7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nin Galası, Forum Mersinʹde.

Kültür-Sanat 08.05.2018 - 14:14, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

7. Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali'nin Galası, Forum Mersinʹde.

Forum Mersin tarafından Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ın anısına bu yıl yedinci kez düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nin galası, 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak özel programla gerçekleştirilecek.

Forum Mersin tarafından Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ın anısına bu yıl yedinci kez düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nin galası, 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak özel programla gerçekleştirilecek. Festival kapsamında yer alan ve bu yıl 372 filmin başvurduğu Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Yarışması’nın kazananlarının da açıklanacağı bu özel geceye, Yeşilçam’ın unutulmaz isimleri Hülya Koçyiğit, Aydan Şener ve İzzet Günay da katılacak. Ekranların meşhur yüzü Cem Özer’in sunumuyla düzenlenecek.   Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali ProgramıTarih : 12 Mayıs 2018, CumartesiYer : Forum Mersin Alışveriş Merkezi, Atıf Yılmaz Meydanı Saat : 20.00 – Kokteyl, 20.30 – Ödül Töreni Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Hakkında: Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ı anmak amacıyla bu yıl yedincisi düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nde belgesel kategorisinden 91, canlandırma/animasyon kategorisinden 29 ve kurmaca kategorisinden 252 film finale kalabilmek için yarıştı.   Ön Seçiciler Kurulu değerlendirmesinden geçen her kategoriden onar film, kurmaca dalında; yönetmen Barış Pirhasan, yönetmen Emine Emel Balcı ve senaryo yazarı-yönetmen Ayhan Sonyürek’in yer aldığı jüride yarışacak. Belgesel dalındaki eserleri; yönetmen Berke Baş, yönetmen Bingöl Elmas ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz değerlendirecek. Canlandırma/Animasyon kategorisinde ise filmler; yapımcı Yonca Ertürk, yönetmen Özgür Atamer ve Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Mercin’in jüri üyeliğinde yarışacaklar. Ödül almaya hak kazanan filmler, 12 Mayıs akşamı Forum Mersin’de düzenlenecek olan gala gecesinde açıklanacak.
Forum Mersin tarafından Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ın anısına bu yıl yedinci kez düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nin galası, 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak özel programla gerçekleştirilecek.

Forum Mersin tarafından Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ın anısına bu yıl yedinci kez düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nin galası, 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 20.00’de başlayacak özel programla gerçekleştirilecek. Festival kapsamında yer alan ve bu yıl 372 filmin başvurduğu Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Yarışması’nın kazananlarının da açıklanacağı bu özel geceye, Yeşilçam’ın unutulmaz isimleri Hülya Koçyiğit, Aydan Şener ve İzzet Günay da katılacak. Ekranların meşhur yüzü Cem Özer’in sunumuyla düzenlenecek.

 

Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali ProgramıTarih : 12 Mayıs 2018, CumartesiYer : Forum Mersin Alışveriş Merkezi, Atıf Yılmaz Meydanı Saat : 20.00 – Kokteyl, 20.30 – Ödül Töreni Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali Hakkında: Türk sinemasının usta yönetmeni Atıf Yılmaz’ı anmak amacıyla bu yıl yedincisi düzenlenen Atıf Yılmaz Kısa Film Festivali’nde belgesel kategorisinden 91, canlandırma/animasyon kategorisinden 29 ve kurmaca kategorisinden 252 film finale kalabilmek için yarıştı.

 

Ön Seçiciler Kurulu değerlendirmesinden geçen her kategoriden onar film, kurmaca dalında; yönetmen Barış Pirhasan, yönetmen Emine Emel Balcı ve senaryo yazarı-yönetmen Ayhan Sonyürek’in yer aldığı jüride yarışacak. Belgesel dalındaki eserleri; yönetmen Berke Baş, yönetmen Bingöl Elmas ve görüntü yönetmeni Eyüp Boz değerlendirecek. Canlandırma/Animasyon kategorisinde ise filmler; yapımcı Yonca Ertürk, yönetmen Özgür Atamer ve Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Mercin’in jüri üyeliğinde yarışacaklar. Ödül almaya hak kazanan filmler, 12 Mayıs akşamı Forum Mersin’de düzenlenecek olan gala gecesinde açıklanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.