Toroslar'da Hedef; Bilinçli Birey, Sağlıklı Aile, Güçlü Toplum

09.02.2021 - 17:03, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toroslar'da Hedef; Bilinçli Birey, Sağlıklı Aile, Güçlü Toplum

Toroslar Belediyesi, toplum yapısını ve aile kavramını güçlendirmek adına gerçekleştirdiği çalışmalarla göz dolduruyor.

Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla 41 branşta mesleki eğitim kursları açarak eğitim ve üretimi bir arada sunan belediye, Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi ile de Türkiye'ye örnek olacak çalışmalara imza atıyor. Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın en önem verdiği projelerden biri olan Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi, ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti vererek Toroslar halkının yaşam kalitesini arttırmaya devam ediyor. Pandemi sürecinde de hizmetlerini aralıksız sürdüren merkez, vatandaşların kaygılarını gidermek ve psikolojilerini güçlü tutmalarını sağlamak amacıyla da yanlarında oluyor. Alanında uzman psikologların görev aldığı merkezde, vatandaşların pandemi sürecini sağlıklı bir ruh haliyle atlatmaları hedeflenirken, çocukların yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal sorunların üstesinden gelmeleri, gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde desteklenmesi için farklı alanlarda atölye çalışmaları yapılıyor.   ÇOCUK OLMAK TOROSLAR'DA GÜZEL! Okul öncesi öğretmen eşliğinde haftanın üç günü bir araya gelen 5-6 yaş grubundaki çocuklar, yaşıtlarıyla birlikte hem verimli hem kaliteli zaman geçirme imkanı buluyor. Pandemi kuralları çerçevesinde sanat, tasarım, fen ve doğa konulu etkinliklere katılan çocuklar, sosyalleşmenin yanı sıra temel beceri kazanıyor. Mahremiyet ve değerler eğitimi ile montessori etkinliklerinin de yer aldığı merkezde salgın tedbirleri kapsamında çocuklar, merkezin online platformunda da bir araya geliyor. Eğitici drama, matematik,  dans, müzik, oyun ve resim atölyelerine katılan çocukların, pandemi dönemini psikolojik olarak rahat geçirmeleri ve kaybettikleri motivasyonun geri kazanılması hedefleniyor. Eğlenerek öğrenme metotları ile okul öncesi eğitime yönelik çalışmalar gerçekleştiren merkezde, ebeveynler de çocuklarıyla birlikte atölye çalışmalarına katılıyor.   BAŞKAN YILMAZ; "BİZ, BÜYÜK BİR AİLEYİZ" Türk toplumunun temel taşının aile olduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ailedeki sevgi ve güven ortamının mutlu bireylerin yetişmesi açısından önemli olduğuna vurgu yaparak; "Hayatta karşılaştığımız tüm güçlükleri yenmek için mutlu aile ortamı her yaştan insan için önemli. Biz de sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bu konu üzerinde duruyoruz. Toroslar Belediyesi olarak halkımızın yaşamaktan mutlu olacağı bir geleceği hep birlikte inşa ediyoruz. Çünkü biz büyük bir aileyiz" dedi.      
Toroslar Belediyesi, toplum yapısını ve aile kavramını güçlendirmek adına gerçekleştirdiği çalışmalarla göz dolduruyor.

Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha aktif olmalarını sağlamak amacıyla 41 branşta mesleki eğitim kursları açarak eğitim ve üretimi bir arada sunan belediye, Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi ile de Türkiye'ye örnek olacak çalışmalara imza atıyor.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'ın en önem verdiği projelerden biri olan Toroslar Kadın ve Çocuk Danışma Merkezi, ücretsiz danışmanlık ve rehberlik hizmeti vererek Toroslar halkının yaşam kalitesini arttırmaya devam ediyor. Pandemi sürecinde de hizmetlerini aralıksız sürdüren merkez, vatandaşların kaygılarını gidermek ve psikolojilerini güçlü tutmalarını sağlamak amacıyla da yanlarında oluyor.

Alanında uzman psikologların görev aldığı merkezde, vatandaşların pandemi sürecini sağlıklı bir ruh haliyle atlatmaları hedeflenirken, çocukların yaşadıkları duygusal, gelişimsel ve davranışsal sorunların üstesinden gelmeleri, gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde desteklenmesi için farklı alanlarda atölye çalışmaları yapılıyor.

 

ÇOCUK OLMAK TOROSLAR'DA GÜZEL!

Okul öncesi öğretmen eşliğinde haftanın üç günü bir araya gelen 5-6 yaş grubundaki çocuklar, yaşıtlarıyla birlikte hem verimli hem kaliteli zaman geçirme imkanı buluyor.

Pandemi kuralları çerçevesinde sanat, tasarım, fen ve doğa konulu etkinliklere katılan çocuklar, sosyalleşmenin yanı sıra temel beceri kazanıyor.

Mahremiyet ve değerler eğitimi ile montessori etkinliklerinin de yer aldığı merkezde salgın tedbirleri kapsamında çocuklar, merkezin online platformunda da bir araya geliyor. Eğitici drama, matematik,  dans, müzik, oyun ve resim atölyelerine katılan çocukların, pandemi dönemini psikolojik olarak rahat geçirmeleri ve kaybettikleri motivasyonun geri kazanılması hedefleniyor.

Eğlenerek öğrenme metotları ile okul öncesi eğitime yönelik çalışmalar gerçekleştiren merkezde, ebeveynler de çocuklarıyla birlikte atölye çalışmalarına katılıyor.

 

BAŞKAN YILMAZ; "BİZ, BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

Türk toplumunun temel taşının aile olduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, ailedeki sevgi ve güven ortamının mutlu bireylerin yetişmesi açısından önemli olduğuna vurgu yaparak; "Hayatta karşılaştığımız tüm güçlükleri yenmek için mutlu aile ortamı her yaştan insan için önemli. Biz de sosyal belediyecilik anlayışımız gereği bu konu üzerinde duruyoruz. Toroslar Belediyesi olarak halkımızın yaşamaktan mutlu olacağı bir geleceği hep birlikte inşa ediyoruz. Çünkü biz büyük bir aileyiz" dedi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.