Dinçer, 'Kadınların Eşitlik Ve Özgürlük Mücadelesi Devam Edecek'

Güncel 25.11.2022 - 20:12, Güncelleme: 25.11.2022 - 20:18
 

Dinçer, 'Kadınların Eşitlik Ve Özgürlük Mücadelesi Devam Edecek'

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde KA.DER, 'Eşit, özgür ve şiddetsiz yaşamı tesis edene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz'

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde  KA.DER adına  KA.DER Genel Merkez Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer yaptığı açıklamasında eşit, özgür ve şiddetsiz yaşamı tesis edene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti. “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YENİDEN YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ” Dinçer açıklamasında yürürlükten kaldırılan İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi gerektiğini belirterek, "Yaşamın her alanında ve karar mekanizmalarında karşılaştıkları ayrımcılığa, sömürüye, cinsiyet eşitsizliğine, şiddetin her türüne karşı kadınlar; toplumu etkin ve sürdürülebilir mücadeleye, ilgili kurum/kuruluşları göreve çağırıyor! Kadın haklarının insan hakları olarak küresel ölçekte geliştirilmesi, yasaların etkin uygulanması, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi öncelikli taleplerimizdir. Şiddetin son bulması, demokrasi ve adaletin tesisi için ön şart, devletin de en temel sorumluluklarındandır. Tüm sivil/resmi kuruluşlar ve özel sektörle iş birliği içerisinde toplum tabanında zihniyet dönüşümü sağlanmalıdır. Eşit, özgür ve şiddetsiz yaşamı tesis edene kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz!  Katliamlarına mal olan direniş kararlılıkları ile kelebek etkisi yaratan Mirabal Kardeşler ve maruz bırakıldıkları şiddetle hayatları pahasına mücadele eden tüm kadınların ruhunda yanan alevle, toplumun tüm kesimlerini bir kez daha dayanışma ruhuyla ortak mücadeleye davet ediyoruz."dedi. ERKEKLER 326 GÜNDE 296 KADINI ÖLDÜRDÜ KA.DER Genel Merkez Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer,  açıklamasında Bağımsız İletişim Ağı'nın (Bianet) 25 Kasım dolayısıyla hazırladığı şiddet çetelesine göre; erkeklerin, 1 Ocak 2022- 23 Kasım 2022 dönemindeki 326 günde en az 296 kadını öldürdüğünü, en az 715 kadını da şiddete maruz bıraktığını, en az 169 kadının ölümünün ise, şüpheli olduğunu aktardı.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde KA.DER, 'Eşit, özgür ve şiddetsiz yaşamı tesis edene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz'

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde  KA.DER adına  KA.DER Genel Merkez Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer yaptığı açıklamasında eşit, özgür ve şiddetsiz yaşamı tesis edene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YENİDEN YÜRÜRLÜĞE GİRMELİ”

Dinçer açıklamasında yürürlükten kaldırılan İstanbul Sözleşmesi’nin yeniden yürürlüğe girmesi gerektiğini belirterek, "Yaşamın her alanında ve karar mekanizmalarında karşılaştıkları ayrımcılığa, sömürüye, cinsiyet eşitsizliğine, şiddetin her türüne karşı kadınlar; toplumu etkin ve sürdürülebilir mücadeleye, ilgili kurum/kuruluşları göreve çağırıyor!

Kadın haklarının insan hakları olarak küresel ölçekte geliştirilmesi, yasaların etkin uygulanması, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi öncelikli taleplerimizdir. Şiddetin son bulması, demokrasi ve adaletin tesisi için ön şart, devletin de en temel sorumluluklarındandır. Tüm sivil/resmi kuruluşlar ve özel sektörle iş birliği içerisinde toplum tabanında zihniyet dönüşümü sağlanmalıdır.

Eşit, özgür ve şiddetsiz yaşamı tesis edene kadar mücadelemizden vazgeçmiyoruz!

 Katliamlarına mal olan direniş kararlılıkları ile kelebek etkisi yaratan Mirabal Kardeşler ve maruz bırakıldıkları şiddetle hayatları pahasına mücadele eden tüm kadınların ruhunda yanan alevle, toplumun tüm kesimlerini bir kez daha dayanışma ruhuyla ortak mücadeleye davet ediyoruz."dedi.

ERKEKLER 326 GÜNDE 296 KADINI ÖLDÜRDÜ

KA.DER Genel Merkez Danışma Kurulu üyesi İlksen Sorguç Dinçer,  açıklamasında Bağımsız İletişim Ağı'nın (Bianet) 25 Kasım dolayısıyla hazırladığı şiddet çetelesine göre; erkeklerin, 1 Ocak 2022- 23 Kasım 2022 dönemindeki 326 günde en az 296 kadını öldürdüğünü, en az 715 kadını da şiddete maruz bıraktığını, en az 169 kadının ölümünün ise, şüpheli olduğunu aktardı.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.