Yenişehir Belediyesi, 5 Yıllık Stratejik Plan için halk toplantılarına başladı

12.05.2019 - 17:00, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Yenişehir Belediyesi, 5 Yıllık Stratejik Plan için halk toplantılarına başladı

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Seçimlerden önce verdiğimiz sözleri bir oy fazla alalım diye vermedik. Bugün burada seçim döneminde söylediğimiz Yenişehir’i yaşayanlarıyla birlikte yöneteceğiz düşüncemizi hayata geçirmek üzere bulunuyoruz. Amacımız 5 yıllık stratejik planımızı hazırlarken sizlerin de görüşlerini almaktır” vurgusunda bulundu.

Yenişehir Belediyesi, 5 Yıllık Stratejik Planı’nı hazırlamak üzere Halka indi. Toplam 32 mahallesi bulunan Yenişehir’de her muhtarlıkta halk toplantıları yapılıyor. Değirmençay Mahallesinde gerçekleştirilen ilk Halk Toplantısının ardından sırasıyla Gazi, Prireis ve Limonluk mahallelerinde devam etti. Yaklaşık bir ay sürecek toplantılar mahalle muhtarlıkları önünde gerçekleştirilecek ve serbest kürsü kurularak mahalle sakinlerinin sorunlarını dile getirmesi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, daire başkanları ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantılarda bir serbest kürsü kurularak mahalle sakinlerinin görüş ve önerileri dinleniyor ve kayıt altına alınıyor. Diğer taraftan vatandaşların yanıtlaması için ‘Yenişehir Belediyesi, neyi yapıyor? Neyi iyi yapıyor? Ve ne yapmalı? Gibi soruların yer aldığı bir anket yapılıyor. Mahalle sakinleri tarafından doldurulan bu anketler bir sandıkta biriktiriliyor ve yetkililer tarafından daha sonra değerlendirilmek üzere kayıt altına alınıyor.   Yenişehir Belediyesi, Stratejik Planını hazırlamak üzere gerçekleştireceği ilk halk toplantısını Değirmençay Mahallesinde gerçekleştirdi. Mahalle muhtarlığı önündeki alanda gerçekleştirilen toplantıya 7’den 70’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.      Halk toplantısının açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, göreve geldikleri günden bu yanan yoğun bir ziyaretçi trafiği oluştuğunu ifade etti. Bizzat gelen, telefonla arayan yada yazılı olarak hayırlı olsun dileklerinde bulunan herkese teşekkür etti. Özyiğit,  “Ama artık iş yapma zamanı. Bundan böyle her gün 1-2  mahallemizde halk toplantıları düzenleyeceğiz. Seçimlerden önce ne demiştik? Size sormadan hiçbir şey yapmayacağız. Yenişehir’in kaynaklarını harcarken, sizin izniniz olmadan harcamayacağız. Şimdi belediyemizin stratejik planını hazırlarken öncelikle kurum içi değerlendirme yaptık. Ardından mahalle sakinlerimizin talep ve önerilerinizi alıyoruz.  Daha sonra ise tematik çalıştaylar yapılacak. Bu çalıştayda meslek odaları ve konusunda uzman kişilerin görüşleri alınacak ve yürütmenin kararı meclise sunulacak, uygulamaya konulacak. Muhtarlıklar ve belediyeler toplumun ortak ihtiyaçlarına çözüm üretirler. Yenişehir Belediyesi olarak daha kaliteli hizmet verebilmek için sizlerin ortak ihtiyaçlarınızla ilgili düşüncelerinizi ortaya koymanız çok önemli. Yenişehir Belediyesi, Neyi yapıyor, neyi iyi yapıyor, ne yapmasını istersiniz? Gibi soruların yöneltildiği bir anket yapılıyor.  Siz mahalle sakinlerinin öncelikli ihtiyaçlarını sizlere sorarak tespit edip, belediye bütçesiyle neyi ne kadar yapabiliriz-i ön görmek için burada bir sandık bulunmakta. İster bugün, isterseniz 15 gün muhtarlığımızda duracak bu sandığa görüşlerinizi bildiren anket formlarımızı atabilirsiniz. " Dedi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Seçimlerden önce verdiğimiz sözleri bir oy fazla alalım diye vermedik. Bugün burada seçim döneminde söylediğimiz Yenişehir’i yaşayanlarıyla birlikte yöneteceğiz düşüncemizi hayata geçirmek üzere bulunuyoruz. Amacımız 5 yıllık stratejik planımızı hazırlarken sizlerin de görüşlerini almaktır” vurgusunda bulundu.

Yenişehir Belediyesi, 5 Yıllık Stratejik Planı’nı hazırlamak üzere Halka indi. Toplam 32 mahallesi bulunan Yenişehir’de her muhtarlıkta halk toplantıları yapılıyor. Değirmençay Mahallesinde gerçekleştirilen ilk Halk Toplantısının ardından sırasıyla Gazi, Prireis ve Limonluk mahallelerinde devam etti. Yaklaşık bir ay sürecek toplantılar mahalle muhtarlıkları önünde gerçekleştirilecek ve serbest kürsü kurularak mahalle sakinlerinin sorunlarını dile getirmesi gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, daire başkanları ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantılarda bir serbest kürsü kurularak mahalle sakinlerinin görüş ve önerileri dinleniyor ve kayıt altına alınıyor. Diğer taraftan vatandaşların yanıtlaması için ‘Yenişehir Belediyesi, neyi yapıyor? Neyi iyi yapıyor? Ve ne yapmalı? Gibi soruların yer aldığı bir anket yapılıyor. Mahalle sakinleri tarafından doldurulan bu anketler bir sandıkta biriktiriliyor ve yetkililer tarafından daha sonra değerlendirilmek üzere kayıt altına alınıyor.  

Yenişehir Belediyesi, Stratejik Planını hazırlamak üzere gerçekleştireceği ilk halk toplantısını Değirmençay Mahallesinde gerçekleştirdi. Mahalle muhtarlığı önündeki alanda gerçekleştirilen toplantıya 7’den 70’e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.     

Halk toplantısının açılışında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, göreve geldikleri günden bu yanan yoğun bir ziyaretçi trafiği oluştuğunu ifade etti. Bizzat gelen, telefonla arayan yada yazılı olarak hayırlı olsun dileklerinde bulunan herkese teşekkür etti. Özyiğit,  “Ama artık iş yapma zamanı. Bundan böyle her gün 1-2  mahallemizde halk toplantıları düzenleyeceğiz. Seçimlerden önce ne demiştik? Size sormadan hiçbir şey yapmayacağız. Yenişehir’in kaynaklarını harcarken, sizin izniniz olmadan harcamayacağız. Şimdi belediyemizin stratejik planını hazırlarken öncelikle kurum içi değerlendirme yaptık. Ardından mahalle sakinlerimizin talep ve önerilerinizi alıyoruz.  Daha sonra ise tematik çalıştaylar yapılacak. Bu çalıştayda meslek odaları ve konusunda uzman kişilerin görüşleri alınacak ve yürütmenin kararı meclise sunulacak, uygulamaya konulacak. Muhtarlıklar ve belediyeler toplumun ortak ihtiyaçlarına çözüm üretirler. Yenişehir Belediyesi olarak daha kaliteli hizmet verebilmek için sizlerin ortak ihtiyaçlarınızla ilgili düşüncelerinizi ortaya koymanız çok önemli. Yenişehir Belediyesi, Neyi yapıyor, neyi iyi yapıyor, ne yapmasını istersiniz? Gibi soruların yöneltildiği bir anket yapılıyor.  Siz mahalle sakinlerinin öncelikli ihtiyaçlarını sizlere sorarak tespit edip, belediye bütçesiyle neyi ne kadar yapabiliriz-i ön görmek için burada bir sandık bulunmakta. İster bugün, isterseniz 15 gün muhtarlığımızda duracak bu sandığa görüşlerinizi bildiren anket formlarımızı atabilirsiniz. " Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.