'Tanzanya ve Mersin bir çok alanda işbirliği yapabilir'

26.06.2019 - 10:59, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

'Tanzanya ve Mersin bir çok alanda işbirliği yapabilir'

Bir dizi ziyaret ve temaslar için Mersin'de bulunan Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondo onuruna Yasin Dış Ticaret Firması tarafından yemek verildi.

Divan Otel'de gerçekleşen  yemekte konuşan Yasin Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Can, firmalarının temelini 1997 'de attıklarını ve 22 yıldır ihracatın gelişmesi için dünyanın 22 noktasında ofis ve şubeler açtıklarını söyledi. Can, " Bu süreçte sayın devlet büyüklerimizin tavsiyeleri üzerine Tanzanya hedef pazarımız olmuştur. Ayrıca Tanzanya devlet büyüklerinin tavsiyesi ile de Türkiye hedef pazar haline gelmiştir. Tanzanya gibi tarım ülkesi ve Türkiye gibi sanayi ve teknoloji ülkesi güçlerini birleştirmiştir. Bu vesile ile Yasin Dış Ticaret olarak mevcut ticaretimizin 200 milyon dolar seviyelerinden kısa ve orta vadede 1 milyar dolara çıkarma hedefindeyiz." dedi   Bunun ulaşılamayacak bir hedef olmadığını belirten Can, " Alt yapımızın var olmasından ve Hint okyanusunun kıyısından,  liman şehri Darüsselam'ın ve Akdeniz'in incisi Mersinimizin de liman şehri olmasından dolayı her şeyimiz hazırdır. Yalnızca biraz çaba ile bu hedefleri gerçekleştireceğimizden eminiz." dedi   Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondo da yaptığı konuşmada, Eğitim, madencilik, ve bir çok alanda Tanzanya ve Mersin'in işbirliği yapacak ortak alanının çok fazla olduğuna inandıklarını belirterek, " Tanzanya'nın gelişmesine yol açacak bilgi ve tecrübeyi kazanmak, paylaşmak ve deneyimlemek istiyoruz. Elçilik olarak bu fırsatları keşfetmek ve kolaylaştırmak için Mersinin yatırımcılarına  maksimum desteğimizi vermeye hazırız.  Bu anlamda Yasin Dış Ticaret Firması yönetim kurulu başkanı Yasin Can bey'e Tanzanya'ya yatırım yapma konusundaki samimi ilgisiyle Mersin gibi bir şehirde yatırımcıları ziyaret etmeyi keşfetmekten büyük mutluluk duyduk. Son olarak sadece iş ve yatırımcılı kiçin değil, turistik tatiliniz için de Tanzanya'yı ziyaret etmenizi bekliyoruz. " şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından plaket töreni ile program devam etti.    
Bir dizi ziyaret ve temaslar için Mersin'de bulunan Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondo onuruna Yasin Dış Ticaret Firması tarafından yemek verildi.

Divan Otel'de gerçekleşen  yemekte konuşan Yasin Dış Ticaret Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Can, firmalarının temelini 1997 'de attıklarını ve 22 yıldır ihracatın gelişmesi için dünyanın 22 noktasında ofis ve şubeler açtıklarını söyledi. Can, " Bu süreçte sayın devlet büyüklerimizin tavsiyeleri üzerine Tanzanya hedef pazarımız olmuştur. Ayrıca Tanzanya devlet büyüklerinin tavsiyesi ile de Türkiye hedef pazar haline gelmiştir.

Tanzanya gibi tarım ülkesi ve Türkiye gibi sanayi ve teknoloji ülkesi güçlerini birleştirmiştir. Bu vesile ile Yasin Dış Ticaret olarak mevcut ticaretimizin 200 milyon dolar seviyelerinden kısa ve orta vadede 1 milyar dolara çıkarma hedefindeyiz." dedi

 

Bunun ulaşılamayacak bir hedef olmadığını belirten Can, " Alt yapımızın var olmasından ve Hint okyanusunun kıyısından,  liman şehri Darüsselam'ın ve Akdeniz'in incisi Mersinimizin de liman şehri olmasından dolayı her şeyimiz hazırdır. Yalnızca biraz çaba ile bu hedefleri gerçekleştireceğimizden eminiz." dedi

 

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elizabeth Kiango Kiondo da yaptığı konuşmada, Eğitim, madencilik, ve bir çok alanda Tanzanya ve Mersin'in işbirliği yapacak ortak alanının çok fazla olduğuna inandıklarını belirterek, " Tanzanya'nın gelişmesine yol açacak bilgi ve tecrübeyi kazanmak, paylaşmak ve deneyimlemek istiyoruz. Elçilik olarak bu fırsatları keşfetmek ve kolaylaştırmak için Mersinin yatırımcılarına  maksimum desteğimizi vermeye hazırız.  Bu anlamda Yasin Dış Ticaret Firması yönetim kurulu başkanı Yasin Can bey'e Tanzanya'ya yatırım yapma konusundaki samimi ilgisiyle Mersin gibi bir şehirde yatırımcıları ziyaret etmeyi keşfetmekten büyük mutluluk duyduk. Son olarak sadece iş ve yatırımcılı kiçin değil, turistik tatiliniz için de Tanzanya'yı ziyaret etmenizi bekliyoruz. " şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından plaket töreni ile program devam etti.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.