Türkiye’nin ilk tematik geri dönüşüm parkı açılıyor

Kültür-Sanat 06.05.2019 - 14:19, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Türkiye’nin ilk tematik geri dönüşüm parkı açılıyor

Yaptığı ilklerle dünya gündeminde yer bulan Mezitli Belediyesi yeni bir projesiyle daha adından söz ettirecek. Tamamı atık malzemelerden yapılan “Geri Dönüşüm Parkı” 9 Mayıs Perşembe günü açılıyor. Yaklaşık 3 dönüm alanda kurulan parkta, spor aletleri, çocuk oyun ve oturma grupları bulunuyor.

Mezitli Belediyesi, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ile yaptığı işbirliği sonrası örnek bir projeye daha imza attı. Mezitli Merkez Mahallesi Zeytinli Cadde üzerinde kurulan, spor aletleri, çocuk oyun ve oturma grupları bulun park tematik yapısıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.  Tamamı geri dönüşüm malzemelerin kullanıldığı parkta araba lastiği tahterevalli, petrol varili bank, atık poşet süs havuzu haline gelmiş. 9 Mayıs Perşembe günü saat 13.30’da açılışı yapılacak parkta çevre düzenleme ve bakım çalışmalarında sona gelindi. Parkı ağaçlandırma, çiçek dikimi ve çim ekimi çalışmalarını sürdüren Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları, örnek bir projeyi yaratmanın heyecanını yaşıyor.  Kentte yaşayanların birçok şeyin sadece Mezitli’de olmasına alıştıklarını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Halkımız için en güzelini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun daha güzel başka bir yönü ise çalışmalarımıza hayırsever vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın destek vermesidir. Ana okulu, kafe kütüphane, gençlik merkezi, park, koruluk gibi çok sayıda hizmeti Hayırseverlerimizin desteği ile ortaya çıkardık. Bu durum halkımızın belediyesine ne denli güven duyduğunun göstergesidir. Görevde olduğum süre içerisinde en büyük kazancımız da halkımızın belediyesine ve dolayısıyla başkanına duyduğu güvendir. Bu güvene layık olmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi. Geri Dönüşüm Parkı’nı Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ile birlikte hayata geçirdiklerini belirten Başkan Tarhan, “Biz Mezitli’de hiçbir yeşil alanı plan dışında kullanmadık. 40’ın üzerinde koruluk, sayısı 300’e yaklaşan parkımızla kentimizin görünümünü tamamen değiştirmeye başladık. Burada kullandığımız aletleri başka yerlerde  de uygulayarak belediyemize önemli derecede ekonomik kaynak sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu. Başkan Tarhan, tüm Mersinlileri, 9 Mayıs Perşembe günü saat 13.30’da yapılacak açılışa davet etti.
Yaptığı ilklerle dünya gündeminde yer bulan Mezitli Belediyesi yeni bir projesiyle daha adından söz ettirecek. Tamamı atık malzemelerden yapılan “Geri Dönüşüm Parkı” 9 Mayıs Perşembe günü açılıyor. Yaklaşık 3 dönüm alanda kurulan parkta, spor aletleri, çocuk oyun ve oturma grupları bulunuyor.

Mezitli Belediyesi, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ile yaptığı işbirliği sonrası örnek bir projeye daha imza attı. Mezitli Merkez Mahallesi Zeytinli Cadde üzerinde kurulan, spor aletleri, çocuk oyun ve oturma grupları bulun park tematik yapısıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor.  Tamamı geri dönüşüm malzemelerin kullanıldığı parkta araba lastiği tahterevalli, petrol varili bank, atık poşet süs havuzu haline gelmiş. 9 Mayıs Perşembe günü saat 13.30’da açılışı yapılacak parkta çevre düzenleme ve bakım çalışmalarında sona gelindi. Parkı ağaçlandırma, çiçek dikimi ve çim ekimi çalışmalarını sürdüren Mezitli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları, örnek bir projeyi yaratmanın heyecanını yaşıyor. 

Kentte yaşayanların birçok şeyin sadece Mezitli’de olmasına alıştıklarını söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Halkımız için en güzelini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bunun daha güzel başka bir yönü ise çalışmalarımıza hayırsever vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın destek vermesidir. Ana okulu, kafe kütüphane, gençlik merkezi, park, koruluk gibi çok sayıda hizmeti Hayırseverlerimizin desteği ile ortaya çıkardık. Bu durum halkımızın belediyesine ne denli güven duyduğunun göstergesidir. Görevde olduğum süre içerisinde en büyük kazancımız da halkımızın belediyesine ve dolayısıyla başkanına duyduğu güvendir. Bu güvene layık olmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

Geri Dönüşüm Parkı’nı Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ile birlikte hayata geçirdiklerini belirten Başkan Tarhan, “Biz Mezitli’de hiçbir yeşil alanı plan dışında kullanmadık. 40’ın üzerinde koruluk, sayısı 300’e yaklaşan parkımızla kentimizin görünümünü tamamen değiştirmeye başladık. Burada kullandığımız aletleri başka yerlerde  de uygulayarak belediyemize önemli derecede ekonomik kaynak sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Başkan Tarhan, tüm Mersinlileri, 9 Mayıs Perşembe günü saat 13.30’da yapılacak açılışa davet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.