Ahmet Akın
Köşe Yazarı
Ahmet Akın
 

Sürdürülebilir İş Büyümesini Sağlayacak Faktörler

Ahmet Akın - Yeminli Mali Müşavir MTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi   Sürdürülebilir iş büyümesi yeni ve mevcut ilişkileri beslemenin ve değeri tanımlamanın birçok yönünü içeren çok yönlü bir çarka sahiptir. Müşterinize sunduğunuz değeri ilişkinin başlangıcından itibaren göstermek, yalnızca gelecekteki bağlılığı sağlamanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ağızdan ağza yönlendirmeler yoluyla iletişim hattınızı geliştirmenize de yardımcı olur.   Bir işletme müşterilere, tüketicilere veya çıktıdan yararlanan herkese hitap eder. Sürdürülebilir büyümenin ve ilgili herhangi bir stratejinin başarısının en iyi yolu, sürekli olarak müşteri sorunlarını çözmeye veya geri bildirime odaklanmaktır.    İşletmelerin büyümesi,  büyük ölçüde müşteri memnuniyeti ve coğrafi ayak izi ile ilgilidir. Müşteri memnuniyeti, daha iyi bir deneyim sunarak, yeni ürünler/hizmetler geliştirerek ve çalışan memnuniyetini yöneterek markanın elçileri olmalarını sağlayarak elde edilebilir. Coğrafi ayak izi, büyümeye yol açacak yeni bölgelere genişlemek için nakit akışını, marjları ve yatırımı nasıl yönettiğinizle ilgilidir.   Geri dönen müşterilerin sürdürülebilirliği ve yeni müşterilerin büyümeyi belirlediğinin bilincinde olmak çok önemli. Müşterilere doğrudan ulaşmak ve mesajı bir satış veya bilgi ile göndermek, yatırım getirisinin en hızlı ve en kesin şeklidir.    Yeni fikirlere açıklık, işletmelerde büyümeyi yönlendirmek için kritik öneme sahiptir. Bu açıklığa ulaşmak, fikirlerin organizasyonun herhangi bir yerinden karar vericilere akma-sını sağlayacak yapısal mekanizmalar gerektirir. Ayrıca her düzeyde yeniliği kucaklayan bir kültüre de ihtiyacınız var. İşletmeler sürekli gelişen gereksinimlere nasıl yanıt vereceklerini yeniden tanımladığından, bu unsurlar bugün her zamankinden daha önemlidir.    Bunun yanında işbirliği içinde bulunmak bilgi paylaşımını artırır. Takım çalışması ortamına sahip olmak, başkalarını başarılarını ve fikirlerini paylaşmaya teşvik edecektir.    CEO'ların ve yöneticilerin çoğu zamanlarını oturdukları yerden, yani içten dışa bir bakışla dünyaya bakarak geçirirler. Pazarda sürekli büyüme elde etmek için dışarıdan içeriye bir bakışa sahip olmaları gerekir. İlk olarak, faaliyet gösterdikleri dünyayı anlamaları gerekir. İkinci olarak, şirketlerinin sağladığı veya sağlayabileceği değerin gerçekçi bir şekilde farkına varmalı ve ardından bu ikisini etkili bir şekilde birbirine bağlayan stratejiler geliştirmelidirler.    Şirketlerin, işbirliği yoluyla inovasyonu teşvik ederken değişen ortamlarına uyum sağlamaları gerekiyor. Her şirketin büyük yetenekleri vardır, bu yüzden bunun çiçek açmasına izin verecek bir ortam yaratın. Şirketlerin, zorlukları ve gelecekteki olası engelleri ele almaları için düşünce kuruluşlarını ve daha küçük danışmanları teşvik etmesi gerekiyor. Önce çalışanlarınıza güvenin ve değişen ortamlarınıza uyum sağlamak için temel eksen yapın.
Ekleme Tarihi: 02 Eylül 2023 - Cumartesi

Sürdürülebilir İş Büyümesini Sağlayacak Faktörler

Ahmet Akın - Yeminli Mali Müşavir

MTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

 

Sürdürülebilir iş büyümesi yeni ve mevcut ilişkileri beslemenin ve değeri tanımlamanın birçok yönünü içeren çok yönlü bir çarka sahiptir. Müşterinize sunduğunuz değeri ilişkinin başlangıcından itibaren göstermek, yalnızca gelecekteki bağlılığı sağlamanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ağızdan ağza yönlendirmeler yoluyla iletişim hattınızı geliştirmenize de yardımcı olur.

 

Bir işletme müşterilere, tüketicilere veya çıktıdan yararlanan herkese hitap eder. Sürdürülebilir büyümenin ve ilgili herhangi bir stratejinin başarısının en iyi yolu, sürekli olarak müşteri sorunlarını çözmeye veya geri bildirime odaklanmaktır. 

 

İşletmelerin büyümesi,  büyük ölçüde müşteri memnuniyeti ve coğrafi ayak izi ile ilgilidir. Müşteri memnuniyeti, daha iyi bir deneyim sunarak, yeni ürünler/hizmetler geliştirerek ve çalışan memnuniyetini yöneterek markanın elçileri olmalarını sağlayarak elde edilebilir. Coğrafi ayak izi, büyümeye yol açacak yeni bölgelere genişlemek için nakit akışını, marjları ve yatırımı nasıl yönettiğinizle ilgilidir.

 

Geri dönen müşterilerin sürdürülebilirliği ve yeni müşterilerin büyümeyi belirlediğinin bilincinde olmak çok önemli. Müşterilere doğrudan ulaşmak ve mesajı bir satış veya bilgi ile göndermek, yatırım getirisinin en hızlı ve en kesin şeklidir. 

 

Yeni fikirlere açıklık, işletmelerde büyümeyi yönlendirmek için kritik öneme sahiptir. Bu açıklığa ulaşmak, fikirlerin organizasyonun herhangi bir yerinden karar vericilere akma-sını sağlayacak yapısal mekanizmalar gerektirir. Ayrıca her düzeyde yeniliği kucaklayan bir kültüre de ihtiyacınız var. İşletmeler sürekli gelişen gereksinimlere nasıl yanıt vereceklerini yeniden tanımladığından, bu unsurlar bugün her zamankinden daha önemlidir. 

 

Bunun yanında işbirliği içinde bulunmak bilgi paylaşımını artırır. Takım çalışması ortamına sahip olmak, başkalarını başarılarını ve fikirlerini paylaşmaya teşvik edecektir. 

 

CEO'ların ve yöneticilerin çoğu zamanlarını oturdukları yerden, yani içten dışa bir bakışla dünyaya bakarak geçirirler. Pazarda sürekli büyüme elde etmek için dışarıdan içeriye bir bakışa sahip olmaları gerekir. İlk olarak, faaliyet gösterdikleri dünyayı anlamaları gerekir. İkinci olarak, şirketlerinin sağladığı veya sağlayabileceği değerin gerçekçi bir şekilde farkına varmalı ve ardından bu ikisini etkili bir şekilde birbirine bağlayan stratejiler geliştirmelidirler. 

 

Şirketlerin, işbirliği yoluyla inovasyonu teşvik ederken değişen ortamlarına uyum sağlamaları gerekiyor. Her şirketin büyük yetenekleri vardır, bu yüzden bunun çiçek açmasına izin verecek bir ortam yaratın. Şirketlerin, zorlukları ve gelecekteki olası engelleri ele almaları için düşünce kuruluşlarını ve daha küçük danışmanları teşvik etmesi gerekiyor. Önce çalışanlarınıza güvenin ve değişen ortamlarınıza uyum sağlamak için temel eksen yapın.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.