Mersin Limanında 30 Kilo Kokain Ele Geçirildi.

31.08.2021 - 18:52, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Mersin Limanında 30 Kilo Kokain Ele Geçirildi.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince geçtiğimiz günlerde Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda, şüpheli bir konteynerde toplam 30 kilogram kokain ele geçirildi.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince sorumluluk bölgesine gelen gemiler ve taşıdıkları yükler, uyuşturucu kaçakçılığı yönüyle risk analizine tabi tutuldu.   Ticaret Bakanlığı bilgi sistemleri üzerinden yürütülen incelemede Güney Amerika’dan, İspanya aktarmalı, Mersin Limanı’na getirilen bir konteyner riskli olarak değerlendirildi. Geminin limana yanaşması ve söz konusu konteynerin gemiden tahliyesi sonrasında harekete geçen Gümrük Muhafaza ekiplerince şüpheli konteyner x-ray tarama sistemine sevk edildi.   Gerçekleştirilen tarama neticesinde konteynerin yasal yükü arasında şüpheli yoğunluk saptandı. Arama hangarına alınan konteynerde dedektör köpekler ile yapılan aramada;  narkotik detektör köpeklerin muz kolileri arasında bulunan siyah renkteki 3 adet sırt çantasına tepki verdiği görüldü.   Bulundukları yerden çıkarılarak açılan sırt çantaları içerisinde toplam 30 paket bulundu. Paketlerin içerisindeki beyaz renkli toz maddeden alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile yapılan analizinde kokain olduğu belirlendi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı çalışmaları sonucu tespit edilerek aranan konteynerde toplam 30 kilogram ağırlığında kokain ele geçirildi.   Konuya ilişkin, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde, Gümrük Muhafaza, Emniyet ve Jandarma birimlerinin iş birliği ile yürütülen soruşturma kapsamında, uyuşturucu sevkiyatı ile bağlantılı olduğu düşünülen 3 kişi tutuklandı.     
Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince geçtiğimiz günlerde Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen operasyonda, şüpheli bir konteynerde toplam 30 kilogram kokain ele geçirildi.

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince sorumluluk bölgesine gelen gemiler ve taşıdıkları yükler, uyuşturucu kaçakçılığı yönüyle risk analizine tabi tutuldu.

 

Ticaret Bakanlığı bilgi sistemleri üzerinden yürütülen incelemede Güney Amerika’dan, İspanya aktarmalı, Mersin Limanı’na getirilen bir konteyner riskli olarak değerlendirildi. Geminin limana yanaşması ve söz konusu konteynerin gemiden tahliyesi sonrasında harekete geçen Gümrük Muhafaza ekiplerince şüpheli konteyner x-ray tarama sistemine sevk edildi.

 

Gerçekleştirilen tarama neticesinde konteynerin yasal yükü arasında şüpheli yoğunluk saptandı. Arama hangarına alınan konteynerde dedektör köpekler ile yapılan aramada;  narkotik detektör köpeklerin muz kolileri arasında bulunan siyah renkteki 3 adet sırt çantasına tepki verdiği görüldü.

 

Bulundukları yerden çıkarılarak açılan sırt çantaları içerisinde toplam 30 paket bulundu. Paketlerin içerisindeki beyaz renkli toz maddeden alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile yapılan analizinde kokain olduğu belirlendi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı çalışmaları sonucu tespit edilerek aranan konteynerde toplam 30 kilogram ağırlığında kokain ele geçirildi.

 

Konuya ilişkin, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde, Gümrük Muhafaza, Emniyet ve Jandarma birimlerinin iş birliği ile yürütülen soruşturma kapsamında, uyuşturucu sevkiyatı ile bağlantılı olduğu düşünülen 3 kişi tutuklandı. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.