Toroslarda motor sporlarında yeni bir şampiyon yetişiyor

29.06.2020 - 21:06, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Toroslarda motor sporlarında yeni bir şampiyon yetişiyor

Türkiye'de ilk kez Toroslar Belediyesi tarafından açılan 'Motor Sporları Kursu'na' babası ile birlikte katılan Can, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederek; "Hedefim, ileride yarışlara katılmak" dedi.

Toroslar Belediyesi, 7 yaşındaki Can Alp'in motor sporlarına olan tutkusunu profesyonel pistlere taşıyacak. Belediyenin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açtığı  'Motor Sporları Kursu' yoğun ilgi görürken, kurslara bir yıldır babasıyla katılan Can ise hiçbir dersi aksatmıyor. Minik Sporcu Can'a şampiyonluk yolunda ilk adımı atan belediye, Can için lisans başvuru hazırlıklarına da başladı.   15 farklı branştan biri olan Motor Sporları Kursunda, kontrollü sosyal hayat kuralları da ihmal edilmiyor. Toroslar Belediyesi'nin açtığı kurs; uzman eğitmen eşliğinde teorik olarak Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, uygulamalı olarak Çağdaşkent Mahallesi'nde bulunan Toroslar Belediyesi Cumhuriyet Alanı'nda veriliyor. Her kursiyerin kendi motosiklet, aksesuar ve ekipmanlarıyla katıldığı bu kursun sonunda sporcular, motor sporları yarışlarına hazırlanma şansı da bulabiliyor.   Can; "İleride Pistlerde Yarışacağım"   Babasının refakatinde kursa katılan Can, dikkatle dinlediği teorik eğitimin ardından Toroslar Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı'nda motosikletine binerek bir gösteri sürüşü yaptı.   Minik Sporcu Can, motosiklet sürmeye geçen yıl başladığını ve hedefinin ileride profesyonel yarışlara katılmak olduğunu söyledi.  Can; "Motor sürmeyi çok seviyorum. Kırmızı motosikletimi babam aldı. Motor sürmeye geçen yıl başladım. Bu kursu düzenlediği için Atsız Başkanıma çok teşekkür ederim. Motor sürürken kendimi yarış alanında gibi hissediyorum. Heyecanlıyım ama korkmuyorum" dedi.      Başkan Yılmaz; "Çocuklarımızla Gurur Duyuyorum"   Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise spor alanında yaptıkları projelerle Toroslar'ın sporun merkezi olduğuna dikkat çekerek, "Motor Sporları Kursumuza babasıyla katılan minik sporcumuz Can Alp ile gurur duyuyoruz. İnşallah Can, ileride ülkemizi, kentimizi profesyonel yarışlarda temsil edecek. O'nun bu spora olan tutkusu ve azmi bunu gösteriyor. Minik Can'a başarılar diliyorum" dedi.   Belediye bünyesinde açtıkları Motor Sporları kursu ile özellikle gençlere motosiklet kültürünü aşılamak ve güvenli sürüş tekniklerini öğretmek olduğunu belirten Başkan Yılmaz; "Çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklara değil, spora yönelmesini önemsiyoruz. Toroslar Belediye Spor Kulübü bünyemizde farklı branşlarda belediyemizi temsil eden gençlerimiz, ulusal ve uluslararası organizasyonlardan başarı ile dönüyor. Bu Toroslar'ımız ve kentimiz için mutluluk verici" diye konuştu.   Toroslar Belediyesi'nin Motor Sporları Kursu'na katılmak isteyenler, 0324 322 72 00 numaralı telefondan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileriyle görüşebilirler.  
Türkiye'de ilk kez Toroslar Belediyesi tarafından açılan 'Motor Sporları Kursu'na' babası ile birlikte katılan Can, Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz'a teşekkür ederek; "Hedefim, ileride yarışlara katılmak" dedi.

Toroslar Belediyesi, 7 yaşındaki Can Alp'in motor sporlarına olan tutkusunu profesyonel pistlere taşıyacak. Belediyenin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde açtığı  'Motor Sporları Kursu' yoğun ilgi görürken, kurslara bir yıldır babasıyla katılan Can ise hiçbir dersi aksatmıyor. Minik Sporcu Can'a şampiyonluk yolunda ilk adımı atan belediye, Can için lisans başvuru hazırlıklarına da başladı.

 

15 farklı branştan biri olan Motor Sporları Kursunda, kontrollü sosyal hayat kuralları da ihmal edilmiyor. Toroslar Belediyesi'nin açtığı kurs; uzman eğitmen eşliğinde teorik olarak Yunus Emre Kültür Merkezi'nde, uygulamalı olarak Çağdaşkent Mahallesi'nde bulunan Toroslar Belediyesi Cumhuriyet Alanı'nda veriliyor. Her kursiyerin kendi motosiklet, aksesuar ve ekipmanlarıyla katıldığı bu kursun sonunda sporcular, motor sporları yarışlarına hazırlanma şansı da bulabiliyor.

 

Can; "İleride Pistlerde Yarışacağım"

 

Babasının refakatinde kursa katılan Can, dikkatle dinlediği teorik eğitimin ardından Toroslar Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı'nda motosikletine binerek bir gösteri sürüşü yaptı.

 

Minik Sporcu Can, motosiklet sürmeye geçen yıl başladığını ve hedefinin ileride profesyonel yarışlara katılmak olduğunu söyledi.  Can; "Motor sürmeyi çok seviyorum. Kırmızı motosikletimi babam aldı. Motor sürmeye geçen yıl başladım. Bu kursu düzenlediği için Atsız Başkanıma çok teşekkür ederim. Motor sürürken kendimi yarış alanında gibi hissediyorum. Heyecanlıyım ama korkmuyorum" dedi.

    

Başkan Yılmaz; "Çocuklarımızla Gurur Duyuyorum"

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ise spor alanında yaptıkları projelerle Toroslar'ın sporun merkezi olduğuna dikkat çekerek, "Motor Sporları Kursumuza babasıyla katılan minik sporcumuz Can Alp ile gurur duyuyoruz. İnşallah Can, ileride ülkemizi, kentimizi profesyonel yarışlarda temsil edecek. O'nun bu spora olan tutkusu ve azmi bunu gösteriyor. Minik Can'a başarılar diliyorum" dedi.

 

Belediye bünyesinde açtıkları Motor Sporları kursu ile özellikle gençlere motosiklet kültürünü aşılamak ve güvenli sürüş tekniklerini öğretmek olduğunu belirten Başkan Yılmaz; "Çocuklarımızın ve gençlerimizin kötü alışkanlıklara değil, spora yönelmesini önemsiyoruz. Toroslar Belediye Spor Kulübü bünyemizde farklı branşlarda belediyemizi temsil eden gençlerimiz, ulusal ve uluslararası organizasyonlardan başarı ile dönüyor. Bu Toroslar'ımız ve kentimiz için mutluluk verici" diye konuştu.

 

Toroslar Belediyesi'nin Motor Sporları Kursu'na katılmak isteyenler, 0324 322 72 00 numaralı telefondan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileriyle görüşebilirler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.