Başkan Tarhan’dan Cumhuriyet’in 100. yılında emeklilere 1000 TL destek

Güncel 12.10.2023 - 18:15, Güncelleme: 12.10.2023 - 18:15
 

Başkan Tarhan’dan Cumhuriyet’in 100. yılında emeklilere 1000 TL destek

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik süreçte emeklilerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla özel destek paketi oluşturdu

Mezitli ilçesinde ikamet eden ve 65 yaşını doldurmuş olan emeklilere yönelik başlatılan çalışmadan; maaşı 8 bin TL’nin altında olan emekliler yararlanacak. Belli kriterdeki emeklilere özel olarak sunulan paket sayesinde; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100 yılına özel 1000 TL destek sağlanacak. Ayrıca emekli olmayıp 65 yaş üstü yaşlılık aylığı alanlarda bu ikramiyeden yararlanacak. Mezitli ilçesinde yaşayan yaklaşık 45 bin emeklinin arasında haberi duyan vatandaşlar, memnuniyetini dile getirerek, umutla beklediklerini dile getirdi. EMEKLİLERİMİZİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ Yardımların her ay düzenli bir şekilde yapılmasını hedeflediklerini belirten Başkan Tarhan, “Mezitlimiz Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçelerinden birisi. Mezitlimizin nüfusu 226 bin, bu nüfusun 5’de 1’i kadar emekli yaşıyor. Belediyemizin temel hizmetlerinin yanında halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal ve ekonomik sorunları da her zaman ön planda tutuyoruz. Emeklilerimizi düşünmek zorundayız. Toplumumuzun en büyük sıkıntılarını emeklilerimizin çektiğini çok iyi biliyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. yılına özel yapacağımız maddi destek, özellikle ekonomik zorluklarla mücadele eden emekliler ve 65 yaş alığı alanlar için bir küçük ölçüde de olsa can suyu olacaktır. Bu rakamın yeterli olmadığını biliyoruz. Önümüzdeki hedefimiz bu yardımın her ay emeklilerimize ödenmesi yönünde olacaktır.” Şeklinde konuştu. “MAALESEF GEÇİNEMİYORUZ” Geçim sıkıntısı yaşadıklarını ve Başkan Tarhan tarafından başlatılan çalışmadan dolayı memnuniyetini dile getiren emekliler; “Emeklilerin durumu ortada. Devlet 7 bin 500 TL emekli maaşı veriyor. Kira fiyatları 10 bin TL’nin üstünde. Ayrıca bir de pazara gidiyorsun en az 500 TL harcıyorsun. Aylığa vurduğunuzda Pazar masrafınız bin 500 TL oluyor. Maalesef geçinemiyoruz. Başkanımız Neşet Tarhan çok güzel bir çalışma başlattı. En azından maddi olarak bizlerin yanında olduğunu hissettirdi. Zaten çalışmalarından memnunuz, Belediyenin Emekli Evine de gidiyoruz burada çok uygun fiyata çayımızı, kahvemizi içiyoruz. Haberi duyunca çok sevindik, kendisine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz. Her zaman kendisinin yanındayız” ifadelerini kullandılar.                                                                                                 
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik süreçte emeklilerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla özel destek paketi oluşturdu

Mezitli ilçesinde ikamet eden ve 65 yaşını doldurmuş olan emeklilere yönelik başlatılan çalışmadan; maaşı 8 bin TL’nin altında olan emekliler yararlanacak. Belli kriterdeki emeklilere özel olarak sunulan paket sayesinde; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100 yılına özel 1000 TL destek sağlanacak. Ayrıca emekli olmayıp 65 yaş üstü yaşlılık aylığı alanlarda bu ikramiyeden yararlanacak. Mezitli ilçesinde yaşayan yaklaşık 45 bin emeklinin arasında haberi duyan vatandaşlar, memnuniyetini dile getirerek, umutla beklediklerini dile getirdi.

EMEKLİLERİMİZİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ

Yardımların her ay düzenli bir şekilde yapılmasını hedeflediklerini belirten Başkan Tarhan, “Mezitlimiz Türkiye’nin en hızlı gelişen ilçelerinden birisi. Mezitlimizin nüfusu 226 bin, bu nüfusun 5’de 1’i kadar emekli yaşıyor. Belediyemizin temel hizmetlerinin yanında halkımızın ihtiyaç duyduğu sosyal ve ekonomik sorunları da her zaman ön planda tutuyoruz. Emeklilerimizi düşünmek zorundayız. Toplumumuzun en büyük sıkıntılarını emeklilerimizin çektiğini çok iyi biliyoruz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 100. yılına özel yapacağımız maddi destek, özellikle ekonomik zorluklarla mücadele eden emekliler ve 65 yaş alığı alanlar için bir küçük ölçüde de olsa can suyu olacaktır. Bu rakamın yeterli olmadığını biliyoruz. Önümüzdeki hedefimiz bu yardımın her ay emeklilerimize ödenmesi yönünde olacaktır.” Şeklinde konuştu.

MAALESEF GEÇİNEMİYORUZ”

Geçim sıkıntısı yaşadıklarını ve Başkan Tarhan tarafından başlatılan çalışmadan dolayı memnuniyetini dile getiren emekliler; “Emeklilerin durumu ortada. Devlet 7 bin 500 TL emekli maaşı veriyor. Kira fiyatları 10 bin TL’nin üstünde. Ayrıca bir de pazara gidiyorsun en az 500 TL harcıyorsun. Aylığa vurduğunuzda Pazar masrafınız bin 500 TL oluyor. Maalesef geçinemiyoruz. Başkanımız Neşet Tarhan çok güzel bir çalışma başlattı. En azından maddi olarak bizlerin yanında olduğunu hissettirdi. Zaten çalışmalarından memnunuz, Belediyenin Emekli Evine de gidiyoruz burada çok uygun fiyata çayımızı, kahvemizi içiyoruz. Haberi duyunca çok sevindik, kendisine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılarının devamını diliyoruz. Her zaman kendisinin yanındayız” ifadelerini kullandılar.                                                                                               

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.