Yücesoy, 'Mersin-Akkuyu, Nükleer Santral için uygun değildir'

21.01.2021 - 09:58, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yücesoy, 'Mersin-Akkuyu, Nükleer Santral için uygun değildir'

MMO Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yücesoy'dan Akkuyu'daki patmalayla ilgili bir açıklama yaptı ve "Kapı, pencere, duvar, sera zararları onarılabilir ancak kontrolsüz bir patlama geri dönüşü olmayan sonuçlar yaşatabilir.Mersin-Akkuyu, Nükleer Santral için uygun değildir "dedi

MMO Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yücesoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Mersin’de yaşayan bizler, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yerinin, güzergâhının ve şartların uygun olmadığını, yapılmaması gerektiğini yıllardır dile getiriyoruz. Fakat halkın ve teknik kişilerin seslerine kulak tıkanıp, nükleer güç santralinin yapımına başlandı. Bilindiği üzere Akkuyu Nükleer Güç Santrali; inşaatından yakıt ihtiyacına, işletmesinden atık yönetimine kadar Rusya tarafından yapılacaktır. Biz yerli ve milli üretime ihtiyaç duyarken bu ısrarcılık nedendir. Türkiye’nin yüzde 30 oranında enerji potansiyeli ortadayken, nükleer santral gibi her zaman bir risk oluşturacak politikanın belirlenmesi mantıklı değildir. Yılın 315 günü güneş gören kentimizde yenilenebilir enerji sistemlerinin kullanımı arttırılarak, çevreye ve doğaya zarar vermeden enerji üretimi yapabiliriz. Maalesef 20 Ocak yani dün Akkuyuda inşaat çalışmaları sırasında bir patlama yaşanmış ve Mersin Valiliği tarafından Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesinde ev ve seralarda oluşan zararın tespitine yönelik komisyon kurulduğu bildirilmiştir. Kapı, pencere, duvar, sera zararları onarılabilir ancak kontrolsüz bir patlama geri dönüşü olmayan sonuçlar yaşatabilir. Bir daha söylüyoruz; Mersin-Akkuyu, Nükleer Santral için uygun değildir!"
MMO Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yücesoy'dan Akkuyu'daki patmalayla ilgili bir açıklama yaptı ve "Kapı, pencere, duvar, sera zararları onarılabilir ancak kontrolsüz bir patlama geri dönüşü olmayan sonuçlar yaşatabilir.Mersin-Akkuyu, Nükleer Santral için uygun değildir "dedi

MMO Mersin Şube Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yücesoy konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Mersin’de yaşayan bizler, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin yerinin, güzergâhının ve şartların uygun olmadığını, yapılmaması gerektiğini yıllardır dile getiriyoruz. Fakat halkın ve teknik kişilerin seslerine kulak tıkanıp, nükleer güç santralinin yapımına başlandı.

Bilindiği üzere Akkuyu Nükleer Güç Santrali; inşaatından yakıt ihtiyacına, işletmesinden atık yönetimine kadar Rusya tarafından yapılacaktır. Biz yerli ve milli üretime ihtiyaç duyarken bu ısrarcılık nedendir.

Türkiye’nin yüzde 30 oranında enerji potansiyeli ortadayken, nükleer santral gibi her zaman bir risk oluşturacak politikanın belirlenmesi mantıklı değildir. Yılın 315 günü güneş gören kentimizde yenilenebilir enerji sistemlerinin kullanımı arttırılarak, çevreye ve doğaya zarar vermeden enerji üretimi yapabiliriz.

Maalesef 20 Ocak yani dün Akkuyuda inşaat çalışmaları sırasında bir patlama yaşanmış ve Mersin Valiliği tarafından Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesinde ev ve seralarda oluşan zararın tespitine yönelik komisyon kurulduğu bildirilmiştir.

Kapı, pencere, duvar, sera zararları onarılabilir ancak kontrolsüz bir patlama geri dönüşü olmayan sonuçlar yaşatabilir.

Bir daha söylüyoruz; Mersin-Akkuyu, Nükleer Santral için uygun değildir!"

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.