MerMob üyeleri Başkan Seçer ile bir araya geldi

Güncel 13.11.2023 - 19:05, Güncelleme: 13.11.2023 - 21:28
 

MerMob üyeleri Başkan Seçer ile bir araya geldi

Ağutos Ayında Resmi olarak kurulan MerMob Üyeleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Vahap Seçer ile Biraraya gelerek gündemlerine aldıkları konuları aktardılar.

Sadık Özkan başkanlığında gerçekleşen buluşmada  Mermob üyeleri Başkan Seçer'e öncelikle derneğin Mersin'de Mobilya sektöründe karşılaşılan sorunların çözümüne aracılık etmek ev ve ofis mobilya üreticilerinin, yan sanayicilerinin, tedarikçilerinin ve Satıcılarının birlik beraberliğini sağlamak için kurulduğunu dile getirdiler.                                                                     Derneğin ana gündem maddesinin Mersin Mobilyacılarının bir araya gelmesini sağlamak, Mersin Mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaların üretimlerinin ülke ve uluslararası alanda tanıtılması ve Mersin’de Üretim ve Satış İçin Bir Mobilya Kenti kurulması olduğu belirtilen buluşmada iç pazarı ve ihracatı geliştirecek Mobilya Üretim Merkezi oluşturarak Sektörün Mobilya Üreticilerini, Hammadde Üreticilerini, Tedarikçilerini ve Lojistikçilerini bir araya getirmek uzun vadede en büyük gündem maddemizdir. Bu Birliktelikle Şehrimizde Mobilya Sektörünün gelişmesini sağlanacağı açıklandı. Buluşmada yapılan açıklamada Mermob üyelerince şu ifadelere yer verildi: Kümelenmeyi İlk olarak Sektörümüzün şuan ki şehrimizin muhtelif noktalarına dağılmış bulunan üretim ve satış mağazalarına göre bir planlama ile başlatıp daha sonra Üretim ve Satış İçin Bir Mobilya Kenti projesi ile devam ettirmemiz gerekmektedir. Kümelenme sektörde İstihdam açısından büyük bir artış sağlayacaktır. Kümelenme istihdam ve Mali açısından kayıt dışılığının önüne geçecektir. Kayıtsız Mahalle arasındaki Üreticilerle mücadele ancak kümelenmeyle başarıya ulaşır. Mersin, Limanı ile bütün dünyaya açılan bir kapıdır, Onun Dışında Mersin Karayolları açısından da Doğunun, İç Anadolu’nun ve Akdeniz’in bağlantı noktasında bulunmaktadır. Sektörümüz açısından bu imkanları ne yazık ki şehrimizde bulunan Üreticilerimiz değil Kayseri, Gaziantep gibi Komşu şehirler faydalanmaktadır. İkinci Gündem Maddemiz ise 4 yıldır yapılamayan Mersin Mobilya Fuarının tekrar yapılmasına öncülük ederek yerelde Mersin Mobilya Perakendecisinin kendisini tanıtarak satışlarını artırmasını hedefliyoruz. Bunun için Yenişehir ve Büyükşehir Belediyelerimizden gerekli desteği göstermelerini bekliyoruz.  Çukurova Havalanının faaliyete geçmesiyle bölgemize direk uçuşla gelecek ihracatçıların sayısı artacaktır. Yeni havaalanı ile daha önceden Adana Havaalanı algısıyla sıkıntı yaşayan Mersin, Uluslararası Çukurova Havaalanı ismiyle bu algıdan kurtulacaktır. Aslında bu isimle Çukurova Bölgesi daha da pekişecektir. Çukurova Bölgesi Marmara Bölgesinden sonra Türkiye’nin büyüyen ve güçlenenen ekonomik alanıdır.  Eğer Havalanının yakınına bir Uluslararası Büyük Fuar merkezi ve Ticaret merkezi yapılırsa  Bütünleşik olmasa bile 75 km mesafede  Adana ve Mersin Mobilya Üretim merkezlerinin ihracatçıya tek seferde iki ayrı merkezden satın alma şansı sunması ile bölge çok daha cazip hale gelecektir.
Ağutos Ayında Resmi olarak kurulan MerMob Üyeleri Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Vahap Seçer ile Biraraya gelerek gündemlerine aldıkları konuları aktardılar.

Sadık Özkan başkanlığında gerçekleşen buluşmada  Mermob üyeleri Başkan Seçer'e öncelikle derneğin Mersin'de Mobilya sektöründe karşılaşılan sorunların çözümüne aracılık etmek ev ve ofis mobilya üreticilerinin, yan sanayicilerinin, tedarikçilerinin ve Satıcılarının birlik beraberliğini sağlamak için kurulduğunu dile getirdiler.                                                                    

Derneğin ana gündem maddesinin Mersin Mobilyacılarının bir araya gelmesini sağlamak, Mersin Mobilya sektöründe faaliyet gösteren firmaların üretimlerinin ülke ve uluslararası alanda tanıtılması ve Mersin’de Üretim ve Satış İçin Bir Mobilya Kenti kurulması olduğu belirtilen buluşmada iç pazarı ve ihracatı geliştirecek Mobilya Üretim Merkezi oluşturarak Sektörün Mobilya Üreticilerini, Hammadde Üreticilerini, Tedarikçilerini ve Lojistikçilerini bir araya getirmek uzun vadede en büyük gündem maddemizdir. Bu Birliktelikle Şehrimizde Mobilya Sektörünün gelişmesini sağlanacağı açıklandı.

Buluşmada yapılan açıklamada Mermob üyelerince şu ifadelere yer verildi: Kümelenmeyi İlk olarak Sektörümüzün şuan ki şehrimizin muhtelif noktalarına dağılmış bulunan üretim ve satış mağazalarına göre bir planlama ile başlatıp daha sonra Üretim ve Satış İçin Bir Mobilya Kenti projesi ile devam ettirmemiz gerekmektedir. Kümelenme sektörde İstihdam açısından büyük bir artış sağlayacaktır. Kümelenme istihdam ve Mali açısından kayıt dışılığının önüne geçecektir. Kayıtsız Mahalle arasındaki Üreticilerle mücadele ancak kümelenmeyle başarıya ulaşır.

Mersin, Limanı ile bütün dünyaya açılan bir kapıdır, Onun Dışında Mersin Karayolları açısından da Doğunun, İç Anadolu’nun ve Akdeniz’in bağlantı noktasında bulunmaktadır. Sektörümüz açısından bu imkanları ne yazık ki şehrimizde bulunan Üreticilerimiz değil Kayseri, Gaziantep gibi Komşu şehirler faydalanmaktadır.

İkinci Gündem Maddemiz ise 4 yıldır yapılamayan Mersin Mobilya Fuarının tekrar yapılmasına öncülük ederek yerelde Mersin Mobilya Perakendecisinin kendisini tanıtarak satışlarını artırmasını hedefliyoruz. Bunun için Yenişehir ve Büyükşehir Belediyelerimizden gerekli desteği göstermelerini bekliyoruz. 

Çukurova Havalanının faaliyete geçmesiyle bölgemize direk uçuşla gelecek ihracatçıların sayısı artacaktır. Yeni havaalanı ile daha önceden Adana Havaalanı algısıyla sıkıntı yaşayan Mersin, Uluslararası Çukurova Havaalanı ismiyle bu algıdan kurtulacaktır. Aslında bu isimle Çukurova Bölgesi daha da pekişecektir. Çukurova Bölgesi Marmara Bölgesinden sonra Türkiye’nin büyüyen ve güçlenenen ekonomik alanıdır.  Eğer Havalanının yakınına bir Uluslararası Büyük Fuar merkezi ve Ticaret merkezi yapılırsa  Bütünleşik olmasa bile 75 km mesafede  Adana ve Mersin Mobilya Üretim merkezlerinin ihracatçıya tek seferde iki ayrı merkezden satın alma şansı sunması ile bölge çok daha cazip hale gelecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.