58 İlde Cumartesi Pazar Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başlıyor

29.03.2021 - 20:16, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

58 İlde Cumartesi Pazar Sokağa Çıkma Kısıtlaması Başlıyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kritik kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin yeni risk haritası paylaştı. Buna göre; Türkiye'de tek mavi il Şırnak kaldı.  41 il daha kırmızı kategoriye girdi.58 il yüksek riskli iller kategorisine girdi. Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları: Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecek. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek. Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacak. Ramazan ayı boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacak. Nisan ve Mayıs ayında ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta ve prim desteğinden yararlanamayan lokanta, kafe çalışanlarının prim yükleri üstlenilecek ayrıca 1.500 lira nakdi ödeme yapılacaktır.
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, kritik kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu

Başkan Erdoğan, Türkiye'nin yeni risk haritası paylaştı. Buna göre; Türkiye'de tek mavi il Şırnak kaldı.  41 il daha kırmızı kategoriye girdi.58 il yüksek riskli iller kategorisine girdi.

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecek.

Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek.

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek.

Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek.

Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacak.

Ramazan ayı boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacak.

Nisan ve Mayıs ayında ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta ve prim desteğinden yararlanamayan lokanta, kafe çalışanlarının prim yükleri üstlenilecek ayrıca 1.500 lira nakdi ödeme yapılacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.