Gündüz, 'Nitelikli ve inovatif üretim önceleyen politikalar için hareket geçilmeli’

Ekonomi 26.12.2021 - 16:15, Güncelleme: 26.12.2021 - 20:53
 

Gündüz, 'Nitelikli ve inovatif üretim önceleyen politikalar için hareket geçilmeli’

Yönetim Danışmanı (CMC) , Marka Vekili ve Yetkilendirmiş Gümrük Müşaviri Ferudun Gündüz, 'Ülkemizde artık sadece tarım da değil her alanda; 'nitelikli ve inovatif üretimi' önceleyen bir politika için harekete geçilmesi şarttır. " dedi

Yönetim Danışmanı (CMC) , Marka Vekili ve Yetkilendirmiş Gümrük Müşaviri Ferudun Gündüz açıklamasında  "Bu kadar verimli toprakları ve genç nüfusu olan ülkemiz de artık “nitelikli ve inovatif üretimi” önceleyen bir politika için harekete geçilmesi şarttır.Ama elbette sadece tarım da değil her alanda;Sanayi, lojistik, turizm, bilişim, vb vb...Ülkemizi yönetenlerin başarı kriteri bu olmalıdır. Göreve başlamadan işsizlik, enflasyon, faiz, ihracat, döviz kuru, eğitimdeki durumumuz, iç borçlar, dış borçlar neydi şimdi ne? Hamasetle değil bilimsel ölçülerde performansı ölçmeyi öğrenmeliyiz artık. ÜRETİM ; TÜM HASTALIKLARIN İLACIDIR. Gündüz, "Çünkü verimli şekilde ürettikçe bollaşan ürün ,artan arz nedeniyle fiyatlar ucuzlar, enflasyon düşer. Faiz düşer. Çok ve nitelikli ürünler üretince ihtiyaç fazlası rekabetçi ihracatın da yolunu açar.Bu da dış ticaret açığını azaltır ve dövize olan sıkışıklığımız azalırsa da döviz kurlarına talep azalır ve kurlar düşer.İşsizlik azalır. Üretimi tabana yayıp çok yurttaşın farklı alanlarda planlıca üretmesini sağlarsak milli gelir tabana yayılır ve yoksulluk azalır. Elbette üretmek için yeni yatırımlara ihtiyaç var. Bunun için de yerli ve yabancı sermayeye. İçerde başlangıçta lüks kamu harcamalarını kısıtlayıp genel olarak da hepimiz israftan kaçınıp tasarruf kültürümüzü arttırırsak ; ayrıca yabancı sermayenin gelişi için de uygun hukuksal ve demokratik ortamı sağlarsak ülkemize doğrudan yabancı yatırımcıyı çekmek mümkün hale gelir."dedi Gündüz, yeniden Avrupa Birliğine yüzümüzü dönmenin bunu olumlu yönde tetikleyeceğini ifade ederek seslendi: "SAYIN CUMHURBAŞKANIM, Ben sizin yerinizde olsam; Ocak ayı içinde;bu vb iktisadi konuları istişare etmek ve en doğru hedef ve stratejileri oluşturmak üzere özellikle başta muhalif görüş beyan eden akademisyen ve uzmanlar, bürokratlar dahil olmak üzere bir ULUSAL İKTİSADİ POLİTİKA ÇALIŞTAYI düzenlerdim. Çünkü aldığınız kararlar hepimizin iş ve sosyal yaşamımızı derinden etkilemektedir. “Mutlu İnsanların yaşadığı Güçlü Türkiye” hepimizin hedefidir ve bizlerin de bu konuda söyleyecek sözü vardır. Benden söylemesi, farklı seslere de kulak verin lütfen."
Yönetim Danışmanı (CMC) , Marka Vekili ve Yetkilendirmiş Gümrük Müşaviri Ferudun Gündüz, 'Ülkemizde artık sadece tarım da değil her alanda; 'nitelikli ve inovatif üretimi' önceleyen bir politika için harekete geçilmesi şarttır. " dedi

Yönetim Danışmanı (CMC) , Marka Vekili ve Yetkilendirmiş Gümrük Müşaviri Ferudun Gündüz açıklamasında  "Bu kadar verimli toprakları ve genç nüfusu olan ülkemiz de artık “nitelikli ve inovatif üretimi” önceleyen bir politika için harekete geçilmesi şarttır.Ama elbette sadece tarım da değil her alanda;Sanayi, lojistik, turizm, bilişim, vb vb...Ülkemizi yönetenlerin başarı kriteri bu olmalıdır. Göreve başlamadan işsizlik, enflasyon, faiz, ihracat, döviz kuru, eğitimdeki durumumuz, iç borçlar, dış borçlar neydi şimdi ne? Hamasetle değil bilimsel ölçülerde performansı ölçmeyi öğrenmeliyiz artık.

ÜRETİM ; TÜM HASTALIKLARIN İLACIDIR.

Gündüz, "Çünkü verimli şekilde ürettikçe bollaşan ürün ,artan arz nedeniyle fiyatlar ucuzlar, enflasyon düşer. Faiz düşer. Çok ve nitelikli ürünler üretince ihtiyaç fazlası rekabetçi ihracatın da yolunu açar.Bu da dış ticaret açığını azaltır ve dövize olan sıkışıklığımız azalırsa da döviz kurlarına talep azalır ve kurlar düşer.İşsizlik azalır. Üretimi tabana yayıp çok yurttaşın farklı alanlarda planlıca üretmesini sağlarsak milli gelir tabana yayılır ve yoksulluk azalır. Elbette üretmek için yeni yatırımlara ihtiyaç var. Bunun için de yerli ve yabancı sermayeye. İçerde başlangıçta lüks kamu harcamalarını kısıtlayıp genel olarak da hepimiz israftan kaçınıp tasarruf kültürümüzü arttırırsak ; ayrıca yabancı sermayenin gelişi için de uygun hukuksal ve demokratik ortamı sağlarsak ülkemize doğrudan yabancı yatırımcıyı çekmek mümkün hale gelir."dedi

Gündüz, yeniden Avrupa Birliğine yüzümüzü dönmenin bunu olumlu yönde tetikleyeceğini ifade ederek seslendi:

"SAYIN CUMHURBAŞKANIM,

Ben sizin yerinizde olsam; Ocak ayı içinde;bu vb iktisadi konuları istişare etmek ve en doğru hedef ve stratejileri oluşturmak üzere özellikle başta muhalif görüş beyan eden akademisyen ve uzmanlar, bürokratlar dahil olmak üzere bir ULUSAL İKTİSADİ POLİTİKA ÇALIŞTAYI düzenlerdim.

Çünkü aldığınız kararlar hepimizin iş ve sosyal yaşamımızı derinden etkilemektedir.

“Mutlu İnsanların yaşadığı Güçlü Türkiye” hepimizin hedefidir ve bizlerin de bu konuda söyleyecek sözü vardır.

Benden söylemesi,

farklı seslere de kulak verin lütfen."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.