Akdeniz Kent Konseyi'nin yeni başkanı Mustafa Erim oldu

30.05.2019 - 21:58, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akdeniz Kent Konseyi'nin yeni başkanı Mustafa Erim oldu

Akdeniz Kent Konseyi'nin 11. Olağan Genel Kurulunda oy birliği ile Mustafa Erim yeni başkan olarak seçildi.

Akdeniz Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen genel kurulun divan başkanlığını Faik Burakgazi yaptı. Genel Kurula Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, İçel Sanat Kulübü Başkanı Sedat Aydöner,Toros Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özveren'in yanı sıra, mahalle muhtarları, akademisyenler, işadamları, meslek odaları, vakıf ve derneklerden temsilciler de katıldı.   Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, kent konseylerin önemine değindi.Kent konseylerinin kentin sorunlarını iyi bilmelerini ve takip etmelerini ve de bir eylem planı oluşturmalarını ardından da kentin gelişimine katkıda bulunmaları gerektiğinin altını çizdi. Konseylerle birlikte uyum içinde çalışmaları gerektiğini ve Akdeniz Belediye başkanı olarak üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını ifade etti. Başkan Gültak; “Tüm sivil dinamiklere kapılarımız daima açıktır” Genel kurulun açılışında bir konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kent konseylerinin taşıdığı misyona dikkat çekti. “Kent konseyleri, güncel bir eylem planı hazırlamalı, kentin modernleşmesi ve halkın yaşam standartlarının yükselmesi noktasında öncü güç olmalıdır” diyen Başkan Gültak, doğrudan demokrasiye katılımın en önemli noktalarından olan kent konseylerine, her görüşten insanın katılımının sağlanmasının önemine değindi. Başkan Gültak; “Akdeniz Belediyesi yeni yönetimi olarak, tüm sivil dinamiklere kapılarımız sonuna dek açıktır. Gerek belediye meclisimizde, gerekse kent konseyi bünyesinde demokratik, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla hareket edeceğiz. ‘Ben yaptım oldu’ mantığını, ‘dayatmacı zihniyeti’ tercih etmeyeceğiz” dedi.   Kent Konseyinin mevcut başkanı Yiğit Gökşen de konuşmasında görevde bulundukları süre içinde yaptıkları çalışmaları anlattı ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.   Yapılan oylamada Akdeniz Kent Konseyi başkanlığına Mustafa Erim oy birliği ile seçildi. Yeni başkan Mustafa Erim, yaptığı teşekkür konuşmasında  Mersin’in kuruluş serüveninin başladığı yer olan Akdeniz İlçesinin  bugün bir çöküntü alanı haline geldiğini belirterek," Sosyal, ekonomik ve mimari açıdan ciddi problemler yaşayan Akdeniz’de, başta insana dokunan çalışmalar sonrada şehre dair projelerle yeni bir uyanışı gerçekleştirmek en önemli hedefimiz olacaktır. Şehrin tüm renklerini ve kesimlerini barındıran Yürütme Kurulu üyelerimizle birlikte, omuzlarımızda ağır bir yükün bindiği bilinciyle, Akdeniz’de yaşayan halkımızın talepleri doğrultusunda çalışacağız. Mersin’in yıllar içinde kaybettiği dinamizmini yeniden kazandırmak gayemiz olacaktır. Şehrin tüm dinamikleri ve Akdeniz Belediyesi ile birlikte yürüyeceğimiz yolda Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum." dedi      
Akdeniz Kent Konseyi'nin 11. Olağan Genel Kurulunda oy birliği ile Mustafa Erim yeni başkan olarak seçildi.

Akdeniz Belediyesi konferans salonunda gerçekleşen genel kurulun divan başkanlığını Faik Burakgazi yaptı. Genel Kurula Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, İçel Sanat Kulübü Başkanı Sedat Aydöner,Toros Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Özveren'in yanı sıra, mahalle muhtarları, akademisyenler, işadamları, meslek odaları, vakıf ve derneklerden temsilciler de katıldı.

 

Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, kent konseylerin önemine değindi.Kent konseylerinin kentin sorunlarını iyi bilmelerini ve takip etmelerini ve de bir eylem planı oluşturmalarını ardından da kentin gelişimine katkıda bulunmaları gerektiğinin altını çizdi. Konseylerle birlikte uyum içinde çalışmaları gerektiğini ve Akdeniz Belediye başkanı olarak üzerlerine düşen ne varsa yapacaklarını ifade etti.

Başkan Gültak; “Tüm sivil dinamiklere kapılarımız daima açıktır”

Genel kurulun açılışında bir konuşma yapan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kent konseylerinin taşıdığı misyona dikkat çekti. “Kent konseyleri, güncel bir eylem planı hazırlamalı, kentin modernleşmesi ve halkın yaşam standartlarının yükselmesi noktasında öncü güç olmalıdır” diyen Başkan Gültak, doğrudan demokrasiye katılımın en önemli noktalarından olan kent konseylerine, her görüşten insanın katılımının sağlanmasının önemine değindi. Başkan Gültak; “Akdeniz Belediyesi yeni yönetimi olarak, tüm sivil dinamiklere kapılarımız sonuna dek açıktır. Gerek belediye meclisimizde, gerekse kent konseyi bünyesinde demokratik, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla hareket edeceğiz. ‘Ben yaptım oldu’ mantığını, ‘dayatmacı zihniyeti’ tercih etmeyeceğiz” dedi.

 

Kent Konseyinin mevcut başkanı Yiğit Gökşen de konuşmasında görevde bulundukları süre içinde yaptıkları çalışmaları anlattı ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.

 

Yapılan oylamada Akdeniz Kent Konseyi başkanlığına Mustafa Erim oy birliği ile seçildi.

Yeni başkan Mustafa Erim, yaptığı teşekkür konuşmasında  Mersin’in kuruluş serüveninin başladığı yer olan Akdeniz İlçesinin  bugün bir çöküntü alanı haline geldiğini belirterek," Sosyal, ekonomik ve mimari açıdan ciddi problemler yaşayan Akdeniz’de, başta insana dokunan çalışmalar sonrada şehre dair projelerle yeni bir uyanışı gerçekleştirmek en önemli hedefimiz olacaktır.
Şehrin tüm renklerini ve kesimlerini barındıran Yürütme Kurulu üyelerimizle birlikte, omuzlarımızda ağır bir yükün bindiği bilinciyle, Akdeniz’de yaşayan halkımızın talepleri doğrultusunda çalışacağız.
Mersin’in yıllar içinde kaybettiği dinamizmini yeniden kazandırmak gayemiz olacaktır.
Şehrin tüm dinamikleri ve Akdeniz Belediyesi ile birlikte yürüyeceğimiz yolda Allah’tan muvaffakiyetler diliyorum." dedi

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.