81 ilin yöresel ürünleri Mersin'de buluştu. Başkan Yalçın, 'Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'

30.10.2019 - 21:56, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

81 ilin yöresel ürünleri Mersin'de buluştu. Başkan Yalçın, 'Emeği geçenlere teşekkür ediyorum'

Mersin 6 gün süren bir lezzet ve kültür festivaline ev sahipliği yaptı. 22-27 ekim tarihlerinde gerçekleştirilen, 1. Mersin Bitlisliler Kültür Festivali ile 81 ilin yöresel ürünleri Mersin'de buluştu.

Festival süresince vatandaşlar arayıp da bulamadıkları ürünleri bu festival aracılığı ile temin ettiler ve festivalin yapıldığı Cumhuriyet Alanına akın ettiler.   Festivalin açılışına Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürü Ramazan Gencan, Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Ergün Ünlü, oda ve STK başkanları ile çok sayıda davetli katıldılar ve festival alanını gezdiler.  Festival kapsamında ilk gün bir de Latif Doğan konseri ile vatandaşlar keyifli bir gece yaşadılar.   Mersin Bitlisliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MEBİDER)  Başkanı Fırat Yalçın ilk defa gerçekleştirdikleri festival ile ilgili olumlu geri dönüşler aldıklarını ve Mersinlilere dolu dolu 6 gün yaşattıklarını belirterek, " ilk defa böyle bir festival yapmamızdan dolayı vatandaşlarımız bizleri festival süresi boyunca yalnız bırakmadılar. Kısa bir zamanda ve kıt imkanlarımıza rağmen vatandaşlarımızın festivali en iyi şekilde yaşaması için gerekli tüm çabayı gösterdik. İlk defa yapmamızdan dolayı eksiklerimiz de oldu tabi. Gelecek yıl çok daha güzel ve çıtası  yükseltilmiş bir festivali tüm Mersin'e sunacağız. Mersin'in böyle bir festivale her zaman ihtiyacı olduğunu gördük. Biz de bu ihtiyacı bir nebze de olsa yerine getirdiğimiz için mutluyuz.   Festivalimizin açılışına katılan Sayın Mersin Valisi Ali İhsan Su'ya , Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'a ve başkan yardımcılarına, Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürü Ramazan Gencan'a, Akdeniz Emniyet Müdürlüğüne, Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Ergün Ünlü'ye, oda ve stk temsilcilerine, sponsorumuz Duru Güzellik Merkezine teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca festivale yoğun programlarından dolayı katılamayan ve çiçek gönderen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Sayın Lütfi Elvan'a, eski bakanımız Zafer Çağlayan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.   Festival süresi içerisinde ziyaretimize gelen, Mersin Milletvekilleri Sayın Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan'a , Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik'e, Vali Yardımcımız Süleyman Deniz'e teşekkürler ediyorum. Ayrıca festivalimize katılamayıp çiçek gönderen tüm dostlara ve  Mersin Valiliği'ne ve desteklerini bizden esirgemeyen Akdeniz Belediyesi'ne teşekkürü bir borç biliyorum.   Mersin güzel bir festival kazanmıştır. Mersinimize hayırlı uğurlu olsun."dedi.    
Mersin 6 gün süren bir lezzet ve kültür festivaline ev sahipliği yaptı. 22-27 ekim tarihlerinde gerçekleştirilen, 1. Mersin Bitlisliler Kültür Festivali ile 81 ilin yöresel ürünleri Mersin'de buluştu.

Festival süresince vatandaşlar arayıp da bulamadıkları ürünleri bu festival aracılığı ile temin ettiler ve festivalin yapıldığı Cumhuriyet Alanına akın ettiler.

 

Festivalin açılışına Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürü Ramazan Gencan, Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Ergün Ünlü, oda ve STK başkanları ile çok sayıda davetli katıldılar ve festival alanını gezdiler.  Festival kapsamında ilk gün bir de Latif Doğan konseri ile vatandaşlar keyifli bir gece yaşadılar.

 

Mersin Bitlisliler Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (MEBİDER)  Başkanı Fırat Yalçın ilk defa gerçekleştirdikleri festival ile ilgili olumlu geri dönüşler aldıklarını ve Mersinlilere dolu dolu 6 gün yaşattıklarını belirterek, " ilk defa böyle bir festival yapmamızdan dolayı vatandaşlarımız bizleri festival süresi boyunca yalnız bırakmadılar. Kısa bir zamanda ve kıt imkanlarımıza rağmen vatandaşlarımızın festivali en iyi şekilde yaşaması için gerekli tüm çabayı gösterdik. İlk defa yapmamızdan dolayı eksiklerimiz de oldu tabi. Gelecek yıl çok daha güzel ve çıtası  yükseltilmiş bir festivali tüm Mersin'e sunacağız.

Mersin'in böyle bir festivale her zaman ihtiyacı olduğunu gördük. Biz de bu ihtiyacı bir nebze de olsa yerine getirdiğimiz için mutluyuz.

 

Festivalimizin açılışına katılan Sayın Mersin Valisi Ali İhsan Su'ya , Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'a ve başkan yardımcılarına, Bitlis Kültür ve Turizm İl Müdürü Ramazan Gencan'a, Akdeniz Emniyet Müdürlüğüne, Mersin Muhtarlar Dernek Başkanı Ergün Ünlü'ye, oda ve stk temsilcilerine, sponsorumuz Duru Güzellik Merkezine teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca festivale yoğun programlarından dolayı katılamayan ve çiçek gönderen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekili Sayın Lütfi Elvan'a, eski bakanımız Zafer Çağlayan'a teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

Festival süresi içerisinde ziyaretimize gelen, Mersin Milletvekilleri Sayın Zeynep Gül Yılmaz ve Hacı Özkan'a , Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik'e, Vali Yardımcımız Süleyman Deniz'e teşekkürler ediyorum.

Ayrıca festivalimize katılamayıp çiçek gönderen tüm dostlara ve  Mersin Valiliği'ne ve desteklerini bizden esirgemeyen Akdeniz Belediyesi'ne teşekkürü bir borç biliyorum.

 

Mersin güzel bir festival kazanmıştır. Mersinimize hayırlı uğurlu olsun."dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.