Başkan Yılmaz, Türkmen Şöleni’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Güncel 23.05.2022 - 16:51, Güncelleme: 23.05.2022 - 16:51
 

Başkan Yılmaz, Türkmen Şöleni’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Toroslar Belediyesi; Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Geleneksel Türkmen Şöleni’nde kıl çadırı ile yerini alarak, Yörük Türkmen kültürünü yansıttı.

Şölende hemşehrileriyle bir araya gelen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Türkmen Şöleni, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek adına önemli bir etkinlik. İnşallah bundan sonra da aynı coşku ve heyecanla yapılmaya devam edecek” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın teşrifleriyle Erdemli Çamlığı’nda düzenlenen etkinlik on binlerce kişinin katılımıyla, coşkuyla geçti. MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, MHP MDK Üyesi Kürşat Türker Ercan, Cumhur İttifakı Milletvekilleri Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, İl ve İlçe Teşkilat Başkanları ile kent protokolünün de hazır bulunduğu etkinlikte; Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK)  el emeği ile üretilen ürünlerin sergisi ise vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Toroslar Belediyesi tarafından vatandaşlara tatlı ikramında da bulunuldu. “Türk Kültürünün En Önemli Değerlerini Hep Birlikte Paylaştık” Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle de renklenen etkinlikte Başkan Yılmaz, kıl çadırda hemşehrileriyle tek tek sohbet etti, çocuklarla ve gençlerle yakından ilgilendi. Başkan Yılmaz; “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz’ın teşrifleriyle düzenlenen Geleneksel Türkmen Şöleni’nde Türk kültürünün en önemli değerlerini hep birlikte paylaştık. Hemşehrilerimizle birlikte dolu dolu bir gün geçirdik. Bizim en önemli zenginliklerimizden birisi de geçmişten günümüze gerçekleştirdiğimiz şölenlerimizdir. Bizi biz yapan değerlerimizin, milli kültürümüzün unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu güzel şöleni düzenleyen Erdemli Belediye Başkanımız Sayın Mükerrem Tollu’ya ve ekibine teşekkür ederiz” diye konuştu.  
Toroslar Belediyesi; Erdemli Belediyesi tarafından bu yıl 31’incisi düzenlenen Geleneksel Türkmen Şöleni’nde kıl çadırı ile yerini alarak, Yörük Türkmen kültürünü yansıttı.

Şölende hemşehrileriyle bir araya gelen Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Türkmen Şöleni, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmek adına önemli bir etkinlik. İnşallah bundan sonra da aynı coşku ve heyecanla yapılmaya devam edecek” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın teşrifleriyle Erdemli Çamlığı’nda düzenlenen etkinlik on binlerce kişinin katılımıyla, coşkuyla geçti.

MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, MHP MYK Üyesi Serdar Soydan, MHP MDK Üyesi Kürşat Türker Ercan, Cumhur İttifakı Milletvekilleri Baki Şimşek, Olcay Kılavuz, Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, İl ve İlçe Teşkilat Başkanları ile kent protokolünün de hazır bulunduğu etkinlikte; Toroslar Belediyesi Teknik ve Mesleki Eğitim Kursları’nda (TORTEK)  el emeği ile üretilen ürünlerin sergisi ise vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Toroslar Belediyesi tarafından vatandaşlara tatlı ikramında da bulunuldu.

Türk Kültürünün En Önemli Değerlerini Hep Birlikte Paylaştık”

Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin gösterileriyle de renklenen etkinlikte Başkan Yılmaz, kıl çadırda hemşehrileriyle tek tek sohbet etti, çocuklarla ve gençlerle yakından ilgilendi.

Başkan Yılmaz; “Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadir Durmaz’ın teşrifleriyle düzenlenen Geleneksel Türkmen Şöleni’nde Türk kültürünün en önemli değerlerini hep birlikte paylaştık. Hemşehrilerimizle birlikte dolu dolu bir gün geçirdik. Bizim en önemli zenginliklerimizden birisi de geçmişten günümüze gerçekleştirdiğimiz şölenlerimizdir. Bizi biz yapan değerlerimizin, milli kültürümüzün unutulmaması ve gelecek nesillere aktarılması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu güzel şöleni düzenleyen Erdemli Belediye Başkanımız Sayın Mükerrem Tollu’ya ve ekibine teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.