Gündüz 'İş Dünyası Medyaya Sahip Çıkmalıdır'

Güncel 23.02.2022 - 20:23, Güncelleme: 23.02.2022 - 20:23
 

Gündüz 'İş Dünyası Medyaya Sahip Çıkmalıdır'

Yönetim Danışmanı (CMC) ve Akdeniz Yönetim Danışmanları Derneği (AYDD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun GÜNDÜZ 'Yaşamsal bir kamuoyu görevini yerine getiren medya mensuplarına bu süreçte elbette ki hem devletimizin hem yerel yönetimlerin ve iş dünyasının destek olması şarttır. 'dedi

Medya neden önemlidir? Çünkü hepimizin tarafsız, doğru ve objektif haber alma ihtiyacı vardır. Ve bizler bunu yazılı, görsel , işitsel ve sosyal medya kanalları ile karşılarız. Yani gazete, dergi, radyo, Televizyon , internet veb araçlar ile bu ihtiyaçlarımızı gideririz. Kentimizde, ülkemizde ve Dünyada olup bitmekte olanlarla ilgili olarak bilgilenmeye ihtiyacımız vardır. Muhabirler fedakarca haber peşinde koşar ve bizi doğru bilgiyle beslerler. Bilgi ve deneyim sahibi insanların yorumlarıyla bakış açısı kazanmaya gereksinmemiz vardır. Ki bunu da çoğu zaman akademisyenler , uzmanlar köşe yazılarıyla sağlarlar. Son yıllardaki maliyet artışları akabinde özellikle son aylarda döviz kurunda meydana gelen artışlar nedeniyle başta kağıt olmak üzere diğer girdilerdeki maliyet artışı öncelikle yazılı basın olmak üzere tüm diğer medya alanlarını derinden etkilemiştir. Ayrıca uyduya çıkan kanalların döviz üzerinden aylık bedeller ödemesi de TV sahiplerini çok zora sokmakta olup bazı kanallar yayınlarını durdurmak zorunda kalmıştır.  Nadide bir çiçek gibi korunması gereken ve demokrasinin vaz geçilmez  “4. gücü “ olarak kabul ettiğimiz medyanın özellikle bu süreçte İş Dünyamız tarafından da korunması  , desteklenmesi elzemdir.   Yerel medya da artık internet ağlarının verdiği güçle ulusal ve hatta uluslararası boyutta da sesini duyurma kapasitesine ulaşabilmektedirler.  Çok daha fazla geç olmadan hepimiz kafalarımızı kuma gömmekten; üç maymunu oynamaktan vaz geçip kamusal bir önemli görevi yapan kaliteli ve etik değerlere uyan medyamıza sahip çıkmalıyız. Elbette negatifleri ayıklamak da Gazeteciler Cemiyetlerinin sorumluluğundadır.  Medyanın özgürlüklerin zaten yeterince  gelişkin olmadığı bir ortamda bir de   maliyet baskısı altında iş yapamaz hale gelmesi hepimizin dikkat etmesi gereken hassas bir sorumluluk alanıdır.  Yaşamsal bir kamuoyu görevini yerine getiren medya mensuplarına bu süreçte elbette ki hem devletimizin hem yerel yönetimlerin ve iş dünyasının destek olması şarttır.   Bu nedenle ilk fırsatta mesela benim yaşamakta olduğum şehir de Mersin İş Dünyasını oluşturan aktörlerin Medya Temsilcileri ile bir araya gelerek Türkiyeye örnek olacak bir girişimle;      özgür basının devam etmesi için  kurumların vereceği destekler konusunda öneriler geliştirmesi ve bunu kamuoyu ile paylaşmalarını  öneriyorum.    Kimler mi bir araya gelmeli;  Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Barolar, MTSO, MTOSB, Ticaret Borsası,AKİB, MESBAŞ,ESOB, Mali Müşavirler Odası, Makine Mühendisleri Odası, Tabipler Odası, MEP, ilgi duyan diğer tüm Oda Başkanları, STK lar . Benim kanaatime göre İş Dünyasını oluşturanlar insanlar ;  üretken , çalışkan ,  basının kıymetini bilen ve demokrasiye saygılı kişilerden oluşmaktadır. Hadi bakalım benden söylemesi; “ Hodri Meydan “… Ferudun GÜNDÜZ Yönetim Danışmanı (CMC) AYDD, AKDENİZ YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ YK Başkanı                                                                            
Yönetim Danışmanı (CMC) ve Akdeniz Yönetim Danışmanları Derneği (AYDD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun GÜNDÜZ 'Yaşamsal bir kamuoyu görevini yerine getiren medya mensuplarına bu süreçte elbette ki hem devletimizin hem yerel yönetimlerin ve iş dünyasının destek olması şarttır. 'dedi

Medya neden önemlidir?

Çünkü hepimizin tarafsız, doğru ve objektif haber alma ihtiyacı vardır.

Ve bizler bunu yazılı, görsel , işitsel ve sosyal medya kanalları ile karşılarız.

Yani gazete, dergi, radyo, Televizyon , internet veb araçlar ile bu ihtiyaçlarımızı gideririz.

Kentimizde, ülkemizde ve Dünyada olup bitmekte olanlarla ilgili olarak bilgilenmeye ihtiyacımız vardır. Muhabirler fedakarca haber peşinde koşar ve bizi doğru bilgiyle beslerler.

Bilgi ve deneyim sahibi insanların yorumlarıyla bakış açısı kazanmaya gereksinmemiz vardır.

Ki bunu da çoğu zaman akademisyenler , uzmanlar köşe yazılarıyla sağlarlar.

Son yıllardaki maliyet artışları akabinde özellikle son aylarda döviz kurunda meydana gelen artışlar nedeniyle başta kağıt olmak üzere diğer girdilerdeki maliyet artışı öncelikle yazılı basın olmak üzere tüm diğer medya alanlarını derinden etkilemiştir.

Ayrıca uyduya çıkan kanalların döviz üzerinden aylık bedeller ödemesi de TV sahiplerini çok zora sokmakta olup bazı kanallar yayınlarını durdurmak zorunda kalmıştır. 

Nadide bir çiçek gibi korunması gereken ve demokrasinin vaz geçilmez  “4. gücü “ olarak kabul ettiğimiz medyanın özellikle bu süreçte İş Dünyamız tarafından da korunması  , desteklenmesi elzemdir.  

Yerel medya da artık internet ağlarının verdiği güçle ulusal ve hatta uluslararası boyutta da sesini duyurma kapasitesine ulaşabilmektedirler. 
Çok daha fazla geç olmadan hepimiz kafalarımızı kuma gömmekten; üç maymunu oynamaktan vaz geçip kamusal bir önemli görevi yapan kaliteli ve etik değerlere uyan medyamıza sahip çıkmalıyız. Elbette negatifleri ayıklamak da Gazeteciler Cemiyetlerinin sorumluluğundadır. 

Medyanın özgürlüklerin zaten yeterince  gelişkin olmadığı bir ortamda bir de   maliyet baskısı altında iş yapamaz hale gelmesi hepimizin dikkat etmesi gereken hassas bir sorumluluk alanıdır. 

Yaşamsal bir kamuoyu görevini yerine getiren medya mensuplarına bu süreçte elbette ki hem devletimizin hem yerel yönetimlerin ve iş dünyasının destek olması şarttır.  

Bu nedenle ilk fırsatta mesela benim yaşamakta olduğum şehir de Mersin İş Dünyasını oluşturan aktörlerin Medya Temsilcileri ile bir araya gelerek Türkiyeye örnek olacak bir girişimle;      özgür basının devam etmesi için  kurumların vereceği destekler konusunda öneriler geliştirmesi ve bunu kamuoyu ile paylaşmalarını  öneriyorum.   

Kimler mi bir araya gelmeli;  Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Barolar, MTSO, MTOSB, Ticaret Borsası,AKİB, MESBAŞ,ESOB, Mali Müşavirler Odası, Makine Mühendisleri Odası, Tabipler Odası, MEP, ilgi duyan diğer tüm Oda Başkanları, STK lar .

Benim kanaatime göre İş Dünyasını oluşturanlar insanlar ;  üretken , çalışkan ,  basının kıymetini bilen ve demokrasiye saygılı kişilerden oluşmaktadır.

Hadi bakalım benden söylemesi; “ Hodri Meydan “…

Ferudun GÜNDÜZ

Yönetim Danışmanı (CMC)

AYDD, AKDENİZ YÖNETİM DANIŞMANLARI DERNEĞİ YK Başkanı                                                                          

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.