Mersin'de kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezine 323 ihbar geldi

Güncel 19.11.2023 - 20:20, Güncelleme: 19.11.2023 - 20:20
 

Mersin'de kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezine 323 ihbar geldi

Mersin'de 18.11.2023 günü öğleden sonra başlayan kuvvetli yağış, yer yer fırtına şeklinde 19.11.2023 gece saatlerine kadar devam etti.

Mersin Valiliğinin koordinasyonunda, Mersin Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi ve İl Güvenlik ve Koordinasyon Merkezi(GAMER)’nde, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları, AFAD İl Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığı kurumlarının temsilcilerinden oluşan kriz merkezi süreci yakından takip ettiği bildirildi   Mersin genelinde meydana gelen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezine;  262 su baskını,  14 heyelan ve taş düşmesi, 34 mahsur kalma, 8 ağaç devrilmesi, 2 trafik kazası, 1 teras göçmesi, 2 yıldırım düşmesi olmak üzere toplam 323 olay ihbarı geldi.   Mersin valiliğinden yapılan açıklamada gelen ihbarlara istinaden ilgili kurumların ekipleri ivedi şekilde intikal ettirildiği ve gerekli müdahalelerin yapıldığı belirtildi. Meydana gelen olaylarda herhangi bir can kaybı olmadığı ve  hasar oluşan yerlerde tespit çalışmaları yapıldığı ifade edildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Mersin'de 18.11.2023 günü öğleden sonra başlayan kuvvetli yağış, yer yer fırtına şeklinde 19.11.2023 gece saatlerine kadar devam etti.
Mersin Valiliğinin koordinasyonunda, Mersin Valiliği 112 Acil Çağrı Merkezi ve İl Güvenlik ve Koordinasyon Merkezi(GAMER)’nde, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıkları, AFAD İl Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve İtfaiye Daire Başkanlığı kurumlarının temsilcilerinden oluşan kriz merkezi süreci yakından takip ettiği bildirildi
 
Mersin genelinde meydana gelen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezine; 
262 su baskını, 
14 heyelan ve taş düşmesi,
34 mahsur kalma,
8 ağaç devrilmesi,
2 trafik kazası,
1 teras göçmesi,
2 yıldırım düşmesi olmak üzere toplam 323 olay ihbarı geldi.
 
Mersin valiliğinden yapılan açıklamada gelen ihbarlara istinaden ilgili kurumların ekipleri ivedi şekilde intikal ettirildiği ve gerekli müdahalelerin yapıldığı belirtildi. Meydana gelen olaylarda herhangi bir can kaybı olmadığı ve  hasar oluşan yerlerde tespit çalışmaları yapıldığı ifade edildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.