'Yarının İnşası Öğretmen Buluşması' etkinliği düzenlendi.

Eğitim 11.12.2019 - 08:02, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

'Yarının İnşası Öğretmen Buluşması' etkinliği düzenlendi.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 08.12.2019 tarihinde, MEB 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan erken çocukluk dönemi hedefine ulaşabilmek adına “Erken Çocukluktan Mutlu Geleceğe Projesi” çerçevesinde, “Yarının İnşası Öğretmen Buluşması” etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte, eğitimin kalitesini arttırmak, öğretmenlerin birbirleri ile iletişimini güçlendirmek, bilgi güncellemesi ve paylaşımı yapılabilmesini sağlamak amacıyla üç seminer, dokuz atölye çalışması yapıldı.   Seminer de, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Bölümü Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanı Tuncay MORKOÇ, “Okul Öncesinde Okula Erişim ve Yeni Erişim Modelleri” adlı sunumu,  İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği  Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma TUĞRUL, “Meraklı Çocuklara Yaratıcı Öğretmenler” adlı  sunumunu ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ercan MERTOĞLU, “Okul Öncesi Eğitimde Müzikle Bütünleştirilmiş ve Sarmal Etkinlik Örnekleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.   İl merkezi ve ilçelerden katılım sağlayan beşyüz okul öncesi öğretmeni , Okul Öncesinde  Yaratıcı Drama Etkinlikleri, Okul Öncesi Dönemde Öz Düzenleme Teknikleri, Okul Öncesinde  Dikkat ve Konsantrasyonu Arttırmaya Yönelik Uygulamalar,Okul Öncesi Dönemde Masal Dünyasına Giriş, Okul Öncesi Dönemde Kodlama ve Algoritma, Okul Öncesinde STEM Etkinlikleri, Oyun Temelli Öğrenme, Okul Öncesi Dönemde Proje Tabanlı Öğrenme Etkinlikleri adlı dokuz farklı atölyeye katıldı.   Etkinlikte “Öğretmenim Oyuncağını Al Gel Oyuncaksız Çocuk Kalmasın” sloganı ile katılımcılardan bilet yerine her atölye için bir oyuncak talep edildi. Toplanan oyuncaklar ile ihtiyaç sahibi okullarda ki yüzlerce çocuğun yüzlerinde gülümseme oluşturulacak..
Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 08.12.2019 tarihinde, MEB 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan erken çocukluk dönemi hedefine ulaşabilmek adına “Erken Çocukluktan Mutlu Geleceğe Projesi” çerçevesinde, “Yarının İnşası Öğretmen Buluşması” etkinliği düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte, eğitimin kalitesini arttırmak, öğretmenlerin birbirleri ile iletişimini güçlendirmek, bilgi güncellemesi ve paylaşımı yapılabilmesini sağlamak amacıyla üç seminer, dokuz atölye çalışması yapıldı.

 

Seminer de, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Bölümü Erken Çocukluk Eğitimi Daire Başkanı Tuncay MORKOÇ, “Okul Öncesinde Okula Erişim ve Yeni Erişim Modelleri” adlı sunumu,  İstanbul Aydın Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği  Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Belma TUĞRUL, “Meraklı Çocuklara Yaratıcı Öğretmenler” adlı  sunumunu ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Ercan MERTOĞLU, “Okul Öncesi Eğitimde Müzikle Bütünleştirilmiş ve Sarmal Etkinlik Örnekleri” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

 

İl merkezi ve ilçelerden katılım sağlayan beşyüz okul öncesi öğretmeni , Okul Öncesinde  Yaratıcı Drama Etkinlikleri, Okul Öncesi Dönemde Öz Düzenleme Teknikleri, Okul Öncesinde  Dikkat ve Konsantrasyonu Arttırmaya Yönelik Uygulamalar,Okul Öncesi Dönemde Masal Dünyasına Giriş, Okul Öncesi Dönemde Kodlama ve Algoritma, Okul Öncesinde STEM Etkinlikleri, Oyun Temelli Öğrenme, Okul Öncesi Dönemde Proje Tabanlı Öğrenme Etkinlikleri adlı dokuz farklı atölyeye katıldı.

 

Etkinlikte “Öğretmenim Oyuncağını Al Gel Oyuncaksız Çocuk Kalmasın” sloganı ile katılımcılardan bilet yerine her atölye için bir oyuncak talep edildi. Toplanan oyuncaklar ile ihtiyaç sahibi okullarda ki yüzlerce çocuğun yüzlerinde gülümseme oluşturulacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.