Yeşilboğaz, 'Cumhuriyet Yaşarsa Biz Yaşarız'

28.10.2020 - 11:37, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz, 'Cumhuriyet Yaşarsa Biz Yaşarız'

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yayımladığı yazılı mesajla kutladı. Yeşilboğaz mesajında, “Cumhuriyetsiz yaşanır mı hiç? Cumhuriyet nefestir, umuttur, özgürlüktür, adalettir, barıştır, uygarlıktır, milletin egemenliğidir, aşktır, tutkudur. Cumhuriyet yaşarsa biz yaşarız” dedi.

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz mesajında şu ifadelere yer verdi: “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı karanlığa, emperyalizme başkaldırı günü, özgürlük günü, barış günü, adalet günüdür. Cumhuriyetsiz yaşanır mı hiç? Cumhuriyet nefestir. Bugün nefes alabiliyorsak, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının 97 yıl önce kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. Cumhuriyet umuttur; geleceğe umut, gençliğe umut, aydınlığa umut, çağdaşlığa umut, daha güzel günlere umuttur. Cumhuriyet hürriyeti kucaklamaktır. “CUMHURİYETE MİNNET BORÇLUYUZ” Cumhuriyet uygarlıktır, imkândır. Mavi gözlü dev adam Cumhuriyeti ilan ederek bizlere, milletin egemenliğini yok sayanlara, emperyalist güçlere inat kul değil, birey olmaya giden yolu açtı. Ortaçağ zihniyetinin meyveleri hala düşmanca aramızda varlığını sürdürmelerine inat, 97 yıldır kul değil birey olduk. Cumhuriyet yaşadıkça hukuk yaşar, hukuk yaşadıkça biz yaşarız ve geleceğe güvenle bakabiliriz. Atatürk, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Türkiye'yi, çağdaş ve uygar devletler seviyesine ulaştırmak için hukuk, insan hakları, eğitim, siyaset, tarım, sanayi, ekonomi ve ticaret alanları başta olmak üzere, toplumsal birçok alanda devrim yapmıştır. Bu ülke üzerinde ışığı yanan her pencere, tüten her baca, işleyen her demir ve alınan her nefes Cumhuriyete minnet borçlu. “CUMHURİYET AŞKTIR, TUTKUDUR” Cumhuriyet, Atatürk gibi düşünmek demektir. Bizler Cumhuriyete olan inancımızı, Atatürk devrimlerine olan bağlılığımızı ve özgürlük sevdamızı asla kaybetmeden, Cumhuriyetimizi yüceltmek, hukukun üstünlüğünü baki kılmak için durmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyete tahammülsüzlük nedeniyle yasaklansa da biliniz ki; Cumhuriyet aşktır, tutkudur. Cumhuriyet Atatürk’tür. Sesi, fikirleri, sözleri ve gözleri karanlığa ışık tutar, aydınlığa yol açar. Bir kere aldıysak bağımsızlık ve özgürlük kokusunu, 97 yıldır hala damarlarımızda dolaşıyorsa,  ilelebet yaşayacaktır Cumhuriyet.  Bu özgürlük öyle bir özgürlük ki; Cumhuriyet’ten doğup yine Cumhuriyet’e dönüşüyor. Cumhuriyeti kurmak için gücünün sonuna, kanının son damlasına kadar savaşan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin önünde şükranla, saygıyla eğiliyor, varlığını her geçen yıl daha da yükseltebilmeyi umut ettiğimiz Cumhuriyetimizin 97. yılını yürekten kutluyorum.”
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı yayımladığı yazılı mesajla kutladı. Yeşilboğaz mesajında, “Cumhuriyetsiz yaşanır mı hiç? Cumhuriyet nefestir, umuttur, özgürlüktür, adalettir, barıştır, uygarlıktır, milletin egemenliğidir, aşktır, tutkudur. Cumhuriyet yaşarsa biz yaşarız” dedi.

Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı karanlığa, emperyalizme başkaldırı günü, özgürlük günü, barış günü, adalet günüdür. Cumhuriyetsiz yaşanır mı hiç? Cumhuriyet nefestir. Bugün nefes alabiliyorsak, Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının 97 yıl önce kurduğu Cumhuriyet sayesindedir. Cumhuriyet umuttur; geleceğe umut, gençliğe umut, aydınlığa umut, çağdaşlığa umut, daha güzel günlere umuttur. Cumhuriyet hürriyeti kucaklamaktır.

“CUMHURİYETE MİNNET BORÇLUYUZ”

Cumhuriyet uygarlıktır, imkândır. Mavi gözlü dev adam Cumhuriyeti ilan ederek bizlere, milletin egemenliğini yok sayanlara, emperyalist güçlere inat kul değil, birey olmaya giden yolu açtı. Ortaçağ zihniyetinin meyveleri hala düşmanca aramızda varlığını sürdürmelerine inat, 97 yıldır kul değil birey olduk. Cumhuriyet yaşadıkça hukuk yaşar, hukuk yaşadıkça biz yaşarız ve geleceğe güvenle bakabiliriz. Atatürk, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte Türkiye'yi, çağdaş ve uygar devletler seviyesine ulaştırmak için hukuk, insan hakları, eğitim, siyaset, tarım, sanayi, ekonomi ve ticaret alanları başta olmak üzere, toplumsal birçok alanda devrim yapmıştır. Bu ülke üzerinde ışığı yanan her pencere, tüten her baca, işleyen her demir ve alınan her nefes Cumhuriyete minnet borçlu.

“CUMHURİYET AŞKTIR, TUTKUDUR”

Cumhuriyet, Atatürk gibi düşünmek demektir. Bizler Cumhuriyete olan inancımızı, Atatürk devrimlerine olan bağlılığımızı ve özgürlük sevdamızı asla kaybetmeden, Cumhuriyetimizi yüceltmek, hukukun üstünlüğünü baki kılmak için durmadan mücadele etmeye devam edeceğiz. En büyük bayramımız olan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhuriyete tahammülsüzlük nedeniyle yasaklansa da biliniz ki; Cumhuriyet aşktır, tutkudur. Cumhuriyet Atatürk’tür. Sesi, fikirleri, sözleri ve gözleri karanlığa ışık tutar, aydınlığa yol açar. Bir kere aldıysak bağımsızlık ve özgürlük kokusunu, 97 yıldır hala damarlarımızda dolaşıyorsa,  ilelebet yaşayacaktır Cumhuriyet.  Bu özgürlük öyle bir özgürlük ki; Cumhuriyet’ten doğup yine Cumhuriyet’e dönüşüyor.

Cumhuriyeti kurmak için gücünün sonuna, kanının son damlasına kadar savaşan başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizin önünde şükranla, saygıyla eğiliyor, varlığını her geçen yıl daha da yükseltebilmeyi umut ettiğimiz Cumhuriyetimizin 97. yılını yürekten kutluyorum.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.