Tarsus Belediyesi Destek Verdi, Üreticiye Verilen Marulların Hasat Zamanı Geldi

Güncel 25.04.2022 - 22:14, Güncelleme: 25.04.2022 - 22:14
 

Tarsus Belediyesi Destek Verdi, Üreticiye Verilen Marulların Hasat Zamanı Geldi

Tarsus Belediyesi’nin, tarım alanında hayata geçirdiği projeler meyvelerini vermeye devam ediyor.

Miras projesi kapsamında vatandaşa destek olmak amacıyla dağıtımı yapılan ve üreticilerin tarlasına ekimi gerçekleştirilen Tarsus kıvırcık marul ve yerli çeşit marul fideleri hasada hazır hale geldi. Böylece yerli ve milli bir tohum türü daha çiftçiyle buluşturulmuş oldu. Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ’’ Miras’’ projesi kapsamında organik, sağlıklı ve yerli tarım ürünlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak ve çiftçilere destek olmak amacıyla marul fidesi dağıtımı gerçekleştirmişti. Bu kapsamda üretici Hüsne Güllü’nün 5 dekarlık alanına ekilen 10 bin yerli 10 bin ata tohum, toplam 20 bin marul fidesi hasada hazır hale geldi. KÜÇÜK ÜRETİCİ DESTEKLENİYOR Ata ve yerli tohumun yaygınlaşmasına yönelik çalışmaların Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın desteğiyle devam ettiğini bildiren Ziraat Mühendisi ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat, ‘’Belediyemiz bünyesinde Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın üreticiye vermiş olduğu destek ile yetiştirdiğimiz olduğumuz ‘’Miras Ata Tohumu’’ projesi kapsamında Tarsus kıvırcık marul ve yerli marul çeşidinin yetiştirildiği alandayız. Kamber höyüğü köyünde üreticimize fideleri teslim etmiştik. Biz Tarsus Belediyesi olarak kıvırcık marulu önemsiyoruz çünkü Tarsus’un yerli çeşidi.  Bu kapsamda küçük üreticiyi destekliyoruz. Şu an vermiş olduğumuz destek ile yetişen marulların hasat zamanı. Desteklerimiz yerine ulaşıyor mu, projemiz sonuca eriyor mu onun için geldik. Fideler gayet sağlıklı bir şekilde yetişmiş ve gelişimleri çok güzel, iyi bir kazanç elde edilecek. Üreticimize teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu. ‘’BAŞKANIMIZ HER DAİM DESTEK OLDU VE ÜRETİCİYİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI’’ Üretici Hüsne Güllü Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ileterek, ‘’ Başkanımıza teşekkür ederim. Her daim bizlere destek oldu, üreticiyi hiç yalnız bırakmadı. Ben fide talebinde bulundum ve hemen elime ulaştı. Ardından yetiştirdim ve şimdi hasat edilecek. Güzel bir kazanç sağlayacağım. Desteklerinden ötürü Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim’’ diye konuştu.
Tarsus Belediyesi’nin, tarım alanında hayata geçirdiği projeler meyvelerini vermeye devam ediyor.

Miras projesi kapsamında vatandaşa destek olmak amacıyla dağıtımı yapılan ve üreticilerin tarlasına ekimi gerçekleştirilen Tarsus kıvırcık marul ve yerli çeşit marul fideleri hasada hazır hale geldi. Böylece yerli ve milli bir tohum türü daha çiftçiyle buluşturulmuş oldu.

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ’’ Miras’’ projesi kapsamında organik, sağlıklı ve yerli tarım ürünlerinin yaygınlaştırılmasını sağlamak ve çiftçilere destek olmak amacıyla marul fidesi dağıtımı gerçekleştirmişti. Bu kapsamda üretici Hüsne Güllü’nün 5 dekarlık alanına ekilen 10 bin yerli 10 bin ata tohum, toplam 20 bin marul fidesi hasada hazır hale geldi.

KÜÇÜK ÜRETİCİ DESTEKLENİYOR

Ata ve yerli tohumun yaygınlaşmasına yönelik çalışmaların Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın desteğiyle devam ettiğini bildiren Ziraat Mühendisi ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Polat, ‘’Belediyemiz bünyesinde Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın üreticiye vermiş olduğu destek ile yetiştirdiğimiz olduğumuz ‘’Miras Ata Tohumu’’ projesi kapsamında Tarsus kıvırcık marul ve yerli marul çeşidinin yetiştirildiği alandayız. Kamber höyüğü köyünde üreticimize fideleri teslim etmiştik. Biz Tarsus Belediyesi olarak kıvırcık marulu önemsiyoruz çünkü Tarsus’un yerli çeşidi.  Bu kapsamda küçük üreticiyi destekliyoruz. Şu an vermiş olduğumuz destek ile yetişen marulların hasat zamanı. Desteklerimiz yerine ulaşıyor mu, projemiz sonuca eriyor mu onun için geldik. Fideler gayet sağlıklı bir şekilde yetişmiş ve gelişimleri çok güzel, iyi bir kazanç elde edilecek. Üreticimize teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

‘’BAŞKANIMIZ HER DAİM DESTEK OLDU VE ÜRETİCİYİ HİÇ YALNIZ BIRAKMADI’’

Üretici Hüsne Güllü Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ileterek, ‘’ Başkanımıza teşekkür ederim. Her daim bizlere destek oldu, üreticiyi hiç yalnız bırakmadı. Ben fide talebinde bulundum ve hemen elime ulaştı. Ardından yetiştirdim ve şimdi hasat edilecek. Güzel bir kazanç sağlayacağım. Desteklerinden ötürü Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim’’ diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.