Müftü deresi sakinleri pis koku ve sinekten şikayetçi.

01.08.2021 - 20:05, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Müftü deresi sakinleri pis koku ve sinekten şikayetçi.

Müftü deresinin ıslahından ardından dere civarında yaşayan halk yaşanan pis kokudan ve sineklerden bunalmış durumda.

Mahalle sakinleri Akdeniz ve Yenişehir belediyelerinin sınırı olan dere üzerinde iki belediyenin bu sorunu çözmelerini bekliyorlar. Yenişehir belediyesinin dere kenarındaki çiçekli ve ağaçlı bölgeleri sulamak için dereye boru indirmelerinin kötü bir görüntü sergilediğini ifade eden mahalle sakinleri zaten az akan suyun  daha yukarılardan tutulduğunu ve gelen az suyun da koktuğunu yani pis geldiğini düşündüklerini ifade ettiler.    Özellikle bu pis ortam ve kokunun beyaz sinek ve sivrisineklerinin oluşumuna meydan vermesinden dolayı mahalleli bu sıcak yaz günlerinde balkonda oturamamakta ve  pencerelerini dahi açamamakta. Mahalleli ilgili ilçe belediyelerinin konu bütünlüğü sağlayıp, birlikte bu sorunu çözmeleri gerektiğini belirttiler.  
Müftü deresinin ıslahından ardından dere civarında yaşayan halk yaşanan pis kokudan ve sineklerden bunalmış durumda.

Mahalle sakinleri Akdeniz ve Yenişehir belediyelerinin sınırı olan dere üzerinde iki belediyenin bu sorunu çözmelerini bekliyorlar. Yenişehir belediyesinin dere kenarındaki çiçekli ve ağaçlı bölgeleri sulamak için dereye boru indirmelerinin kötü bir görüntü sergilediğini ifade eden mahalle sakinleri zaten az akan suyun  daha yukarılardan tutulduğunu ve gelen az suyun da koktuğunu yani pis geldiğini düşündüklerini ifade ettiler. 

 

Özellikle bu pis ortam ve kokunun beyaz sinek ve sivrisineklerinin oluşumuna meydan vermesinden dolayı mahalleli bu sıcak yaz günlerinde balkonda oturamamakta ve  pencerelerini dahi açamamakta. Mahalleli ilgili ilçe belediyelerinin konu bütünlüğü sağlayıp, birlikte bu sorunu çözmeleri gerektiğini belirttiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.