Vali Ali İhsan Su'dan MGC’ye ziyaret

15.09.2020 - 13:13, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Vali Ali İhsan Su'dan MGC’ye ziyaret

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek gazetecilerle bir araya geldi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulundu. MGC toplantı salonunda yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle bir araya gelen Vali, MGC yönetimine görevlerinde başarılar diledi. Gazeteciliğin kamuoyunu haberdar etme noktasında çok önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Vali Su, “Gazetecilik zor ve fedakârlık gerektiren bir meslek. Vatandaşlarımıza doğru haberi ulaştırmak anlamında oldukça önemli de aynı zamanda. Görüyorum ki, sizler de bu işi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorsunuz.” şeklinde konuştu. “PANDEMİ SÜRECİNDE ÜÇ TEMEL KURAL VAR” MGC’ye yaptığı ziyarette pandemi ile ilgili de konuşan Vali Ali İhsan Su, bu süreçte virüsten korunmak adına üç temel kuralın önemli olduğunu belirtti. Pandemi ile mücadele ve başarının mümkün olduğunu söyleyen Vali, “ Burada önemli olan üç temel kural var: Maske takmak, fiziki mesafeyi korumak ve hijyene dikkat etmek. Bu üçüne dikkat edersek hayatımızı normal sürdürebilir ve pandeminin üstesinden çok rahatça gelebiliriz.” dedi. “KURALLARA UYARAK PANDEMİYİ ATLATMAK MÜMKÜN” Pandemi sürecini kurallara uyarak atlatmanın mümkün olduğunu ifade eden Vali Su, bu konuda yaptıkları çalışmalar hakkında şunları anlattı: “Kurallara uyulması için her alanda çalışmalar yapıyoruz. Filyasyon ekibimiz var, pozitif vakaların ve temaslıların kontrolünü gerçekleştiriyoruz. Bunları izolasyona tabi tutup, başka kişilerle temasını engelleyerek bulaşın artmasını engelliyoruz. Toplumda maske, mesafe, hijyen bilincini ciddi anlamda oluşturmak gerekiyor toplumda. Düğünlerden taziyelere, iş yerlerindeki çalışma şartlarından sokağa kadar her yerde aldığımız tedbirler var. Bu tedbirlerle ilgili denetim ekipleri kurduk. Bu denetim ekiplerimizle kurallara uyulup uyulmadığını kontrol ediyoruz. Öte yandan izolasyona tabi tuttuğumuz pozitif vakalar var ve bu kişilerin de kontrolünü bizzat, denetim ekiplerimizle gerçekleştiriyoruz. Bunun için bir yurdumuzu iki bölüme ayırdık. Evde karantina süreci sağlıklı işlemeyecek olan, testi pozitif çıkan veya temaslı olan vatandaşlarımızı 14 gün boyunca bu yurtta ikamet ettiriyoruz. Eğer biz ülke olarak bu şekilde devam edersek hızlı bir şekilde pandeminin üstesinden geliriz diye düşünüyorum.” Vali Ali İhsan Su, yaptığı ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra MGC yönetimi ve basın mensuplarıyla sohbet etti.
Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret ederek gazetecilerle bir araya geldi.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ne iade-i ziyarette bulundu. MGC toplantı salonunda yönetim kurulu üyeleri ve gazetecilerle bir araya gelen Vali, MGC yönetimine görevlerinde başarılar diledi. Gazeteciliğin kamuoyunu haberdar etme noktasında çok önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Vali Su, “Gazetecilik zor ve fedakârlık gerektiren bir meslek. Vatandaşlarımıza doğru haberi ulaştırmak anlamında oldukça önemli de aynı zamanda. Görüyorum ki, sizler de bu işi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyorsunuz.” şeklinde konuştu.

“PANDEMİ SÜRECİNDE ÜÇ TEMEL KURAL VAR”

MGC’ye yaptığı ziyarette pandemi ile ilgili de konuşan Vali Ali İhsan Su, bu süreçte virüsten korunmak adına üç temel kuralın önemli olduğunu belirtti. Pandemi ile mücadele ve başarının mümkün olduğunu söyleyen Vali, “ Burada önemli olan üç temel kural var: Maske takmak, fiziki mesafeyi korumak ve hijyene dikkat etmek. Bu üçüne dikkat edersek hayatımızı normal sürdürebilir ve pandeminin üstesinden çok rahatça gelebiliriz.” dedi.

“KURALLARA UYARAK PANDEMİYİ ATLATMAK MÜMKÜN”

Pandemi sürecini kurallara uyarak atlatmanın mümkün olduğunu ifade eden Vali Su, bu konuda yaptıkları çalışmalar hakkında şunları anlattı: “Kurallara uyulması için her alanda çalışmalar yapıyoruz. Filyasyon ekibimiz var, pozitif vakaların ve temaslıların kontrolünü gerçekleştiriyoruz. Bunları izolasyona tabi tutup, başka kişilerle temasını engelleyerek bulaşın artmasını engelliyoruz. Toplumda maske, mesafe, hijyen bilincini ciddi anlamda oluşturmak gerekiyor toplumda. Düğünlerden taziyelere, iş yerlerindeki çalışma şartlarından sokağa kadar her yerde aldığımız tedbirler var. Bu tedbirlerle ilgili denetim ekipleri kurduk. Bu denetim ekiplerimizle kurallara uyulup uyulmadığını kontrol ediyoruz. Öte yandan izolasyona tabi tuttuğumuz pozitif vakalar var ve bu kişilerin de kontrolünü bizzat, denetim ekiplerimizle gerçekleştiriyoruz. Bunun için bir yurdumuzu iki bölüme ayırdık. Evde karantina süreci sağlıklı işlemeyecek olan, testi pozitif çıkan veya temaslı olan vatandaşlarımızı 14 gün boyunca bu yurtta ikamet ettiriyoruz. Eğer biz ülke olarak bu şekilde devam edersek hızlı bir şekilde pandeminin üstesinden geliriz diye düşünüyorum.”

Vali Ali İhsan Su, yaptığı ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtladıktan sonra MGC yönetimi ve basın mensuplarıyla sohbet etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.