabileceklerini belirtiyor. 2 sınıfı bulunan ve toplam kontenjanı 50 kişi olan kreşte ile çocukların bilim, sanat ve hayata dair her konuda yeteneklerinin ortaya çıkarılması amaçlanıyor. 

 

Karakoç: “Başkanımız’dan Allah razı olsun”

Hal’de çalışan ve kreşle ilgili duygu ve düşüncelerini ifade eden Meral Karakoç, “Şu ana kadar Hal’de bir kreş olduğundan haberimiz yoktu. Benim çocuğum yok ama sabah getirip bırakmak, akşam almak güzel olur arkadaşlar için. Hizmet de çok güzel bir şey çocuklar ve kadınlar için. Eşimize, dostumuza da önereceğiz. Başkanımız’dan bu hizmetler için Allah razı olsun. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.

Eğitim koordinatörleri ve öğretmenler, Hal’de çalışan kadınları bilgilendirdikten sonra muhtarlar ile de bir araya gelerek, Büyükşehir Belediyesi’nin 2 kreşini de mahalle mahalle anlatacak. Ziyaretlerde içerik ve ön kayıt hakkında bilgiler veriliyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.