21. Yüzyılda Gençlerin Meslek ve Kariyer Yolculuğu Konferansı ve Meslek tanıtım günleri düzenlendi.

Eğitim 22.07.2019 - 12:34, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

21. Yüzyılda Gençlerin Meslek ve Kariyer Yolculuğu Konferansı ve Meslek tanıtım günleri düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca 21. Yüzyılda Gençlerin Meslek ve Kariyer Yolculuğu Konferansı ve Meslek tanıtım günleri düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşen konferansta konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Necdet Tamamoğulları, sosyal belediyecilik kapsamında  eğitime çok önem verdiklerini belirterek, " Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer'in önderliğinde bir çok alanda çalışmalar yapmaktayız. Özellikle sosyal demokrat belediyecilik anlamında ilk 3 ayda suda, ulaşımda indirim olsun, maddi imkansızlıklara rağmen örgenci burslarının ödendiğini görüyoruz. Maddi açıdan sıkıntı yaşayan insanlara maddi destek sağlamak için elektronik kart uygulamasına 1 ağustosta geçiyoruz. Hem ekonomik ve hem de psiko sosyal olarak desteklerimiz sürecek. Sorumluluklarımızla inanıcımızla sosyal demokrat bir belediye olarak elindeki tüm olanakları kullanmaktadır. Sosyal Hizmetler Dairesi olarak eğitim çalışmalarına önem veriyoruz ve farklı bir bakış getirme hedefindeyiz. Dershanelerimizde çalışan öğretmenlerimizi komisyonlara seçtirmek istiyoruz. Oraya gelen halk çocuklarına bilimin yapabileceği bütün katkıları vermek için aylardır bir çalışma içindeyiz. Öğrencilerin istediği ve sevdiği mesleği ona emek ederek aralarında en iyi olmaya çalışarak çok farklı yaşayacak ortamlar sağlamalıyız. Mersin, Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Bozyazı ve Anamur'da Lise mezunları ve 12.sınıflar için Üniversiteye hazırlık, Eğitime Destek kursları açtık. 19 Temmuz'da kayıtlar Büyükşehir Web sitesi üzerinden başladı. Bir ay sürecek. Öğrenciler 50 ekonomik durumları, 50 başarıları üzerinden sıralanarak alınacak. Başkanımız Seçer'in desteğiyle gerek akademik kadrosu, gerekse yayınları ve ek destek programlarıyla öğrencilerimize kaliteli bir eğitim verebilmek için herşeyi yapacağız. Bu konferansın tüm öğrencilere faydalı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel de konuşmasında eğitim hayatında tercihlerin önemine dikkat çekti ve " Ebeveynlerin tercihlere çocuklarına baskı yada yol göstericiliği yapmasını istemiyorum. Bu için rehber öğretmenleri ve danışmanları var. Sizin hayata bakışınız çok önemli. Ülkemizdeki ekonomik iş alanındaki yetersizlikler göz önüne alındığında durum dikkate alındığında öğrencilerin iş odaklı tercih yaptığı görülüyor.Ama ben yine de size önerim sevdiğimiz ve mutluluk duyacağınız meslekleri seçmenizdir"dedi   Konuşmaların ardından Ankara Ünv. Eğt. Bil. Fak. Pdr. Bölümü Emekli Öğrt. Üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın konuşmacı olarak katılacağı 21. Yüzyılda Gençlerin Meslek ve Kariyer Yolculuğu Konferansı gerçekleşti. Çok amaçlı salonda da meslek tanıtım günleri üniversitelerin katılımıyla gerçekleşti. Meslek tanıtım günleri ve tercih danışmanlığı desteği 29 Temmuza kadar sürecek.  
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca 21. Yüzyılda Gençlerin Meslek ve Kariyer Yolculuğu Konferansı ve Meslek tanıtım günleri düzenlendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleşen konferansta konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Necdet Tamamoğulları, sosyal belediyecilik kapsamında  eğitime çok önem verdiklerini belirterek, " Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer'in önderliğinde bir çok alanda çalışmalar yapmaktayız. Özellikle sosyal demokrat belediyecilik anlamında ilk 3 ayda suda, ulaşımda indirim olsun, maddi imkansızlıklara rağmen örgenci burslarının ödendiğini görüyoruz. Maddi açıdan sıkıntı yaşayan insanlara maddi destek sağlamak için elektronik kart uygulamasına 1 ağustosta geçiyoruz. Hem ekonomik ve hem de psiko sosyal olarak desteklerimiz sürecek. Sorumluluklarımızla inanıcımızla sosyal demokrat bir belediye olarak elindeki tüm olanakları kullanmaktadır. Sosyal Hizmetler Dairesi olarak eğitim çalışmalarına önem veriyoruz ve farklı bir bakış getirme hedefindeyiz. Dershanelerimizde çalışan öğretmenlerimizi komisyonlara seçtirmek istiyoruz. Oraya gelen halk çocuklarına bilimin yapabileceği bütün katkıları vermek için aylardır bir çalışma içindeyiz. Öğrencilerin istediği ve sevdiği mesleği ona emek ederek aralarında en iyi olmaya çalışarak çok farklı yaşayacak ortamlar sağlamalıyız.

Mersin, Tarsus, Erdemli, Silifke, Gülnar, Mut, Bozyazı ve Anamur'da Lise mezunları ve 12.sınıflar için Üniversiteye hazırlık, Eğitime Destek kursları açtık. 19 Temmuz'da kayıtlar Büyükşehir Web sitesi üzerinden başladı. Bir ay sürecek. Öğrenciler 50 ekonomik durumları, 50 başarıları üzerinden sıralanarak alınacak. Başkanımız Seçer'in desteğiyle gerek akademik kadrosu, gerekse yayınları ve ek destek programlarıyla öğrencilerimize kaliteli bir eğitim verebilmek için herşeyi yapacağız. Bu konferansın tüm öğrencilere faydalı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel de konuşmasında eğitim hayatında tercihlerin önemine dikkat çekti ve " Ebeveynlerin tercihlere çocuklarına baskı yada yol göstericiliği yapmasını istemiyorum. Bu için rehber öğretmenleri ve danışmanları var. Sizin hayata bakışınız çok önemli. Ülkemizdeki ekonomik iş alanındaki yetersizlikler göz önüne alındığında durum dikkate alındığında öğrencilerin iş odaklı tercih yaptığı görülüyor.Ama ben yine de size önerim sevdiğimiz ve mutluluk duyacağınız meslekleri seçmenizdir"dedi

 

Konuşmaların ardından Ankara Ünv. Eğt. Bil. Fak. Pdr. Bölümü Emekli Öğrt. Üyesi Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın konuşmacı olarak katılacağı 21. Yüzyılda Gençlerin Meslek ve Kariyer Yolculuğu Konferansı gerçekleşti.

Çok amaçlı salonda da meslek tanıtım günleri üniversitelerin katılımıyla gerçekleşti. Meslek tanıtım günleri ve tercih danışmanlığı desteği 29 Temmuza kadar sürecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.