Ahmet Akın
Köşe Yazarı
Ahmet Akın
 

Yeni Nesil Merkezi ve Yerel Yönetim Anlayışı

Ahmet Akın - Yeminli Mali Müşavir MTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi   Dünyada artan dijital yönetişim, yeni nesil merkezi ve yerel yönetim dijitalleşmesini başlattı. Birçok kamu kurumu için dijital dönüşüm "sahip olunması gereken bir şey"den "olmazsa olmaz"a dönüştü.    Kamu yönetimi, sanal olarak çalışırken hizmet talebindeki ani artışı karşılamak için dijital yolculuklarını üç önemli boyutta hızlandırıyor: 1)Daha dijital becerilere sahip bir personel oluşturmak. 2)Dijital altyapılarını büyütmek. 3)Vatandaş bağlantısına yatırım.   Merkezi ve yerel yönetim içinde ve ötesinde, geliştirilmiş veri yönetimi giderek daha önemli hale geliyor. Kamu kurumları, doğru ve etik bir şekilde paylaşmak da dahil olmak üzere, sahip oldukları verilerin değerini en üst düzeye çıkarmak için yeni yollar geliştiriyor.    Akışkan, dinamik verilere yönelik eğilim, hükümetin, akademik çevrenin, finans kurumları ve ticari sektörün dünya çapında veri kullanma ve veri alışverişinde bulunma şeklini dönüştürüyor.   Merkezi ve yerel yönetimlerde hızlı, esnek ve görev odaklı yönetişimin önemi durmadan vurgulanmaktadır. Devlet kurumları, özellikle acil durumlarda hızlı karar verebilmeli ve güvenle ilerleyebilmelidir.    Bir sonucu bilgilendirmek, etkilemek veya yönlendirmek için bilgi, beceri ve kaynakların verilmesi, suistimali tespit ederek ve sonuçlarını yürürlüğe koyarak kuralların ve  düzenlemelerin uygulanması, yeni düşünce ve yapma biçimlerinin geliştirilmesi ve rekabetçi bir ortamın yaratılması güven unsurunun kuvvetlenmesine katkı sunacaktır.    Teknoloji yerel yönetimlere herkese seslerini duyurma şansı verdi. Uyum sağlamak için yerel yönetimler dijital altyapıya doğru bir adım attı. Geniş bant teknolojisinden yararlanmak ve belediye yazılımını edinmek vasat iş akışlarının iyileştirmelerine yardımcı oldu.   Şikayet yönetimi teknolojisi yoluyla sivil katılımın teşvik edilmesi; seçmenlerin doğrudan telefonları aracılığıyla şikayette bulunmalarına izin vermek, seçmenlerle önemli konuları tartışan halka açık ortamlarda düzenli etkinlikler düzenlemek ve teşvik etmek önemli.    Yerel yönetimde dijital dönüşüm, belediyenin yerel sakinlere ve diğer topluluk paydaşlarına hizmet etme şeklini iyileştirmek için teknolojiyi kullanmayı amaçlar. Süreçleri çok gelişmiş çözümlere dönüştürerek riskleri azaltır, verimliliği artırır ve inovasyonu teşvik eder. Sakinlerin ve personelin ihtiyaç duydukları bilgilere daha hızlı ve kendilerine uygun bir şekilde erişebilmeleri için daha verimli süreçleri kolaylaştırır.   Dijital dönüşüm kolaylığı artırır, şeffaflığı teşvik eder, verimlilik ve üretkenlik kazandırır. Belediyenin yerel sakinlere ve diğer topluluk paydaşlarına hizmet etme şeklini iyileştirir.      ahmetakinmersin@gmail.com   
Ekleme Tarihi: 29 Temmuz 2023 - Cumartesi

Yeni Nesil Merkezi ve Yerel Yönetim Anlayışı

Ahmet Akın - Yeminli Mali Müşavir

MTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

 

Dünyada artan dijital yönetişim, yeni nesil merkezi ve yerel yönetim dijitalleşmesini başlattı. Birçok kamu kurumu için dijital dönüşüm "sahip olunması gereken bir şey"den "olmazsa olmaz"a dönüştü. 

 

Kamu yönetimi, sanal olarak çalışırken hizmet talebindeki ani artışı karşılamak için dijital yolculuklarını üç önemli boyutta hızlandırıyor:

1)Daha dijital becerilere sahip bir personel oluşturmak.

2)Dijital altyapılarını büyütmek.

3)Vatandaş bağlantısına yatırım.

 

Merkezi ve yerel yönetim içinde ve ötesinde, geliştirilmiş veri yönetimi giderek daha önemli hale geliyor. Kamu kurumları, doğru ve etik bir şekilde paylaşmak da dahil olmak üzere, sahip oldukları verilerin değerini en üst düzeye çıkarmak için yeni yollar geliştiriyor. 

 

Akışkan, dinamik verilere yönelik eğilim, hükümetin, akademik çevrenin, finans kurumları ve ticari sektörün dünya çapında veri kullanma ve veri alışverişinde bulunma şeklini dönüştürüyor.

 

Merkezi ve yerel yönetimlerde hızlı, esnek ve görev odaklı yönetişimin önemi durmadan vurgulanmaktadır. Devlet kurumları, özellikle acil durumlarda hızlı karar verebilmeli ve güvenle ilerleyebilmelidir. 

 

Bir sonucu bilgilendirmek, etkilemek veya yönlendirmek için bilgi, beceri ve kaynakların verilmesi, suistimali tespit ederek ve sonuçlarını yürürlüğe koyarak kuralların ve 

düzenlemelerin uygulanması, yeni düşünce ve yapma biçimlerinin geliştirilmesi ve rekabetçi bir ortamın yaratılması güven unsurunun kuvvetlenmesine katkı sunacaktır. 

 

Teknoloji yerel yönetimlere herkese seslerini duyurma şansı verdi. Uyum sağlamak için yerel yönetimler dijital altyapıya doğru bir adım attı. Geniş bant teknolojisinden yararlanmak ve belediye yazılımını edinmek vasat iş akışlarının iyileştirmelerine yardımcı oldu.

 

Şikayet yönetimi teknolojisi yoluyla sivil katılımın teşvik edilmesi; seçmenlerin doğrudan telefonları aracılığıyla şikayette bulunmalarına izin vermek, seçmenlerle önemli konuları tartışan halka açık ortamlarda düzenli etkinlikler düzenlemek ve teşvik etmek önemli. 

 

Yerel yönetimde dijital dönüşüm, belediyenin yerel sakinlere ve diğer topluluk paydaşlarına hizmet etme şeklini iyileştirmek için teknolojiyi kullanmayı amaçlar. Süreçleri çok gelişmiş çözümlere dönüştürerek riskleri azaltır, verimliliği artırır ve inovasyonu teşvik eder. Sakinlerin ve personelin ihtiyaç duydukları bilgilere daha hızlı ve kendilerine uygun bir şekilde erişebilmeleri için daha verimli süreçleri kolaylaştırır.

 

Dijital dönüşüm kolaylığı artırır, şeffaflığı teşvik eder, verimlilik ve üretkenlik kazandırır. Belediyenin yerel sakinlere ve diğer topluluk paydaşlarına hizmet etme şeklini iyileştirir. 

 

 

ahmetakinmersin@gmail.com 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.