Arbel İstihdama Destek Vermeye Devam Ediyor

Ekonomi 08.02.2022 - 20:34, Güncelleme: 08.02.2022 - 20:34
 

Arbel İstihdama Destek Vermeye Devam Ediyor

Dünyanın bir çok ülkesinde ve Türkiye de bulunan üretim tesisleriyle Mersin kentine, ülkemize istihdam ve katma değer sağlayan Arbel Şirketler Grubu, imzaladığı protokolle kentin gelişmesine, insanlarına sosyal ve ekonomik destekte bulunmaya devam ediyor.

  Arbel Şirketler Grubu ve  Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, 'İşbaşı Eğitim Programı' ile gençlere hem iş deneyimi kazandıran hem de günlük ücretle çalışabilecekleri bir imkan sağlamak için çalışma protokolü imzaladı.   İmza törenine Arbel Şirketler Grubu adına kurucu başkanı Hasan Arslan,  Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön, İş ve Meslek Danışmanları Ayşegül Bozkurt ve Mehmet Öncü katıldılar.   İş başı eğitim programlarıyla, gerek firmaların istediği nitelikte çalışan bulabilmesi gerekse uzun vadeli istihdamın sağlanabilmesi açısından imzalanan bu protokol önemli bir girişim olarak değerlendiriliyor. Mersin’e ve Türkiye’ye istihdam alanında sağladıkları katkıların yanında, Yılın En Sosyal Şirketi, Tescil rekortmenliği ve İstihdamların en’leri gibi alanlarda bir çok birincilik ve ödüller alan Arbel şirketler gurubu,  kurumsal kimliği yanında sosyal sorumluk ve sanatsal projelerle de hayatın her alanında yer almakta. Bünyesinde barındırdığı Arbella Makarna ile de sanata, eğitime, spora ve sporcuya da destek vermeye devam ediyor. 'İşbaşı Eğitim Programı' protokolünün imza töreninin ardından açıklamada bulunan Arbel A.Ş kurucu Başkanı Hasan Arslan, imzalanan protokolle istihdam alanında sağladıkları bu imkanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “ Arbel Şirketler Grubu, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, 'İşbaşı Eğitim Programı' ile gençlere hem iş deneyimi kazandıran hem de günlük ücretle çalışabilecekleri bir imkan sağlamak için Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ile çalışma protokolünü imzaladık. Mersin İŞKUR ile Arbel Grup olarak, İşbaşı Eğitim Programıyla (İEP) gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik destek çalışmalarını sürdürüyoruz. Gençlerin, kadınların, engellilerin iş gücü piyasasını tanımalarını sağlayan ve bir iş yerinde iş başında çalışarak teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı sunan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında “Perakende Satış Elemanı (Gıda)” mesleğinde 105 personelimizi istihdam ediyoruz. Mersin’de birçok üretici firmanın personel yetiştirme noktasında zorluk çektiği bu ortamda, İŞKUR ve Arbel Grup olarak işbirliği içerisinde imzalamış olduğumuz bu protokol ile gençlerin deneyim kazanarak istihdam fırsatlarına eriştirmeyi amaçlıyoruz.”dedi İmza törenin ardından Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu ve beraberindekiler üretim tesislerini gezdiler.    
Dünyanın bir çok ülkesinde ve Türkiye de bulunan üretim tesisleriyle Mersin kentine, ülkemize istihdam ve katma değer sağlayan Arbel Şirketler Grubu, imzaladığı protokolle kentin gelişmesine, insanlarına sosyal ve ekonomik destekte bulunmaya devam ediyor.

 

Arbel Şirketler Grubu ve  Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, 'İşbaşı Eğitim Programı' ile gençlere hem iş deneyimi kazandıran hem de günlük ücretle çalışabilecekleri bir imkan sağlamak için çalışma protokolü imzaladı.

 

İmza törenine Arbel Şirketler Grubu adına kurucu başkanı Hasan Arslan,  Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Mustafa Kutlu, Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Ercan Gön, İş ve Meslek Danışmanları Ayşegül Bozkurt ve Mehmet Öncü katıldılar.

 

İş başı eğitim programlarıyla, gerek firmaların istediği nitelikte çalışan bulabilmesi gerekse uzun vadeli istihdamın sağlanabilmesi açısından imzalanan bu protokol önemli bir girişim olarak değerlendiriliyor.

Mersin’e ve Türkiye’ye istihdam alanında sağladıkları katkıların yanında, Yılın En Sosyal Şirketi, Tescil rekortmenliği ve İstihdamların en’leri gibi alanlarda bir çok birincilik ve ödüller alan Arbel şirketler gurubu,  kurumsal kimliği yanında sosyal sorumluk ve sanatsal projelerle de hayatın her alanında yer almakta. Bünyesinde barındırdığı Arbella Makarna ile de sanata, eğitime, spora ve sporcuya da destek vermeye devam ediyor.

'İşbaşı Eğitim Programı' protokolünün imza töreninin ardından açıklamada bulunan Arbel A.Ş kurucu Başkanı Hasan Arslan, imzalanan protokolle istihdam alanında sağladıkları bu imkanın kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “ Arbel Şirketler Grubu, Mersin Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü, 'İşbaşı Eğitim Programı' ile gençlere hem iş deneyimi kazandıran hem de günlük ücretle çalışabilecekleri bir imkan sağlamak için Mersin İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ile çalışma protokolünü imzaladık.

Mersin İŞKUR ile Arbel Grup olarak, İşbaşı Eğitim Programıyla (İEP) gençlere ve dezavantajlı gruplara yönelik destek çalışmalarını sürdürüyoruz.

Gençlerin, kadınların, engellilerin iş gücü piyasasını tanımalarını sağlayan ve bir iş yerinde iş başında çalışarak teorik bilgilerini pratikte uygulama fırsatı sunan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında “Perakende Satış Elemanı (Gıda)” mesleğinde 105 personelimizi istihdam ediyoruz.

Mersin’de birçok üretici firmanın personel yetiştirme noktasında zorluk çektiği bu ortamda, İŞKUR ve Arbel Grup olarak işbirliği içerisinde imzalamış olduğumuz bu protokol ile gençlerin deneyim kazanarak istihdam fırsatlarına eriştirmeyi amaçlıyoruz.”dedi

İmza törenin ardından Mersin Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Kutlu ve beraberindekiler üretim tesislerini gezdiler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.