Yenişehir’de 1000 zeytin fidanı toprakla buluştu

25.11.2020 - 18:23, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yenişehir’de 1000 zeytin fidanı toprakla buluştu

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, öğretmenlere karanfil hediye ederek, günlerini kutladı. Başkan Özyiğit, öğretmenlerle birlikte zeytin fidanlarına can suyu verdi.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenler adına 1000 adet zeytin fidanını ilçedeki okullarda toprakla buluşturdu. ‘Hayatta Bir Dikili Ağacın Olsun’ kampanyası kapsamında yılsonuna kadar ilçedeki tüm öğretmenler için okullarda zeytin fidanı dikilecek. Yenişehir Belediyesi Bilim Sanat Merkezi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz ile fidan dikim etkinliğinde öğretmenlerle bir araya gelen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, öğretmenlere karanfil hediye ederek, günlerini kutladı. Başkan Özyiğit, öğretmenlerle birlikte zeytin fidanlarına can suyu verdi. Özyiğit, “Çevreye ve doğaya saygılı, yeşili arttıracak bir sistem kuracağız” Yenişehir’i yeşillendirmeye devam edeceklerin söyleyen Başkan Özyiğit, “Sorumluluğumuz çok büyük, geleceğimize, çocuklarımıza ve doğaya karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için çok çalışacağız ve üreteceğiz.  ‘Hayatta Bir Dikili Ağacın Olsun’ kampanyası bugün öğretmenlerimizle başladı. Bin öğretmenimiz adına zeytin fidanı diktik. Kısa sürede 3 bin öğretmen adına fidan dikimini tamamlayacağız.  Daha sonra tüm öğrencilerimiz adına da ağaç dikmek suretiyle Yenişehir’i ağaçlandırma ve yeşillendirmeye devam edeceğiz. Çünkü Yenişehir Belediyesi 2020 yılında Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atan ilk belediye. 10 yıl içerisinde Yenişehir’de karbondioksit gibi doğayı kirleten gaz salınımını en az yüzde 40 azaltacağız. Yenişehir Belediyesi Ömer Faruk İlbilgen Gündüz Bakımevi’ni LEED Sertifikalı yani yeşil bina olarak yapıyoruz ve kendi enerjisini kendisi üretecek. Yine Yenişehir’de Türkiye’de kendi enerjisini kendisi üreten en büyük toplu konut projesinin temeli atıldı. Çevreye ve doğaya saygılı, yeşili arttıracak bir sistem kuracağız. Ve bu konuda tutarlı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Doğaya duyarlılığımızı sürdüreceğiz.” dedi. Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz ise konuşmasında “‘Hayatta Bir Dikili Ağacın Olsun’ projesi kapsamında hedefimiz tüm öğrencilerimizin sayısı kadar ağaç dikmek, toprağa ve doğaya dikkat çekmekti. Fakat pandemi süreci engelledi. Biz de istedik ki bu sayı öğretmen sayımız kadar olsun. Yılsonuna kadar öğretmen sayımız kadar 3000 zeytin fidanını dikeceğiz. Hiçbir isteğimizi geri çevirmeyen Sayın Başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, öğretmenlere karanfil hediye ederek, günlerini kutladı. Başkan Özyiğit, öğretmenlerle birlikte zeytin fidanlarına can suyu verdi.

Mersin Yenişehir Belediyesi, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğretmenler adına 1000 adet zeytin fidanını ilçedeki okullarda toprakla buluşturdu. ‘Hayatta Bir Dikili Ağacın Olsun’ kampanyası kapsamında yılsonuna kadar ilçedeki tüm öğretmenler için okullarda zeytin fidanı dikilecek.

Yenişehir Belediyesi Bilim Sanat Merkezi'nde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz ile fidan dikim etkinliğinde öğretmenlerle bir araya gelen Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, öğretmenlere karanfil hediye ederek, günlerini kutladı. Başkan Özyiğit, öğretmenlerle birlikte zeytin fidanlarına can suyu verdi.

Özyiğit, “Çevreye ve doğaya saygılı, yeşili arttıracak bir sistem kuracağız”

Yenişehir’i yeşillendirmeye devam edeceklerin söyleyen Başkan Özyiğit, “Sorumluluğumuz çok büyük, geleceğimize, çocuklarımıza ve doğaya karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmek için çok çalışacağız ve üreteceğiz.  ‘Hayatta Bir Dikili Ağacın Olsun’ kampanyası bugün öğretmenlerimizle başladı. Bin öğretmenimiz adına zeytin fidanı diktik. Kısa sürede 3 bin öğretmen adına fidan dikimini tamamlayacağız.  Daha sonra tüm öğrencilerimiz adına da ağaç dikmek suretiyle Yenişehir’i ağaçlandırma ve yeşillendirmeye devam edeceğiz. Çünkü Yenişehir Belediyesi 2020 yılında Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atan ilk belediye. 10 yıl içerisinde Yenişehir’de karbondioksit gibi doğayı kirleten gaz salınımını en az yüzde 40 azaltacağız. Yenişehir Belediyesi Ömer Faruk İlbilgen Gündüz Bakımevi’ni LEED Sertifikalı yani yeşil bina olarak yapıyoruz ve kendi enerjisini kendisi üretecek. Yine Yenişehir’de Türkiye’de kendi enerjisini kendisi üreten en büyük toplu konut projesinin temeli atıldı. Çevreye ve doğaya saygılı, yeşili arttıracak bir sistem kuracağız. Ve bu konuda tutarlı çalışmalarımıza devam ediyoruz. Doğaya duyarlılığımızı sürdüreceğiz.” dedi.

Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebi Yılmaz ise konuşmasında “‘Hayatta Bir Dikili Ağacın Olsun’ projesi kapsamında hedefimiz tüm öğrencilerimizin sayısı kadar ağaç dikmek, toprağa ve doğaya dikkat çekmekti. Fakat pandemi süreci engelledi. Biz de istedik ki bu sayı öğretmen sayımız kadar olsun. Yılsonuna kadar öğretmen sayımız kadar 3000 zeytin fidanını dikeceğiz. Hiçbir isteğimizi geri çevirmeyen Sayın Başkanımıza katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.