TURAB'ın üyeleri istişare toplantısında bir araya geldi.

Ekonomi 03.10.2019 - 21:28, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

TURAB'ın üyeleri istişare toplantısında bir araya geldi.

Türk Arap İş İnsanları Derneği (TURAB) her ay düzenlediği istişare toplantılarının bir yenisini daha gerçekleştirdi. Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Hüseyin Sarıdağ'ın 'Gümrük işlemlerinde Dijitalleşme' konusundaki sunumu ile katılımcıları son gelişmeler konusunda bilgilendirdi. Buluşmaya Suriyeli ve Lübnanlı üyeler de katılım sağladı.

Turab üyesi Sema Akanyıldız'ın sunumu ile başlayan buluşmanın açılış konuşmasını TURAB Genel Başkanı Canan Sunay yaptı. Sunay, konuşmasına TURAB'ı anlatarak başladı.   Yapılan çalışmalara ve gerçekleştirecekleri projelerden de bahseden Sunay, TURAB'ın her geçen gün büyüyen bir aile olduğunu, bir çok kentin temsilci olmak için müracaat ettiğini ifade ederek," Temsilcilik görüşmelerimiz devam ediyor. Gelen talepleri değerlendiriyoruz. Temsilcilikler bizim için çok önemli. Özellikle ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi anlamında basamaklarımızı kısaltıyor. Sene başında Türk Arap Zirvesini yaptık Bunun meyvelerini halen iş dünyamız alıyor. Mersin'e yatırımlar geldi. İş insanlarımız görüşmelerini sürdürüyorlar. Türkiye çapında üye profilimiz gelişiyor. Çalışmalarımız görüştükçe üye taleplerimiz artmaya devam ediyor. Geçen ay Ankara'da 4 üye  kazandık.Bütün bunlar şube çalışmalarımızı hızlandırıyor. Son olarak Kayseri'den şube çalışmaları için davet aldık.Kilis'te şube çalışmaları devam ediyor.. Bunun dışında Türk ve Suriyeli iş insanlarını bir platformda yakın bir zamanda bir araya getirmeyi planlıyoruz.  Bu arada kardeş şehir projelerimiz onaylandı. Akabe'nin Akdeniz Belediyesi ile kardeş şehir yapılması konusunda önemli mesafeler alındı. Akdeniz Belediyesi kararını aldı. Ürdün'den cevap bekleniyor. Şimdi Lübnan'ın Trablus kenti ile Mezitli'yi kardeş şehir yapma konunda girişimlerimiz var. Bunu hayata geçireceğiz. " dedi.   Sunay, Yenişehir için de bir kardeş şehir projeleri olduğunu ve yakında onu da açıklayacaklarını söyledi.   2018 yılında Mersin'de gerçekleştirdikleri Türk Arap Ekonomi Zirvesi'nin 3. 'sünü Ocak 2020 'de yine Mersin'de yapacaklarını belirterek, "Bunu da yakında kamuoyu ile paylaşacağız. " dedi   Sunay, "Fas ve İngiltere programlarımız olacak. 2020 haziran ayına kadar gerçekleştirmeyi hedefledik. Özellikle Fas programına çok talep var. Bunun dışında üyelerimiz Mardin turu talep ettiler. Kasım ayında Şanlıurfa-Mardin ve Diyarbakır'dan oluşan bir turumuz olacak. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. " diyerek konuşmasını sonlandırdı.   TURAB Genel Başkanı Canan Sunay'ın konuşmasının ardından üyeler kendini tanıttı. Ardından Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Hüseyin Sarıdağ'ın 'Gümrük işlemlerinde Dijitalleşme' konusundaki sunumu ger.ekleşti. Sarıdağ, Gümrük işlemlerinde dijitalleşmenin büyük kolaylıklar sağladığını, bürokrasiyi aza indirdiğini belirtti. Sarıdağ, bu sürecin sıkıntılı başladığını çünkü bunun sebebini kurumların henüz bu dijitalleşmeye hazır olmaması olarak açıkladı ve bu konuda kurumlarda yaşanan sıkıntıları anlattı. Sistemin işleyişi hakkında bilgiler sundu. Sunum daha sonra soru cevap olarak devam etti. Buluşmanın sonunda Suriyeli Turab üyesi kendi ülkelerindeki ticari faaliyetleri konusunda bilgilendirmede bulundu.   Buluşma sonunda TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, .  Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Hüseyin Sarıdağ'a katkılarından dolayı bir plaket sundu.
Türk Arap İş İnsanları Derneği (TURAB) her ay düzenlediği istişare toplantılarının bir yenisini daha gerçekleştirdi. Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Hüseyin Sarıdağ'ın 'Gümrük işlemlerinde Dijitalleşme' konusundaki sunumu ile katılımcıları son gelişmeler konusunda bilgilendirdi. Buluşmaya Suriyeli ve Lübnanlı üyeler de katılım sağladı.

Turab üyesi Sema Akanyıldız'ın sunumu ile başlayan buluşmanın açılış konuşmasını TURAB Genel Başkanı Canan Sunay yaptı. Sunay, konuşmasına TURAB'ı anlatarak başladı.

 

Yapılan çalışmalara ve gerçekleştirecekleri projelerden de bahseden Sunay, TURAB'ın her geçen gün büyüyen bir aile olduğunu, bir çok kentin temsilci olmak için müracaat ettiğini ifade ederek," Temsilcilik görüşmelerimiz devam ediyor. Gelen talepleri değerlendiriyoruz. Temsilcilikler bizim için çok önemli. Özellikle ticari ilişkilerimizin geliştirilmesi anlamında basamaklarımızı kısaltıyor. Sene başında Türk Arap Zirvesini yaptık Bunun meyvelerini halen iş dünyamız alıyor. Mersin'e yatırımlar geldi. İş insanlarımız görüşmelerini sürdürüyorlar. Türkiye çapında üye profilimiz gelişiyor. Çalışmalarımız görüştükçe üye taleplerimiz artmaya devam ediyor. Geçen ay Ankara'da 4 üye  kazandık.Bütün bunlar şube çalışmalarımızı hızlandırıyor. Son olarak Kayseri'den şube çalışmaları için davet aldık.Kilis'te şube çalışmaları devam ediyor.. Bunun dışında Türk ve Suriyeli iş insanlarını bir platformda yakın bir zamanda bir araya getirmeyi planlıyoruz.  Bu arada kardeş şehir projelerimiz onaylandı. Akabe'nin Akdeniz Belediyesi ile kardeş şehir yapılması konusunda önemli mesafeler alındı. Akdeniz Belediyesi kararını aldı. Ürdün'den cevap bekleniyor. Şimdi Lübnan'ın Trablus kenti ile Mezitli'yi kardeş şehir yapma konunda girişimlerimiz var. Bunu hayata geçireceğiz. " dedi.

 

Sunay, Yenişehir için de bir kardeş şehir projeleri olduğunu ve yakında onu da açıklayacaklarını söyledi.  

2018 yılında Mersin'de gerçekleştirdikleri Türk Arap Ekonomi Zirvesi'nin 3. 'sünü Ocak 2020 'de yine Mersin'de yapacaklarını belirterek, "Bunu da yakında kamuoyu ile paylaşacağız. " dedi

 

Sunay, "Fas ve İngiltere programlarımız olacak. 2020 haziran ayına kadar gerçekleştirmeyi hedefledik. Özellikle Fas programına çok talep var. Bunun dışında üyelerimiz Mardin turu talep ettiler. Kasım ayında Şanlıurfa-Mardin ve Diyarbakır'dan oluşan bir turumuz olacak. Bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. " diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

TURAB Genel Başkanı Canan Sunay'ın konuşmasının ardından üyeler kendini tanıttı.

Ardından Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Hüseyin Sarıdağ'ın 'Gümrük işlemlerinde Dijitalleşme' konusundaki sunumu ger.ekleşti. Sarıdağ, Gümrük işlemlerinde dijitalleşmenin büyük kolaylıklar sağladığını, bürokrasiyi aza indirdiğini belirtti. Sarıdağ, bu sürecin sıkıntılı başladığını çünkü bunun sebebini kurumların henüz bu dijitalleşmeye hazır olmaması olarak açıkladı ve bu konuda kurumlarda yaşanan sıkıntıları anlattı. Sistemin işleyişi hakkında bilgiler sundu. Sunum daha sonra soru cevap olarak devam etti. Buluşmanın sonunda Suriyeli Turab üyesi kendi ülkelerindeki ticari faaliyetleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

 

Buluşma sonunda TURAB Genel Başkanı Canan Sunay, .  Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Hüseyin Sarıdağ'a katkılarından dolayı bir plaket sundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.