Şerife Arıcı Yıldız 'İktidarımızda İstanbul Sözleşmesi ve Anayasamızda eşitlik ilkesi rehberimiz olacak.'

Güncel 27.04.2023 - 20:47, Güncelleme: 27.04.2023 - 20:47
 

Şerife Arıcı Yıldız 'İktidarımızda İstanbul Sözleşmesi ve Anayasamızda eşitlik ilkesi rehberimiz olacak.'

CHP Mersin Milletvekili adayı Şerife Arıcı Yıldız Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği Kadın Adaylarla Tanışma Toplantısında konuştu.

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği Kadın Adaylarla Tanışma Toplantısında konuşan Arıcı, Millet İttifakı tarafından  açıklanan ortak mutabakat metninde belirtildiği gibi iktidarımızda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak imzalamış olduğumuz CEDAW ve İstanbul Sözleşmesine sadık kalacağız, İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacağız. Anayasamızda düzenlenen eşitlik ilkesi kırmızı çizgimizdir.   Kadının yaşamın her alanına eşit olarak katılabilmesi için önündeki engelleri kaldıracağız; eğitime,  istihdama ve siyasete katılımını artırmak için gerekli düzenlemeleri yapacağız, kreşlerle, yaşlı  bakım evleriyle kadının yükünü azaltacağız, aile destekleri sigortası ile ev kadınlarını destekleyeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini geliştirmek için okullara dersler koyacağız" ifadelerine yer verdi.   Bu seçimde de kadınların listelerde gereken şekilde yer almadığına dikkat çeken ve siyasette kadınların aday listelerini oluşturduklarında başarmış sayılacaklarını belirten Arıcı, her zaman kadınların örgütlü hak mücadelesinin içinde olacağı sözünü verdi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
CHP Mersin Milletvekili adayı Şerife Arıcı Yıldız Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği Kadın Adaylarla Tanışma Toplantısında konuştu.
Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin düzenlediği Kadın Adaylarla Tanışma Toplantısında konuşan Arıcı, Millet İttifakı tarafından  açıklanan ortak mutabakat metninde belirtildiği gibi iktidarımızda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak imzalamış olduğumuz CEDAW ve İstanbul Sözleşmesine sadık kalacağız, İstanbul Sözleşmesi'ni yürürlüğe koyacağız. Anayasamızda düzenlenen eşitlik ilkesi kırmızı çizgimizdir.
 
Kadının yaşamın her alanına eşit olarak katılabilmesi için önündeki engelleri kaldıracağız; eğitime,  istihdama ve siyasete katılımını artırmak için gerekli düzenlemeleri yapacağız, kreşlerle, yaşlı  bakım evleriyle kadının yükünü azaltacağız, aile destekleri sigortası ile ev kadınlarını destekleyeceğiz. Toplumsal cinsiyet eşitliği bilincini geliştirmek için okullara dersler koyacağız" ifadelerine yer verdi.
 
Bu seçimde de kadınların listelerde gereken şekilde yer almadığına dikkat çeken ve
siyasette kadınların aday listelerini oluşturduklarında başarmış sayılacaklarını belirten Arıcı, her zaman kadınların örgütlü hak mücadelesinin içinde olacağı sözünü verdi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.