Genç kadın öldü, Troller iş başına geçti… Sedat Yılmaz yazdı

Genç bir kadın herkesin gözleri önünde tutunmaya çalıştığı balkon demirlerden süzülerek yere çakıldı. Ve ne yazık ki, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Çaresiz, eğitimsiz, ukala seslenişler arasında yitip kaybolan bir genç beden. Geri getirme şansımız var mı? Maalesef hayır.

Daha önce şiddete maruz kalmış ve hayatını yitirmiş kadınlar, ihmalden kaynaklı yurtlarda cayır cayır yakılmış öğrenciler, önlem alınmamış eğreti binalarda depreme yenilmiş yoksul canlar… Hepsi de ihmallerin, eğitimsizliklerin, acemiliklerin eseri.

Mersin Mezitli’den Büyükşehir Belediyesi itfaiye müdürlüğü yangın ihbarını alıyor ve anında yola koyuluyor. Acılı siren sesleriyle can ve mal kurtarmaya niyetli görevliler, binaya yaklaşıyor, 8.kata çıkıyor, kapıyı zorlayarak açmaya çalışıyor.

Etrafı duman sarınca evde tek başına olduğu söylenen genç kadın ise, paniğe kapılarak kendini balkon korkuluklarına sarkıtıyor. Etraftakiler ise, filim seyreder gibi ahh, uuuh sesleriyle olan bitenin filmini çekmeye devam ediyorlar. İtfaiyeciler heyecandan mı, acemilikten mi, eğitimsizlikten mi? Bilinmez ama balkon altına bir branda açmayı düşünemiyorlar.

Yine heyecandan mı, eğitimsizlikten mi, acemilikten mi? bilinmez ama 8. Kata uygun aracı yola çıkaramıyorlar. Yangın merdiveni yetişmeyince kimse akıl edip branda bile açamıyor. Adeta akıl tutulması…

Şimdi işin ilginç tarafı bir genç kadın yaşamını yitirmiş. Hayata gözlerini kapamış ve bu kirletilmiş dünyayı terk ederken, troller hemen iş başına geçmiş. Bu zavallı troller ise, sosyal medya da, Ahh Vahh ederek ideolojik saplantılarının esiri olmaktan kendilerini kurtaramıyorlar.

Bu troller Belediye Başkanının ve yardımcısının istifasını istiyorlar. Belediyeyi bir bütün olarak hedef tahtası yapmaya çalışıyorlar. Öte yandan, göz göre göre yaşanan ölüm olayını bırakıp Belediye’yi savunmak adına trolleşenlerinde ne kadar zavallı oldukları sosyal medyada ortaya çıkıyor.  El insaf demek lazım. Bir ihmal olabilir, eğitimsizlik, heyecan ve acemilik te olabilir. Ama sonuçta ilgili makamlar soruşturmayı başlatıp, inceleme yapıp gereğini yapacaktır elbette.

Belediye Başkanı da konuyu hassasiyetle ele almalıdır. Sorumlular hakkında idari soruşturma başlatarak, sorumlular ve yetkililer kim olursa olsun, gerekiyorsa istifa ettirilmelidir. Bugün bir can gitti, yarın başka canların gitmemesi için çok ciddi önlem almalıdır.

Ama sonuçta ilgili makamlar soruşturmayı başlatıp, inceleme yapıp gereğini yapacaktır elbette. Bakın Mersin Valiliği de konu ile ilgili soruşturma başlattı. Yani sorumlular ihmal varsa gereken cezayı alacaklardır.

Konunun her bakımdan açığa kavuşturulacağına inanıyorum.

 

35 katlı binaya ruhsat veriyorsanız, yangın merdivenli büyük araçların giremeyeceği sokakları tutuyor ve düzeltemiyorsanız bunun önlemini de almalısınız. Halkın can ve mal güvenliği size emanettir. Bu emaneti koruyamıyorsanız elbette orada oturmanız insanları rahatsız edebilir.

Ancak sevinç tam tamları çalarak bir bütün olarak Büyükşehir belediyesini hedef almak, fırsatçılıktır. Acıyı, üzüntüyü, yok olan bedenin üzerinde kara bulut oluşturmaktır.

Millet can derdinde troller, fırsatçılar ise iş başında. Kimisi ideolojik saldırıda, kimisi de yaşanan acıyı unutarak ucuz savunuculuk peşine takılarak kendilerince yalakalık peşindeler.

Zavallı troller, kimsenin oyuncağı olmayın. Bekleyin, olay aydınlatılsın varsa suçlular ortaya çıkarılsın, ondan sonra gardınızı alarak meramınızı anlatın.

Yaşamını yitiren genç kadının ailesine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin…