33 Kadın Belgeseli Lansman ve Basın Toplantısı Gerçekleşti

Noax Otel'de gerçekleşen toplantıda konuşan Proje/Tasarım ve Senaryosunu Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı belgeselin çekimlerine 3 ay önce başlanıldığını ve 5 haziranda sona erdiğini söyledi.

Çavlı, "25 Haziran Cuma günü gala gerçekleşecek olup, 26 Haziran itibariyle 23 adet yerel televizyonda yıl içerisinde haftalık Tv programı olarak yayınlanacağı gibi televizyon dışında You Tube kanallarımızda yayın gerçekleştirilecektir.
Çekimler dizi film tarzında HD ve 4K teknoloji ile çekilip, montajlanmıştır, 33 Kadın üzerine şarkı bestelenmiş ve bölümlerde kullanılacaktır.


Yaklaşık 5 ay önce proje için çalışmalar başlatılmış ve bizlere belgeselde yer almak için 1165 kadın müracaat etmiş referanslarda göz önüne alınarak 33 KADIN belirlenmiştir.


Projemiz ticari faaliyet olmayıp sosyal sorumluluk projesidir.Kadın Gücünü ön plana çıkarmak, kadın farkındalığını yaratmak için 33 KADIN 33 HAYAT 33 BAŞARI HİKAYESİ alt başlığı ile gerçek hikâyelerle güçlü, başarılı, idealist kadınların hayatları diğer kadınlara genç kızlara ilham olması ve örnek olması bakımından hazırlanmış mağdur kadınları değil aksine güçlü kadınlar anlatılmıştır.
Seçilen kadınların ortak özelliği Mersin'de yaşıyor olması, bir hikayesinin olması ve başarılı güçlü olmasıdır, Çeşitli meslek gruplarından kadınların siyasi dini görüşleri asla göz önüne alınmadığı gibi siyasetten uzak durulmuştur.Her görüşten her inanıştan kadınlarla birliktelik sağlanmıştır yani Mersin dokusu belgeselde hissettirilmistir.Cekimlerimizde dış mekanlarda Anamur'dan Tarsus'a bir çok tarihi turistik yerler gösterilerek Mersin tanıtımına katkı sağlanmıştır.Her bölüm 20 dakikadır.


Bütçe sponsorlarımızla çözülmeye çalışılmaktadır, sponsor seçiminde kurumsallık, şaibesiz olmasının yanı sıra daha çok Belediyeler ve Odalar dikkate alınmıştır.


Herkes işin bir ucundan tutarak tabiri caizse hepimizin projesi olmuştur.


33 ismi Mersin Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile tescillenmiş, telif hakları, patent vs işlemler tamamlanmıştır bu sayede önümüzdeki aylarda Kıbrıs,Antalya, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Erzurum, Kars ve İzmir'de belgeselimiz yine 33 KADIN BELGESELİ ile gerçekleştirilecektir buda Mersinli kadınların Türkiye'ye örnek olması ve Mersin tanıtımı için önem arz etmektedir.Diger illerde duyurulara çıkılmış ve müracaatlar alınmaya başlanmıştır.


Projemiz Türkiye'de bir ilk olması bakımından oldukça ilgi çekmiştir." dedi

Toplantı soru cevap ve ardından toplu fotoğraf ile sona erdi.

 

33 KADIN BELSELİNDE YER ALAN KADINLAR:

Müge Tufan- Gayrimenkul Yatırım Uzmanı

Sultan Aydoğan - İş İnsanı

Ayla Harp- Gümrük Müşaviri

Sezen Şen- Turizmci

Bilge Gürbüz Saydan - İş İnsanı

Filiz Burakgazi- Turizmci

Berrak Sezer- Danışman

Sinem Yürü- Dış Hekimi

Hediye Dalgıç- Çiftçi

Neriman Gültürk- Ziraat Mühendisi

Pınar Özkara - Öğretmen

Canan Sunay- İş İnsanı

Aynur Olgaç- İş İnsanı

Fatma Çakar- Aktivist

Meryem Okul- Öğretmen

Derya Akciğer- Girişimci

Zeynep Akçay- Aile Danışmanı

Aslı Koç- Girişimci

Mihrimah Coşan Arıkan- Finans Uzmanı

Ebru Yıldız- Mali Müşavir


Nazife Bilgin Hazar- Ressam

Asena Nisan- İş İnsanı

Bahşende Diren- Aktivist

Cansu Anılan- Avukat

Hatice Karacılar-Harita Mühendisi

Gülizar Güneş- Mimar

Huriye Özer- Siyasetçi

Semra Tekeli- Siyasetçi

Naciye Taskın- Öğretmen

Dünya Aslan- Fotoğrafçı

Nihal Küçükoğlu- Sigortacı

Ebru Öztekmen- Güzellik Uzmanı

Esra Karakulak-Jeoloji Mühendisi