Ahmet Akın
Köşe Yazarı
Ahmet Akın
 

2023’te Turizme Yön Verecek Başlıca Seyahat Eğilimleri

2022 boyunca seyahat, pandemi öncesi seviyelere geri dönmeye başladı.  2023'te bu hareketin devam etmesi, turizm ve destinasyonlar için büyük bir fırsat olması bekleniyor. Mevcut veriler, turistlerin kültür başkentlerine yönelik gezilere artan ilgisini gösteriyor.  Zengin kültürel deneyimler sunan Edinburgh ve Lizbon gibi şehirler, 2023'ün en iyi destinasyonları arasında yer alıyor. Gelecek yıl ziyaretçi sayınızı artırmak istiyorsanız, şehrinizin mirasına, yerel kültürüne, geleneksel etkinliklerine ve tarihi yerlerine odaklanan bir kampanya oluşturmak iyi bir fikirdir. Ayrıca, WEB siteniz ve sosyal medyanız için yerel kültürel deneyimlerini vurgulayan içerikler oluşturun. Dünya çapındaki gezginlerin üçte ikisi, yayınlanan şovlarda veya filmlerde gördükten sonra destinasyonlara seyahat etmeyi düşünüyor ve önemli bir kısmı seyahat rezervasyonu yaptırıyor.  TV dizileri ve filmler güçlü destinasyon pazarlama araçlarıdır.  Hırvatistan ve Yeni Zelanda gibi yerler, popüler TV programlarında yer almalarından bu yana jet sosyetenin sayısında büyük bir artış yaşadı. Gideceğiniz yerin bu seyahat trendinden faydalanmasını istiyorsanız, uluslararası stüdyolar ve film yapımcıları ile ortaklık yapmaya başlasanız iyi olur. Turizm seyahatlerinde sağlıklı yaşam molaları yüksek talep görecek. Wellness molalarına olan talep 2022'de geçen yıla göre %30'dan fazla arttı.  Küresel gezginlerin neredeyse yarısı (%46) sağlıklı yaşam molalarına her zamankinden daha açık. Gelişmiş ülke gezginleri, 2023'te sylvotherapy (orman banyosu), çakra seansları, gıda eğitimi kampları, köpek yavrusu yogası, kahkaha terapisi ve meyve hasadı gibi alışılmadık sağlık aktiviteleri arıyor olacak. Gideceğiniz yerin sunabileceği herhangi bir sağlıklı yaşam deneyimi varsa, şimdi onları öne çıkarmanın tam zamanı.  2022'deki moda kelimelerden biri kesinlikle "metaverse" idi.  Bu sene herkes duydu. Destinasyonlar için bir pazarlama aracı olarak metaverse (sanal evren) yayınları çoğalacak.  Biyometrik ödeme yöntemleri daha popüler hale gelecek. Gezginler kesinlikle seyahatin her noktasında bu temassız, güvenli ve uygun ödeme deneyimini sunan sağlayıcıları tercih edeceklerdir. “Daha az bagaj, daha iyi” davranışı gelişiyor. Pandemi, gezginlerin zihniyetini temelli değiştirdi.  Giderek daha fazla insan artık seyahatin olumsuz etkilerini ve bunların nasıl hafifletileceğini anlıyor.  Bunun bir yolu, karbon ayak izlerini azaltmaktır. Otel endüstrisi bunu anladı ve spor malzemeleri ve egzersiz kıyafetleri gibi hacimli eşyaları kiralamaya başladı. Daha az bagajla seyahat etmek, ziyaretçiler temel ihtiyaçlarını yerel olarak satın alacakları için ev sahibi topluluğu desteklemenin de bir yoludur.   Kaynak: SmartDestination
Ekleme Tarihi: 22 Ocak 2023 - Pazar

2023’te Turizme Yön Verecek Başlıca Seyahat Eğilimleri

2022 boyunca seyahat, pandemi öncesi seviyelere geri dönmeye başladı.  2023'te bu hareketin devam etmesi, turizm ve destinasyonlar için büyük bir fırsat olması bekleniyor.

Mevcut veriler, turistlerin kültür başkentlerine yönelik gezilere artan ilgisini gösteriyor.  Zengin kültürel deneyimler sunan Edinburgh ve Lizbon gibi şehirler, 2023'ün en iyi destinasyonları arasında yer alıyor.

Gelecek yıl ziyaretçi sayınızı artırmak istiyorsanız, şehrinizin mirasına, yerel kültürüne, geleneksel etkinliklerine ve tarihi yerlerine odaklanan bir kampanya oluşturmak iyi bir fikirdir. Ayrıca, WEB siteniz ve sosyal medyanız için yerel kültürel deneyimlerini vurgulayan içerikler oluşturun.

Dünya çapındaki gezginlerin üçte ikisi, yayınlanan şovlarda veya filmlerde gördükten sonra destinasyonlara seyahat etmeyi düşünüyor ve önemli bir kısmı seyahat rezervasyonu yaptırıyor. 

TV dizileri ve filmler güçlü destinasyon pazarlama araçlarıdır.  Hırvatistan ve Yeni Zelanda gibi yerler, popüler TV programlarında yer almalarından bu yana jet sosyetenin sayısında büyük bir artış yaşadı. Gideceğiniz yerin bu seyahat trendinden faydalanmasını istiyorsanız, uluslararası stüdyolar ve film yapımcıları ile ortaklık yapmaya başlasanız iyi olur.

Turizm seyahatlerinde sağlıklı yaşam molaları yüksek talep görecek. Wellness molalarına olan talep 2022'de geçen yıla göre %30'dan fazla arttı.  Küresel gezginlerin neredeyse yarısı (%46) sağlıklı yaşam molalarına her zamankinden daha açık.

Gelişmiş ülke gezginleri, 2023'te sylvotherapy (orman banyosu), çakra seansları, gıda eğitimi kampları, köpek yavrusu yogası, kahkaha terapisi ve meyve hasadı gibi alışılmadık sağlık aktiviteleri arıyor olacak. Gideceğiniz yerin sunabileceği herhangi bir sağlıklı yaşam deneyimi varsa, şimdi onları öne çıkarmanın tam zamanı. 

2022'deki moda kelimelerden biri kesinlikle "metaverse" idi.  Bu sene herkes duydu. Destinasyonlar için bir pazarlama aracı olarak metaverse (sanal evren) yayınları çoğalacak. 

Biyometrik ödeme yöntemleri daha popüler hale gelecek. Gezginler kesinlikle seyahatin her noktasında bu temassız, güvenli ve uygun ödeme deneyimini sunan sağlayıcıları tercih edeceklerdir.

“Daha az bagaj, daha iyi” davranışı gelişiyor. Pandemi, gezginlerin zihniyetini temelli değiştirdi.  Giderek daha fazla insan artık seyahatin olumsuz etkilerini ve bunların nasıl hafifletileceğini anlıyor.  Bunun bir yolu, karbon ayak izlerini azaltmaktır.

Otel endüstrisi bunu anladı ve spor malzemeleri ve egzersiz kıyafetleri gibi hacimli eşyaları kiralamaya başladı. Daha az bagajla seyahat etmek, ziyaretçiler temel ihtiyaçlarını yerel olarak satın alacakları için ev sahibi topluluğu desteklemenin de bir yoludur.

 

Kaynak: SmartDestination

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.