Mersin 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne Hazır.

Güncel 29.09.2022 - 11:04, Güncelleme: 29.09.2022 - 11:17
 

Mersin 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’ne Hazır.

Mersin’de 6-11 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin hazırlıklarında sona gelindi.

The International Society of Citriculture (ISC)  Başkanı  Kemal Kaçmaz,  kongre ile ilgili yapılan hazırlıklar hakında açıklamada buundu. Ülkemizde ve Mersin’de ilk kez gerçekleşecek olan 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi hazırlık çalışmalarının büyük ölçüde tamamladıklarını belirten Kaçmaz, “ 6-11 kasım’da gerçekleştirilecek bu kongre 6 kasımdaki açılış seremonisi ile başlayacak. Daha sonraki günlerde sunumlar, atölye çalışmaları ve çalıştaylarla devam edecek. Kongre 11 kasımda sona erecek. Kongrenin hemen ardından geleneksel hale gelen Mersin Narenciye Festivali organize ediliyor. Yani kasın ayını dolu dolu narenciye dünyasının tanıtıldığı, bilgi paylaşımının yapıldığı, görsellerin ve gösterilerin sunulduğu bir hafta olarak geçireceğiz. Şu anda Çukurova Üniversitesi tarafından oluşturulan Bilim Kurulu çalışmalarını tamamlamak üzere. Uluslararası sunulan bildiriler hakem heyetlerine gönderildi ve seçimleri yapıldı. Şu ana kadar 25 ülkeden 300’e yakın bildiri geldi. Kongrede 8 ayrı çalıştay yapılacak. Gastro show’lar olacak. Aynı zamanda teknik turlar ve turistik turlar gerçekleştirilecek.” dedi “Çukurova’da teknik geziler düzenleyeceğiz” Şu anda gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Kaçmaz, “Uluslar arası narenciye duayenleri de kongreye davet edildi ve onların planlaması da yapıldı. Bütün görüşmelerimizi bitirmiş durumdayız. Artık gün sayıyoruz. Dünyayı etkileyecek bir olay çıkmazsa biz bu kongreyi başarılı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Teknik gezilerde Adana’dan başlayarak Mersin’de sona erecek yani Çukurova bölgesini kapsayacak bir program düzenledik. Oralardaki narenciye bahçeleri katılımcılara gezdirilecek. Türkiye’deki üretimler hakkında bilgiler verilecek. Narenciye paketleme tesisleri ziyaret edilecek. Şu anda narenciye paketlemede dünyada söz sahibi bir ülkeyiz. Diğer taraftan turunçgil ihracatında da üretiminde de küresel bir oyuncu haline geldik. “dedi "2028 yılındaki kongrenin nerede gerçekleşeceği Mersin’de belli olacak” 14. Uluslararası Turunçgil kongresinin ardından gerçekleştirilecek 15. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin Güney Kore’de 2024 yılında gerçekleştirileceğini belirten Kaçmaz, “ 2028 yılındaki kongrenin nerede gerçekleşeceği Mersin’deki kongrede toplanacak komite kararı verecek. Şuana kadar müracaat eden ülkeler arasında İtalya ve Avustralya var. Müracaatlar devam ediyor. Dediğim gibi hazırlarımızın sonuna geldik. Mersin’in ve ülkemizin tanıtımına büyük katkılar sağlayacak 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin başarıyla gerçekleşmesini temenni ediyorum. “ dedi                                                                                                                                                                                                                                       
Mersin’de 6-11 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin hazırlıklarında sona gelindi.

The International Society of Citriculture (ISC)  Başkanı  Kemal Kaçmaz,   kongre ile ilgili yapılan hazırlıklar hakında açıklamada buundu.

Ülkemizde ve Mersin’de ilk kez gerçekleşecek olan 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi hazırlık çalışmalarının büyük ölçüde tamamladıklarını belirten Kaçmaz, “ 6-11 kasım’da gerçekleştirilecek bu kongre 6 kasımdaki açılış seremonisi ile başlayacak. Daha sonraki günlerde sunumlar, atölye çalışmaları ve çalıştaylarla devam edecek. Kongre 11 kasımda sona erecek. Kongrenin hemen ardından geleneksel hale gelen Mersin Narenciye Festivali organize ediliyor. Yani kasın ayını dolu dolu narenciye dünyasının tanıtıldığı, bilgi paylaşımının yapıldığı, görsellerin ve gösterilerin sunulduğu bir hafta olarak geçireceğiz.

Şu anda Çukurova Üniversitesi tarafından oluşturulan Bilim Kurulu çalışmalarını tamamlamak üzere. Uluslararası sunulan bildiriler hakem heyetlerine gönderildi ve seçimleri yapıldı. Şu ana kadar 25 ülkeden 300’e yakın bildiri geldi. Kongrede 8 ayrı çalıştay yapılacak. Gastro show’lar olacak. Aynı zamanda teknik turlar ve turistik turlar gerçekleştirilecek.” dedi

“Çukurova’da teknik geziler düzenleyeceğiz”

Şu anda gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Kaçmaz, “Uluslar arası narenciye duayenleri de kongreye davet edildi ve onların planlaması da yapıldı. Bütün görüşmelerimizi bitirmiş durumdayız. Artık gün sayıyoruz. Dünyayı etkileyecek bir olay çıkmazsa biz bu kongreyi başarılı bir şekilde gerçekleştireceğiz.

Teknik gezilerde Adana’dan başlayarak Mersin’de sona erecek yani Çukurova bölgesini kapsayacak bir program düzenledik. Oralardaki narenciye bahçeleri katılımcılara gezdirilecek. Türkiye’deki üretimler hakkında bilgiler verilecek. Narenciye paketleme tesisleri ziyaret edilecek. Şu anda narenciye paketlemede dünyada söz sahibi bir ülkeyiz. Diğer taraftan turunçgil ihracatında da üretiminde de küresel bir oyuncu haline geldik. “dedi

"2028 yılındaki kongrenin nerede gerçekleşeceği Mersin’de belli olacak”

14. Uluslararası Turunçgil kongresinin ardından gerçekleştirilecek 15. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin Güney Kore’de 2024 yılında gerçekleştirileceğini belirten Kaçmaz, “ 2028 yılındaki kongrenin nerede gerçekleşeceği Mersin’deki kongrede toplanacak komite kararı verecek. Şuana kadar müracaat eden ülkeler arasında İtalya ve Avustralya var. Müracaatlar devam ediyor.

Dediğim gibi hazırlarımızın sonuna geldik. Mersin’in ve ülkemizin tanıtımına büyük katkılar sağlayacak 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi’nin başarıyla gerçekleşmesini temenni ediyorum. “ dedi

                                                                                                                                                                                                                                      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.