Seçer, Mersin Barosu’nda Avukatlarla Bir Araya Geldi

14.09.2021 - 20:48, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

Seçer, Mersin Barosu’nda Avukatlarla Bir Araya Geldi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2021-2022 adli yılı açılışı dolayısıyla Mersin Barosu’nu ziyaret etti. Seçer, yeni dönem Baro Başkanı Gazi Özdemir ve yönetim kuruluna hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2021-2022 adli yılı açılışı dolayısıyla Mersin Barosu’nu ziyaret ederek, yeni dönem Baro Başkanı Gazi Özdemir ve yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerini iletti.   “Herkesin düşüncelerini ifade etmesini istiyorum”   Ziyarette CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği ve bağlı avukatların eşlik ettiği ziyarette, Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Genel Sekreter Av. Murat Akın, Sayman Av. Rauf Sina Aycan ve yönetim kurulu üyeleri  Av. Hatice  Us ile Av. Adnan Günbay hazır bulundu. Başkan Seçer’in Baro Başkanı Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı sohbette; pandemi süreci üzerinde duruldu. Başkan Özdemir, Başkan Seçer’in sürekli vatandaşlarla bir arada olduğuna dikkat çekti. Bunun üzerine  Başkan Seçer, “Vatandaşlarla bir arada olmayı arzuluyorum. Herkesin düşüncelerini ifade etmesini istiyorum. Düşüncelerden faydalanıyoruz” dedi.   Ülkemizdeki hukuk sisteminin ve adliyelerdeki yargılama süreci hakkında sohbetin yapıldığı ziyarette Baro Başkanı Gazi Özdemir, “2016 yılında fetö ile ilgili yargılamalardaki beklemelerden dolayı yargı uzun bir süre sürüncemede kaldı. Toparlanmaya başlarken bu kez pandemi nedeniyle yaşanan kapanmalardan dolayı sürüncemede kaldı. Dosyalar o kadar çok fazla uzadı ki, insanların hak arama özgürlüğü, bu olaylar nedeniyle ötelendi ya da aksadı. Hala 2016-2017 dosyalarıyla mücadele ediyoruz. Pandemi nedeniyle bir kez daha halkın adalete erişimin sekteye uğramamasını temenni ediyoruz” diye konuştu.   Hukuka olan güvenin önemini anlatan Özdemir, “Hukuka güven, adalete güvendir. Hukuka güven olursa, ülkenin ekonomisi de düzelir, toplumun birbirine ve siyasetçilere olan bakış açısı da değişir ve her şey daha güzel olur. Yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma ilkesi ise adalete olan güvenin tesisi için zaruridir” şeklinde konuştu.   SEÇER: “KAMUNUN HAKKINI, KAMU GÖREVLİSİNDEN KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ”   Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçilmiş bir yönetici olarak hukuksuzluğu derinden yaşadıklarını belirterek, “Kamunun hakkını, kamu görevlisinden kurtarmaya çalışıyoruz. Bazı zamanlar kamunun hakkını savunmak için alnımın damarı çatlıyor. İş hayatımda hukuki konularda hiç bu kadar mağdur olduğumu, öfkelendiğimi, açmaza girdiğimi hatırlamıyorum. Eğer hukuk yoksa, güveneceğiniz bağımsız yargı organlarımız yoksa; malınız varsa güvencesi yok, makamınız varsa güvencesi yok, insansanız hakkınız yok, hukuk yoksa hiçbir şeyiniz yok, Türkiye bu anlamda iyiye gitmiyor. Hukuk sistemindeki bu tahribatın süratli bir şekilde giderilmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.   Başkan Seçer, Baro Başkanı Özdemir’e ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar dileyerek,  baro odasında avukatlarla bir araya gelip bir süre sohbet etti.  
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2021-2022 adli yılı açılışı dolayısıyla Mersin Barosu’nu ziyaret etti. Seçer, yeni dönem Baro Başkanı Gazi Özdemir ve yönetim kuruluna hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2021-2022 adli yılı açılışı dolayısıyla Mersin Barosu’nu ziyaret ederek, yeni dönem Baro Başkanı Gazi Özdemir ve yönetim kuruluna hayırlı olsun dileklerini iletti.

 

“Herkesin düşüncelerini ifade etmesini istiyorum”

 

Ziyarette CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği ve bağlı avukatların eşlik ettiği ziyarette, Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel, Genel Sekreter Av. Murat Akın, Sayman Av. Rauf Sina Aycan ve yönetim kurulu üyeleri  Av. Hatice  Us ile Av. Adnan Günbay hazır bulundu. Başkan Seçer’in Baro Başkanı Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı sohbette; pandemi süreci üzerinde duruldu. Başkan Özdemir, Başkan Seçer’in sürekli vatandaşlarla bir arada olduğuna dikkat çekti. Bunun üzerine  Başkan Seçer, “Vatandaşlarla bir arada olmayı arzuluyorum. Herkesin düşüncelerini ifade etmesini istiyorum. Düşüncelerden faydalanıyoruz” dedi.

 

Ülkemizdeki hukuk sisteminin ve adliyelerdeki yargılama süreci hakkında sohbetin yapıldığı ziyarette Baro Başkanı Gazi Özdemir, “2016 yılında fetö ile ilgili yargılamalardaki beklemelerden dolayı yargı uzun bir süre sürüncemede kaldı. Toparlanmaya başlarken bu kez pandemi nedeniyle yaşanan kapanmalardan dolayı sürüncemede kaldı. Dosyalar o kadar çok fazla uzadı ki, insanların hak arama özgürlüğü, bu olaylar nedeniyle ötelendi ya da aksadı. Hala 2016-2017 dosyalarıyla mücadele ediyoruz. Pandemi nedeniyle bir kez daha halkın adalete erişimin sekteye uğramamasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

 

Hukuka olan güvenin önemini anlatan Özdemir, “Hukuka güven, adalete güvendir. Hukuka güven olursa, ülkenin ekonomisi de düzelir, toplumun birbirine ve siyasetçilere olan bakış açısı da değişir ve her şey daha güzel olur. Yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma ilkesi ise adalete olan güvenin tesisi için zaruridir” şeklinde konuştu.

 

SEÇER: “KAMUNUN HAKKINI, KAMU GÖREVLİSİNDEN KURTARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, seçilmiş bir yönetici olarak hukuksuzluğu derinden yaşadıklarını belirterek, “Kamunun hakkını, kamu görevlisinden kurtarmaya çalışıyoruz. Bazı zamanlar kamunun hakkını savunmak için alnımın damarı çatlıyor. İş hayatımda hukuki konularda hiç bu kadar mağdur olduğumu, öfkelendiğimi, açmaza girdiğimi hatırlamıyorum. Eğer hukuk yoksa, güveneceğiniz bağımsız yargı organlarımız yoksa; malınız varsa güvencesi yok, makamınız varsa güvencesi yok, insansanız hakkınız yok, hukuk yoksa hiçbir şeyiniz yok, Türkiye bu anlamda iyiye gitmiyor. Hukuk sistemindeki bu tahribatın süratli bir şekilde giderilmesi gerekiyor” ifadesini kullandı.

 

Başkan Seçer, Baro Başkanı Özdemir’e ve yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar dileyerek,  baro odasında avukatlarla bir araya gelip bir süre sohbet etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.