Yeşilboğaz, 'Yargı Ele Geçirilmesi Gereken Kale Olarak Görülmemeli'

04.09.2019 - 22:55, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yeşilboğaz, 'Yargı Ele Geçirilmesi Gereken Kale Olarak Görülmemeli'

Mersin Barosu Erdemli ilçe temsilciliği, 2019-2020 adli yıl açılışı nedeniyle tören düzenledi.

Erdemli Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Barosu yönetim kurulu üyeler, Erdemli ilçe temsilcisi Fahrettin Gürsoy, İlçe Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Jandarma Komutanı Binbaşı Erhan Doğan, avukatlar, hâkimler ve savcılar katıldı. Törende Baro Başkanımız Bilgin Yeşilboğaz ve avukatlar, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu ve ardan İstiklal Marşı’nı okudu.   Burada günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Mersin Barosu yönetim kurulu üyesi ve ilçe temsilcisi Fahrettin Gürsoy, “Yargı erkinin olmazsa olmaz parçasını oluşturan  savunmanın, adaletle yönetilmesine hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu yoldaki irademizden ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bilinmelidir ki, toplumlarda en büyük güveni, adil bir mahkemenin bulunabileceği inancı sağlar. Bağımsız ve tarafsız yargının tecelli ettiği, haklının hakkına kavuştuğu bir adli yıl olması dileğiyle, tüm meslektaşlarımızın, yargı camiamızın ve halkımızın yeni adli yılını kutluyorum” ifadesini kullandı.   Daha sonra Erdemli Baro Odası’nda avukatlarımızla bir araya gelen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz burada yaptığı konuşmasında, “Mersin Barosu olarak, hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı ilkesini her zaman düstur edindik. Her dönemde yargı, ele geçirilmesi gereken bir kale olarak görülüp, siyasi iktidarlar tarafından liyakat, hakkaniyet ve adalet ilkeleri ötelenmektedir. Yargı bir gücün bir cemaatin güdümüne girdiğinde, neler olduğunu yakın zamanda gördük. Meslektaşlarımız mesleklerini icra ederken, sürekli engellemeler ile karşılaşmaktadır. Yasalarla verilen ve korunan haklarımız, yetkilerimiz; basit birer yönetmelikle ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.  Yönetmelikler, kanunlardan üstün olamaz.  Yapılan işlemler hükümsüzdür, geçersizdir. Aslında engellemeler avukatlara değil, toplumun hak ve özgürlüğüne yapılmaktadır. Hukuk ve adalet, Türkiye'nin ve demokrasinin temelidir. Bu temeli tahrip etmek suçtur. Bağımsız savunmaya yapılan hiçbir saldırı, bizi hak ve adalet yolundan alıkoyamaz ” diye konuştu.   Hak ihlallerinin, adaletsizliğin, üstünlerin hukukunun egemen olduğu, denetimsiz ve savunmasız yargı sisteminin her zaman karşısında olduklarını vurgulayan Yeşilboğaz, “Gerçek bir hukuk devletinin, bağımsız, tarafsız yargının ve cübbelerine düğme aramayan özgür savunmanın egemen olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz avukatlar, sadece hakkın, hukukun ve adaletin tarafını tutuyoruz. Yargının diğer sac ayağının da aynı düşünceyle hareket etmesi, Anayasal ve vicdani zorunluluktur. Tüm mesleki sorunlarımızın çözüme kavuşacağı, adaletin ve hukukun egemen olacağı bir adli yıl diliyorum” şeklinde konuştu.
Mersin Barosu Erdemli ilçe temsilciliği, 2019-2020 adli yıl açılışı nedeniyle tören düzenledi.

Erdemli Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törene, Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Mersin Barosu yönetim kurulu üyeler, Erdemli ilçe temsilcisi Fahrettin Gürsoy, İlçe Kaymakamı Avni Kula, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Jandarma Komutanı Binbaşı Erhan Doğan, avukatlar, hâkimler ve savcılar katıldı. Törende Baro Başkanımız Bilgin Yeşilboğaz ve avukatlar, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu ve ardan İstiklal Marşı’nı okudu.

 

Burada günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Mersin Barosu yönetim kurulu üyesi ve ilçe temsilcisi Fahrettin Gürsoy, “Yargı erkinin olmazsa olmaz parçasını oluşturan  savunmanın, adaletle yönetilmesine hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu yoldaki irademizden ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bilinmelidir ki, toplumlarda en büyük güveni, adil bir mahkemenin bulunabileceği inancı sağlar. Bağımsız ve tarafsız yargının tecelli ettiği, haklının hakkına kavuştuğu bir adli yıl olması dileğiyle, tüm meslektaşlarımızın, yargı camiamızın ve halkımızın yeni adli yılını kutluyorum” ifadesini kullandı.

 

Daha sonra Erdemli Baro Odası’nda avukatlarımızla bir araya gelen Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz burada yaptığı konuşmasında, “Mersin Barosu olarak, hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı ilkesini her zaman düstur edindik. Her dönemde yargı, ele geçirilmesi gereken bir kale olarak görülüp, siyasi iktidarlar tarafından liyakat, hakkaniyet ve adalet ilkeleri ötelenmektedir. Yargı bir gücün bir cemaatin güdümüne girdiğinde, neler olduğunu yakın zamanda gördük. Meslektaşlarımız mesleklerini icra ederken, sürekli engellemeler ile karşılaşmaktadır. Yasalarla verilen ve korunan haklarımız, yetkilerimiz; basit birer yönetmelikle ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.  Yönetmelikler, kanunlardan üstün olamaz.  Yapılan işlemler hükümsüzdür, geçersizdir. Aslında engellemeler avukatlara değil, toplumun hak ve özgürlüğüne yapılmaktadır. Hukuk ve adalet, Türkiye'nin ve demokrasinin temelidir. Bu temeli tahrip etmek suçtur. Bağımsız savunmaya yapılan hiçbir saldırı, bizi hak ve adalet yolundan alıkoyamaz ” diye konuştu.

 

Hak ihlallerinin, adaletsizliğin, üstünlerin hukukunun egemen olduğu, denetimsiz ve savunmasız yargı sisteminin her zaman karşısında olduklarını vurgulayan Yeşilboğaz, “Gerçek bir hukuk devletinin, bağımsız, tarafsız yargının ve cübbelerine düğme aramayan özgür savunmanın egemen olması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz avukatlar, sadece hakkın, hukukun ve adaletin tarafını tutuyoruz. Yargının diğer sac ayağının da aynı düşünceyle hareket etmesi, Anayasal ve vicdani zorunluluktur. Tüm mesleki sorunlarımızın çözüme kavuşacağı, adaletin ve hukukun egemen olacağı bir adli yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.