Vali Su MTOSB 3. Bölgede temel atma törenine katıldı

Ekonomi 29.08.2020 - 12:12, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Vali Su MTOSB 3. Bölgede temel atma törenine katıldı

Mersin Valisi Ali İhsan Su, MTOSB Müteşebbis heyet toplantısı sonrasında 3. Bölgede incelemelerde bulundu. Vali Su ve beraberindeki heyet 3. Bölge’de yapımı devam eden Işıksa Tekstil fabrikasının temelini attılar.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Ağustos ayı Müteşebbis heyeti Vali Su başkanlığında toplandı. Toplantıya Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve Müteşebbis Heyet üyeleri katıldı. Daha önceki toplantılarda alınan kararlarla ilgili bilgi verilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.   Toplantı sonrasında Işıksa Tekstil, Kaya Makine ve Avox Beyaz Eşya fabrikalarının inşaatlarına ziyarette bulunan Vali Su ve heyet üyeleri Işıksa Tekstil fabrikasının da temeline ilk betonu attılar.  İlk olarak Işıksa Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Seyfetullah Işık'tan fabrika hakkında bilgi alan Vali Su, daha sonra Kaya Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kaya ve şirket yönetim kurulu üyeleri ile istişarelerde bulundu. Son olarak bölgenin en büyük beyaz eşya üretim fabrikası olan Avox’un Yönetim Kurulu Başkanı Murat Can'ı ziyaret eden Vali Su, fabrika ve üretim detayları hakkında bilgi aldı.   Ciddi bir sanayi potansiyeline sahip olan MTOSB 3. Bölge’de, beyaz eşyadan gıda sektörüne, ağır sanayiden makine üretimine kadar birçok alanda üretim yapılacak. MTOSB 3. Bölgeye yatırım yapan 28 firmanın yetkilileri ile bir araya gelen Vali Su, firma yetkilileri ile tek tek tanışıp, faaliyet alanları hakkında bilgi aldıktan sonra başarılarından dolayı tebrik etti.   ‘ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ ÜRETİM VE İSTİHDAM’   MTOSB'nin giderek büyüdüğünü ve üretim hatlarının genişleyerek yeni istihdam alanları oluşturduklarını belirten MTOSB Başkanı Sabri Tekli, "Giderek genişleyen MTOSB sınırları 3. Bölge ile birlikte ticaret hacminin yanı sıra istihdam alanları oluşmasında da Mersin'e ciddi oranda katkı sağlayacaktır. 3. Bölgenin faaliyete geçmesi ile birlikte binlerce insan buradan ekmek yiyecek. Bizim MTOSB Yönetimi olarak önceliğimiz daha çok üretim alanını Mersin’e kazandırarak, istihdam oranlarını yukarıya çekmek. Yatırım yapan tüm sanayicilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.   ‘YÜZDE 100 DOLULUK ORANINDAYIZ’   Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin yüzde 100 doluluk oranında çalışmalarını sürdürdüğünün de altını çizen Başkan Tekli, ‘1., 2. Ve 3. OSB’lerimizde yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Kentimize yeni istihdam alanları yaratmak için 4. ve 5. Bölgelerimizin çalışmalarını seri bir şekilde sürdürüyoruz. Mersin Limanı’nın bölgemize çok yakın bir lokasyonda olmasından dolayı özellikle çevre illerden Mersin’e yatırım konusunda büyük bir rağbet var. Şu an yatırım talepleri bulunan birçok sanayicimiz mevcut. Bu taleplere cevap verebilmek adına 4. ve 5. OSB’lerimizi bir an önce faaliyete geçirmek istiyoruz’ dedi.
Mersin Valisi Ali İhsan Su, MTOSB Müteşebbis heyet toplantısı sonrasında 3. Bölgede incelemelerde bulundu. Vali Su ve beraberindeki heyet 3. Bölge’de yapımı devam eden Işıksa Tekstil fabrikasının temelini attılar.

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Ağustos ayı Müteşebbis heyeti Vali Su başkanlığında toplandı. Toplantıya Mersin Valisi Ali İhsan Su'nun yanı sıra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve Müteşebbis Heyet üyeleri katıldı. Daha önceki toplantılarda alınan kararlarla ilgili bilgi verilen toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

 

Toplantı sonrasında Işıksa Tekstil, Kaya Makine ve Avox Beyaz Eşya fabrikalarının inşaatlarına ziyarette bulunan Vali Su ve heyet üyeleri Işıksa Tekstil fabrikasının da temeline ilk betonu attılar.  İlk olarak Işıksa Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Seyfetullah Işık'tan fabrika hakkında bilgi alan Vali Su, daha sonra Kaya Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kaya ve şirket yönetim kurulu üyeleri ile istişarelerde bulundu. Son olarak bölgenin en büyük beyaz eşya üretim fabrikası olan Avox’un Yönetim Kurulu Başkanı Murat Can'ı ziyaret eden Vali Su, fabrika ve üretim detayları hakkında bilgi aldı.

 

Ciddi bir sanayi potansiyeline sahip olan MTOSB 3. Bölge’de, beyaz eşyadan gıda sektörüne, ağır sanayiden makine üretimine kadar birçok alanda üretim yapılacak. MTOSB 3. Bölgeye yatırım yapan 28 firmanın yetkilileri ile bir araya gelen Vali Su, firma yetkilileri ile tek tek tanışıp, faaliyet alanları hakkında bilgi aldıktan sonra başarılarından dolayı tebrik etti.

 

‘ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ ÜRETİM VE İSTİHDAM’

 

MTOSB'nin giderek büyüdüğünü ve üretim hatlarının genişleyerek yeni istihdam alanları oluşturduklarını belirten MTOSB Başkanı Sabri Tekli, "Giderek genişleyen MTOSB sınırları 3. Bölge ile birlikte ticaret hacminin yanı sıra istihdam alanları oluşmasında da Mersin'e ciddi oranda katkı sağlayacaktır. 3. Bölgenin faaliyete geçmesi ile birlikte binlerce insan buradan ekmek yiyecek. Bizim MTOSB Yönetimi olarak önceliğimiz daha çok üretim alanını Mersin’e kazandırarak, istihdam oranlarını yukarıya çekmek. Yatırım yapan tüm sanayicilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

 

‘YÜZDE 100 DOLULUK ORANINDAYIZ’

 

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nin yüzde 100 doluluk oranında çalışmalarını sürdürdüğünün de altını çizen Başkan Tekli, ‘1., 2. Ve 3. OSB’lerimizde yüzde 100 doluluk oranına ulaştık. Kentimize yeni istihdam alanları yaratmak için 4. ve 5. Bölgelerimizin çalışmalarını seri bir şekilde sürdürüyoruz. Mersin Limanı’nın bölgemize çok yakın bir lokasyonda olmasından dolayı özellikle çevre illerden Mersin’e yatırım konusunda büyük bir rağbet var. Şu an yatırım talepleri bulunan birçok sanayicimiz mevcut. Bu taleplere cevap verebilmek adına 4. ve 5. OSB’lerimizi bir an önce faaliyete geçirmek istiyoruz’ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.