Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mersın Polisine Teşekkür Notu...

Kentimizde görmediğimiz, duymadığımız basına yansımayan birçok olay olur. Bazıları çok kıymetlidir; duyulması, takdir edilmesi, alkışlanması gerekir. Kentimizde, bu bağlamda bizi sevindiren haberlerden birinden söz edeceğim.   25 Temmuz pazar günü saat 18 sıralarında, bir dostumun kızı ve eşi, iki çocuğuyla otobanda yol alırken 33 AAG 965 plaka nolu araçları arızalanır. Yeni stadyum sonrası, Kuyuluk yol ayrımına gelmeden, viyadük üzerindeki köprüde kalırlar. Tam o sırada bir polis aracı yaklaşır; trafikte görevli bir radar aracıdır bu. Üzerinde Otoban Polisi yazan, içinde 4 polisin bulunduğu bir araçtır. “Sorun nedir?” derler ve “yardım ihtiyacınız var mı?” diye sorarlar. Dostumun kızı ve eşi,  çekici çağırmışlardır. Polis arkadaşlar, çevre güvenliğini sağlarlar ve ÇEKICI GELENE KADAR SIZINLE KALIYORUZ derler. Çocuklarla ilgilenirler, onların gerginliğini giderirler.   Gerçekten de çekici gelinceye kadar onları yalnız bırakmaz, ilgilenirler. Çocuklar müthiş etkilenmişlerdir. Bütün aile, ama özellikle de çocuklar polisle ilk kez bu ölçüde yakın ilişki içindedirler ve onların dostça ilgileri büyük rahatlama sağlamıştır. Bu elbette o arkadaşların kişisel insanlıklarıyla ilgilidir ama temel bir görev anlayışı ve eğitimleri ile de doğrudan bağlantılıdır. Bunun son yıllarda çok belirgin olduğunu biliyoruz. Ama bizzat bir yakınınızın polisten böylesine şefkat ve ilgi görmesine tanıklık etmek çok daha anlamlıdır; kıymetlidir. Ne yazık ki aracın plakası not edilmemiş; ama dostumuz notunda ” bu arkadaşlar nezdinde Mersin polisine ve teşkilatına minnet ve şükranlarımız büyüktür. Lütfen bu nazik ve şefkat dolu ilgiyi bir teşekkür notu olarak hemşerilerimiz duysun.” diyor.   Mersin’de polisimizde böyle güzel, her türlü takdiri hak eden bir görev ve sorumluluk anlayışının yerleşmiş olması son derece değerlidir. Devletin topluma, halka bakışı bağlamında bu örneğin sıra dışı olmadığını biliyorum; ama özellikle polis teşkilatımızın gündelik hayat içinde davranışları  kökten bir değişime uğradı. Yukardaki belki  küçük, ama ilgili hemşerilerimiz açısından anlamı büyük olay içindeki zarif ve şefkat dolu davranış, genel bir yapılanmanın bize kadar uzanan sonucudur. Tüm polislerimize duyarlılıklarından teşekkür ediyorum. Eski müdürümüzü dostlukla anıyor ve yeni müdürümüze başarılar diliyorum.   HARUN ARSLAN....27 Temmuz 2021
Ekleme Tarihi: 28 Temmuz 2021 - Çarşamba

Mersın Polisine Teşekkür Notu...

Kentimizde görmediğimiz, duymadığımız basına yansımayan birçok olay olur. Bazıları çok kıymetlidir; duyulması, takdir edilmesi, alkışlanması gerekir. Kentimizde, bu bağlamda bizi sevindiren haberlerden birinden söz edeceğim.

 

25 Temmuz pazar günü saat 18 sıralarında, bir dostumun kızı ve eşi, iki çocuğuyla otobanda yol alırken 33 AAG 965 plaka nolu araçları arızalanır.

Yeni stadyum sonrası, Kuyuluk yol ayrımına gelmeden, viyadük üzerindeki köprüde kalırlar.

Tam o sırada bir polis aracı yaklaşır; trafikte görevli bir radar aracıdır bu. Üzerinde Otoban Polisi yazan, içinde 4 polisin bulunduğu bir araçtır.

“Sorun nedir?” derler ve “yardım ihtiyacınız var mı?” diye sorarlar.

Dostumun kızı ve eşi,  çekici çağırmışlardır. Polis arkadaşlar, çevre güvenliğini sağlarlar ve ÇEKICI GELENE KADAR SIZINLE KALIYORUZ derler. Çocuklarla ilgilenirler, onların gerginliğini giderirler.

 

Gerçekten de çekici gelinceye kadar onları yalnız bırakmaz, ilgilenirler. Çocuklar müthiş etkilenmişlerdir. Bütün aile, ama özellikle de çocuklar polisle ilk kez bu ölçüde yakın ilişki içindedirler ve onların dostça ilgileri büyük rahatlama sağlamıştır.

Bu elbette o arkadaşların kişisel insanlıklarıyla ilgilidir ama temel bir görev anlayışı ve eğitimleri ile de doğrudan bağlantılıdır.

Bunun son yıllarda çok belirgin olduğunu biliyoruz. Ama bizzat bir yakınınızın polisten böylesine şefkat ve ilgi görmesine tanıklık etmek çok daha anlamlıdır; kıymetlidir.

Ne yazık ki aracın plakası not edilmemiş; ama dostumuz notunda ” bu arkadaşlar nezdinde Mersin polisine ve teşkilatına minnet ve şükranlarımız büyüktür. Lütfen bu nazik ve şefkat dolu ilgiyi bir teşekkür notu olarak hemşerilerimiz duysun.” diyor.

 

Mersin’de polisimizde böyle güzel, her türlü takdiri hak eden bir görev ve sorumluluk anlayışının yerleşmiş olması son derece değerlidir.

Devletin topluma, halka bakışı bağlamında bu örneğin sıra dışı olmadığını biliyorum; ama özellikle polis teşkilatımızın gündelik hayat içinde davranışları  kökten bir değişime uğradı.

Yukardaki belki  küçük, ama ilgili hemşerilerimiz açısından anlamı büyük olay içindeki zarif ve şefkat dolu davranış, genel bir yapılanmanın bize kadar uzanan sonucudur.

Tüm polislerimize duyarlılıklarından teşekkür ediyorum.

Eski müdürümüzü dostlukla anıyor ve yeni müdürümüze başarılar diliyorum.

 

HARUN ARSLAN....27 Temmuz 2021

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.