Tarsus Şehir Tiyatrosu'ndan Muhteşem Bir Oyun 'Çatıdaki Yarasa'

Kültür-Sanat 30.09.2019 - 17:15, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Tarsus Şehir Tiyatrosu'ndan Muhteşem Bir Oyun 'Çatıdaki Yarasa'

Tarsus Şehir Tiyatrosu muhteşem bir oyunla sezonu açtı.İzlandalı oyuncu ve yazar Vala Thorsdottir'in yazdığı, Tayfun Bağcı'nın yönettiği ÇATIDAKİ YARASA adlı oyun; Fadime Kılcı'nın muhteşem performansıyla, Tarsus Antik Sahaf Kitabevi'nde sahnelendi.

Oyunun müziğini İsmet Karabulut, Reji Asistanlığını H.Engin Yılmaz, Tekniğini Berk Diril yaparken, Danışman Psikoloğ Sibel Dağlıkan oyuna katkı sundu. Tek kişilik oyun Çatıdaki Yarasa; manik depresif bir kadın üzerine yazılmış bir oyundur ve ilk kez aynı zamanda oyuncu olan oyunun yazarı Vala Thorsdottir tarafından oynanmıştır.   TAYFUN BAĞCI:  "BIÇAK SIRTI BİR KONU VE OYUNDU, SONUÇTAN MEMNUNUM" Oyun hakkında görüşlerini aldığımız yönetmen Tayfun Bağcı; Uzmanlar tarafından çok zor anlaşılan bir hastalık olduğu söylenen bu hastalıkta, hastanın, hasta olduğunu anlamanın çok zor olduğunu belirterek şunları söyledi: " Bu hastalığa yakalananlar, bir bakarsın normal bir insan gibidirler. Konuşma ve davranışlarıyla senden benden farkları yoktur. Ama depresyona girdiklerinde bambaşka bir insan oluverirler. Bu hastalığa eskiden akıl hastalığı deniliyordu, ama şimdi "duygu hastalığı  olarak kabul ediliyor.  Sezonu böyle bir kadın oyunuyla açmaktan memnunum. Böylesi mükemmel bir oyunu dilimize çeviren Semih Çelenk'e de ayrıca teşekkür ederim. Oyunu hazırlarken çok titiz davrandık. Bıçak sırtı bir konu ve dikkatle ele alınması gereken bir oyundu.  Sonuçta oyundan ve oyuncumuz Fadime Kılcı'nın olağanüstü performansından, doğru bir yol aldığımızı seyircimizin yaklaşık 45 dakika süren oyuna verdikleri olumlu tepkilerden mutlu oldum. Oyunumuza gelerek bizi mutlu eden, Arbens Sanat / Çeto'nun Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz  ve salonunu sanata açan  Antik Sahaf Kitabevi  sahibi Aydın Korçak'a  ve Tarsus'un özel tiyatrosu olan, hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan ayakta kalmayan çalışan Tarsus Şehir Tiyatrosu seyircilerine teşekkür ederim." Çatıdaki Yarasa adlı oyun; Tarsus Yusuf Öz sahnesinde sahnelenmeye devam edecek.
Tarsus Şehir Tiyatrosu muhteşem bir oyunla sezonu açtı.İzlandalı oyuncu ve yazar Vala Thorsdottir'in yazdığı, Tayfun Bağcı'nın yönettiği ÇATIDAKİ YARASA adlı oyun; Fadime Kılcı'nın muhteşem performansıyla, Tarsus Antik Sahaf Kitabevi'nde sahnelendi.

Oyunun müziğini İsmet Karabulut, Reji Asistanlığını H.Engin Yılmaz, Tekniğini Berk Diril yaparken, Danışman Psikoloğ Sibel Dağlıkan oyuna katkı sundu.

Tek kişilik oyun Çatıdaki Yarasa; manik depresif bir kadın üzerine yazılmış bir oyundur ve ilk kez aynı zamanda oyuncu olan oyunun yazarı Vala Thorsdottir tarafından oynanmıştır.

 

TAYFUN BAĞCI:  "BIÇAK SIRTI BİR KONU VE OYUNDU, SONUÇTAN MEMNUNUM"

Oyun hakkında görüşlerini aldığımız yönetmen Tayfun Bağcı; Uzmanlar tarafından çok zor anlaşılan bir hastalık olduğu söylenen bu hastalıkta, hastanın, hasta olduğunu anlamanın çok zor olduğunu belirterek şunları söyledi: " Bu hastalığa yakalananlar, bir bakarsın normal bir insan gibidirler. Konuşma ve davranışlarıyla senden benden farkları yoktur. Ama depresyona girdiklerinde bambaşka bir insan oluverirler. Bu hastalığa eskiden akıl hastalığı deniliyordu, ama şimdi "duygu hastalığı  olarak kabul ediliyor.  Sezonu böyle bir kadın oyunuyla açmaktan memnunum. Böylesi mükemmel bir oyunu dilimize çeviren Semih Çelenk'e de ayrıca teşekkür ederim. Oyunu hazırlarken çok titiz davrandık. Bıçak sırtı bir konu ve dikkatle ele alınması gereken bir oyundu.  Sonuçta oyundan ve oyuncumuz Fadime Kılcı'nın olağanüstü performansından, doğru bir yol aldığımızı seyircimizin yaklaşık 45 dakika süren oyuna verdikleri olumlu tepkilerden mutlu oldum. Oyunumuza gelerek bizi mutlu eden, Arbens Sanat / Çeto'nun Sahnesi Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tekkanat, Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Topuz  ve salonunu sanata açan  Antik Sahaf Kitabevi  sahibi Aydın Korçak'a  ve Tarsus'un özel tiyatrosu olan, hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan ayakta kalmayan çalışan Tarsus Şehir Tiyatrosu seyircilerine teşekkür ederim."

Çatıdaki Yarasa adlı oyun; Tarsus Yusuf Öz sahnesinde sahnelenmeye devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.