'İyi Tarım Uygulamaları' projesinin protokol imza töreni gerçekleşti

Güncel 22.04.2022 - 11:03, Güncelleme: 22.04.2022 - 13:44
 

'İyi Tarım Uygulamaları' projesinin protokol imza töreni gerçekleşti

Ulusal Turunçgil Konseyi ve Tarım Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü arasında 'Turunçgilde İyi Tarım Uygulamaları' projesinin protokol imza töreni gerçekleşti. Projede Mersin pilot il olacak.

Sedat Yılmaz/inovatifhaber Protokol imza töreni ve toplantıya  Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz, Tarım İl Müdürü Arif Abalı, Ziraat odası ve üretici birlik başkanları ile tarım teşkilatından isimler katıldı Ulusal Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz  protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, “Turunçgilde İyi tarım uygulamaları ile ilgili protokol imza töreni için buradayız. Mersin’de 1500 üreticiyi kapsayan iyi tarım uygulamaları projesi ile birlikte amacımız üreticilerimizin daha kaliteli ve daha doğru üretim yapmalarını sağlamaktır. Onların kazancını arttırmak ve var olan ihracatımızı daha üst seviyelere taşımak. Proje bütün paydaşlarımızla birlikte başarıya ulaştığı zaman tüm üreticilere rol model olacak ve zaman içinde başta Çukurova olmak üzere tüm Akdeniz bölgesindeki kıyı şeridinde narenciye üretimi yapılan bölgelere yaymış olacağız. Bununla birlikte zaman içerisinde entegre kontrollü üretim ile ilgili bir dizi çalışmalarımız olacak. Onları da devreye koyduğumuz zaman artık turunçgil üretimi ile ilgili hiçbir sorunumuz kalmayacak.” dedi. Projenin bölgede iyi tarım uygulamaları adı altında Mersin’de pilot uygulamada  başlatılması ve bu sistemin bakanlık, il ve ilçe müdürlüklerinde etkin olarak kontrolünde yer alacağı, Turunçgil Konseyinin de bu işi tüm üretici örgütler adına bir çatı örgütü olarak da üstleneceği, bu taşın altına elini koyduğu bir yerde biz de kolumuzu koyarak bu işe başladık.Bu süreci tarladan bahçeden çatala izlenebilirliği tesis edecek şekilde kayıt altına alacak ve  proje sonunda çiftçimizi iyi tarım belgesi ile buluşturacağız. Böylece doğru ürünü doğru ihracatçı ile hedef pazara yönlendirecek bir modeli başlatmış olacağız. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyoruz”dedi Tarım il müdürü Arif Abalı da konuşmasında “Bu projede bizlere destek veren genel müdürümüze, genel müdür yardımcımıza ve daire başkanımıza teşekkür ediyorum.Proje ile ihracatçımızın kalıntı sorununu çözmek idi. Bu projenin 7 çiftçi ile başlatılması planlanmıştı ama proje çok beğenildi ve  büyüdü. Bu projede Mersin pilot il. Proje balarılı olursa diğer illere de yayılacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi. Konuşmaların ardından iyi tarım uygulamaları projesinin protokol imza töreni gerekleştirildi.  
Ulusal Turunçgil Konseyi ve Tarım Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü arasında 'Turunçgilde İyi Tarım Uygulamaları' projesinin protokol imza töreni gerçekleşti. Projede Mersin pilot il olacak.

Sedat Yılmaz/inovatifhaber

Protokol imza töreni ve toplantıya  Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz, Tarım İl Müdürü Arif Abalı, Ziraat odası ve üretici birlik başkanları ile tarım teşkilatından isimler katıldı

Ulusal Turunçgil Konseyi Başkan Vekili Kemal Kaçmaz  protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, “Turunçgilde İyi tarım uygulamaları ile ilgili protokol imza töreni için buradayız. Mersin’de 1500 üreticiyi kapsayan iyi tarım uygulamaları projesi ile birlikte amacımız üreticilerimizin daha kaliteli ve daha doğru üretim yapmalarını sağlamaktır. Onların kazancını arttırmak ve var olan ihracatımızı daha üst seviyelere taşımak. Proje bütün paydaşlarımızla birlikte başarıya ulaştığı zaman tüm üreticilere rol model olacak ve zaman içinde başta Çukurova olmak üzere tüm Akdeniz bölgesindeki kıyı şeridinde narenciye üretimi yapılan bölgelere yaymış olacağız. Bununla birlikte zaman içerisinde entegre kontrollü üretim ile ilgili bir dizi çalışmalarımız olacak. Onları da devreye koyduğumuz zaman artık turunçgil üretimi ile ilgili hiçbir sorunumuz kalmayacak.” dedi.

Projenin bölgede iyi tarım uygulamaları adı altında Mersin’de pilot uygulamada  başlatılması ve bu sistemin bakanlık, il ve ilçe müdürlüklerinde etkin olarak kontrolünde yer alacağı, Turunçgil Konseyinin de bu işi tüm üretici örgütler adına bir çatı örgütü olarak da üstleneceği, bu taşın altına elini koyduğu bir yerde biz de kolumuzu koyarak bu işe başladık.Bu süreci tarladan bahçeden çatala izlenebilirliği tesis edecek şekilde kayıt altına alacak ve  proje sonunda çiftçimizi iyi tarım belgesi ile buluşturacağız. Böylece doğru ürünü doğru ihracatçı ile hedef pazara yönlendirecek bir modeli başlatmış olacağız. Protokolün hayırlara vesile olmasını diliyoruz”dedi

Tarım il müdürü Arif Abalı da konuşmasında “Bu projede bizlere destek veren genel müdürümüze, genel müdür yardımcımıza ve daire başkanımıza teşekkür ediyorum.Proje ile ihracatçımızın kalıntı sorununu çözmek idi. Bu projenin 7 çiftçi ile başlatılması planlanmıştı ama proje çok beğenildi ve  büyüdü. Bu projede Mersin pilot il. Proje balarılı olursa diğer illere de yayılacak. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından iyi tarım uygulamaları projesinin protokol imza töreni gerekleştirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.