Yenişehir’de Yazlık Sinema Günleri Başlıyor

Kültür-Sanat 05.07.2019 - 13:50, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yenişehir’de Yazlık Sinema Günleri Başlıyor

Yenişehir’de Gezici Sinema Günleri başlıyor. Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 8 Temmuz’da başlayacak olan Gezici Sinema Günleri kapsamında 32 mahallede açık hava sinemaları kurulacak. 6 filmin ücretsiz olarak gösterileceği Gezici Film Günleri’nin ilk etabı 8 Ağustos’ta tamamlanacak.

Yenişehir Belediyesi ile Kültürhane’nin ortaklaşa düzenlediği Gezici Sinema Günleri, sıcak yaz gecelerinde Yenişehirlilere açık havada yazlık sinema keyfini yaşayacak. “Haydi Gülümse! Belki Mahallene Bir Film Gelir” sloganı ile düzenlenen Gezici Film Festivali’nde 32 mahallede, muhtarlık binalarının yanındaki parklara yazlık sinema kurulacak. Yenişehirliler, film gösterimlerini ücretsiz olarak izleyebilecek. Gezici Sinema Günleri  “Suç Unsuru” adlı filmle 8 Temmuz Pazartesi akşamı başlayacak. “Suç Unsuru” adlı film  daha sonra sırasıyla Pirireis, Aydınlıkevler, Batıkent, Kocavilayet , Değirmençay ve İnsu mahallelerinde 13 Temmuz’a kadar gösterilecek. Gezici Film Günleri’nin ikinci filmi “Son Çıkış” 14 Temmuz’da Cumhuriyet Mahallesi’nde gösterilecek ve sonrasında sırasıyla Menteş, Çiftlikköy, Fuat Morel ve Turunçlu mahallelerinde Yenişehirlilerle buluşacak. Geçen yıl sinemalarda izlenme rekorları kıran “Aile Arasında” adlı film, 19 Temmuz’dan itibaren Palmiye, Güvenevler, Eğriçam, Deniz ve Çukurkeşlik mahallelerinde izlenebilecek. 24 Temmuz’da Hürriyet Mahallesi’nde ilk gösterimi yapılacak “Annemin Yarası” izleyen günlerde İnönü, Barbaros, Afetevler, Çavak ve Kocahamzalı mahallelerine konuk olacak. Gezici Sinema Günleri beyaz perdesini 30 Temmuz’da “Limonata” filmi ile Gazi Mahallesi’ne kuracak. Film sonra sırasıyla Akkent, Limonluk, Gökçebelen ve Karahacılı mahallelerini gezecek. Sinema Günlerinin ilk etabının son filmi “Ölümlü Dünya” olacak. Film 4 Ağustos’tan itibaren Bahçelievler, Dumlupınar, 50. Yıl, Uzunkaş ve Emirler mahallerinde izlenebilecek.  
Yenişehir’de Gezici Sinema Günleri başlıyor. Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 8 Temmuz’da başlayacak olan Gezici Sinema Günleri kapsamında 32 mahallede açık hava sinemaları kurulacak. 6 filmin ücretsiz olarak gösterileceği Gezici Film Günleri’nin ilk etabı 8 Ağustos’ta tamamlanacak.

Yenişehir Belediyesi ile Kültürhane’nin ortaklaşa düzenlediği Gezici Sinema Günleri, sıcak yaz gecelerinde Yenişehirlilere açık havada yazlık sinema keyfini yaşayacak.

“Haydi Gülümse! Belki Mahallene Bir Film Gelir” sloganı ile düzenlenen Gezici Film Festivali’nde 32 mahallede, muhtarlık binalarının yanındaki parklara yazlık sinema kurulacak. Yenişehirliler, film gösterimlerini ücretsiz olarak izleyebilecek.

Gezici Sinema Günleri  “Suç Unsuru” adlı filmle 8 Temmuz Pazartesi akşamı başlayacak. “Suç Unsuru” adlı film  daha sonra sırasıyla Pirireis, Aydınlıkevler, Batıkent, Kocavilayet , Değirmençay ve İnsu mahallelerinde 13 Temmuz’a kadar gösterilecek.

Gezici Film Günleri’nin ikinci filmi “Son Çıkış” 14 Temmuz’da Cumhuriyet Mahallesi’nde gösterilecek ve sonrasında sırasıyla Menteş, Çiftlikköy, Fuat Morel ve Turunçlu mahallelerinde Yenişehirlilerle buluşacak.

Geçen yıl sinemalarda izlenme rekorları kıran “Aile Arasında” adlı film, 19 Temmuz’dan itibaren Palmiye, Güvenevler, Eğriçam, Deniz ve Çukurkeşlik mahallelerinde izlenebilecek.

24 Temmuz’da Hürriyet Mahallesi’nde ilk gösterimi yapılacak “Annemin Yarası” izleyen günlerde İnönü, Barbaros, Afetevler, Çavak ve Kocahamzalı mahallelerine konuk olacak.

Gezici Sinema Günleri beyaz perdesini 30 Temmuz’da “Limonata” filmi ile Gazi Mahallesi’ne kuracak. Film sonra sırasıyla Akkent, Limonluk, Gökçebelen ve Karahacılı mahallelerini gezecek.

Sinema Günlerinin ilk etabının son filmi “Ölümlü Dünya” olacak. Film 4 Ağustos’tan itibaren Bahçelievler, Dumlupınar, 50. Yıl, Uzunkaş ve Emirler mahallerinde izlenebilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.