'Sanatın gerekliliği ve Gücü' paneli gerçekleştirildi.
'Sanatın gerekliliği ve Gücü' paneli gerçekleştirildi.
İçel Sanat Kulübü tarafından düzenlenen "Sanatın gerekliliği ve Gücü" panelinde Mersin iş ve sanat dünyası buluştu
İçel Sanat Kulübü tarafından düzenlenen "Sanatın gerekliliği ve Gücü" panelinde Mersin iş ve sanat dünyası buluştu
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Toplantı salonunda gerçekleştirlen "Sanatın Gerekliliği ve Gücü" panelinin moderatörlüğünü Önceki Dönem MTSO Meclis Bakanlarından İSK Danışma Kurulu Üyesi Ecz. Faik Burakgazi yaptı. Panelistler ise Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Televizyon Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Köse ile Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz birer sunum gerçekleştirdi.
Panele MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, Önceki Dönem MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, İSK Başkanı Fatih Alkar, İSK Başkanlarından Fazıl Tütüner, ressam Adil Bezencir, araştırmacı yazar eğitimci Abdullah Toroslu ve çok sanatsever katıldı.
Paneli moderatörü Faik Burakgazi, Mersin sanat dünyası içinde İçel Sanat Külübü'nün sanat ve kültür alanında yaptığı etkinliklerle bu alanda önemli işler başardığına dikkat çektiği konuşmasında, sanatın insan yaşamına olumlu etkilerde bulunduğuna dikkat çekti.
Burakgazi, Sanatın gerekliliği ve sanatın tarifiyle ilgili ifadesinde ise sanat ve düşün insanlarının sözlerinden hareket ederek " sanat insanın doğayı değiştirebilmesi için gereklidir" söyleminde bulunarak, insanın dünyayı tanıyıp değiştirmesi anlamına geldiğini, ya da "özünde taşıdığı büyü için gereklidir" açıklamalarına yer verdi.
Ülkeler ve kentler sanatın yaygınlaşmasıyla büyük değerler kazandığını dile getiren Burakgazi, bu özellikleriyle sanatın etkisini Mersin'de açıkça gördüğünü hissettiği ifadesinde bulundu.
Burakgazi, daha sonra İçel Sanat Kulübünce gerçekleştirilen ve gerçekleştirilecek diğer etkinlikler hakkında bilgilendirmede bulundu.
Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Televizyon Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Köse "ve Sanat" ilgili düşüncelerini dile getirirken, Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz da "Gereklilik Bağlamında Sanat ve Yapay Zeka" adlı sunum gerçekleştirdi.
Prof.Dr. Yusuf Köse, sunumunda günümüz dünyasının her yönüyle yaşanılan hayatın gidişatı içerisinde bir arayış ve yönlenmenin peşinde olduğu belirterek “İnsanoğlunun bu arayış serüveninde kendisine felsefenin bilimin ve sanatın yöntemleri eşlik etmektedir. her birinde temel amaç gerçeğin ve gerçekliğin temsili olmakla birlikte yöntem farklılıkları u anlamda üç yaklaşımında birbirleriyle olan etkileşimini de belirlemektedir.” Dedi.
Prof.Dr. Uğurcan Akyüz de sunumunda yapay zekanın başlangıçta yalnızca bir araç olarak görülse de son yıllarda sanatçılar için güçlü bir yaratıcı partner haline geldiğini belirterek, birçok sanatçının, yapay zekayı yeni eserler ve sanat anlayışlarını geliştirmek için kullandığını, sanat ve yapay zeka arasındaki bu etkileşimin, yalnızca teknik bir konu değil; aynı zamanda kültürel, felsefi ve etik boyutları olan bir mesele olduğunu belirterek, yapay zeka, sanatın bir parçası haline gelmekle kalmayıp yeni ufuklar da açacağını ifade etti.
Panel soru-cevap interaktif biçimde konukların katılımıyla gerçekleştirildi.
Panelde İSK Başkanı Fatih Alkar, İSK etkinlikleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak yapılan etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulundu.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.