Ahmet Akın
Köşe Yazarı
Ahmet Akın
 

Amerika Birleşik Devleti’nde Tarım Teknolojisinin Önemi

Bilim insanları, Amerika Birleşik Devletleri’nin ve dünyanın karşı karşıya olduğu karmaşık tarımsal zorlukların üstesinden gelmek için ileri teknolojiler geliştiriyorlar. Çifçilerin artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için daha yüksek miktarlarda daha güvenli ve daha kaliteli gıda, lif ve yakıt üretmelerine yardımcı olmak için son teknolojik araştırmalar sürekli desteklenmektedir. Modern çiftlikler ve tarımsal operasyonlar, öncelikle sensörler, cihazlar, makineler ve bilgi teknolojisi dahil olmak üzere teknolojideki gelişmeler nedeniyle nem sensörleri, havadan görüntüler ve GPS teknolojisi gibi karmaşık teknolojileri kullanlıyor. Bu gelişmiş cihazlar ve hassas tarım ve robotik sistemler, işletmelerin daha karlı, verimli, daha güvenli ve daha çevre dostu olmasını sağlıyor.  Çiftçiler artık tüm tarlalara su, gübre ve  böcek ilacı uygulamak zorunda kalmıyor. Bunun yerine, gereken minumum miktarları kullanabildiği gibi çok özel alanları da hedefleyebiliyor. Hatta tek tek bitkilere farklı şekilde uygulama yapabiliyorlar. Avantajlar şunları içeriyor: *Daha yüksek mahsul verimliliği, *Azalan su, gübre ve böcek ilacı kullanımı, bu da gıda fiyatlarını düşük tutuyor, *Doğal ekosistemler üzerinde azaltılmış etki, *Nehirlere ve yeraltı sularına daha az kimyasal  akışı, artan işçi güvenliği, *Robotik teknolojiler, hava su kalitesi gibi doğal kaynakların daha güvenilir şekilde izlenmesini ve yönetilmesini sağlıyor. Ayrıca üreticilere birkisel ve hayvansal üretim, işleme, dağıtım ve depolama üzerinde daha fazla kontrol sağlayarak aşağıdaki sonuçları sağlıyor: *Daha yüksek verimlilik ve daha düşük fiyatlar, *Daha güvenli yetiştirme koşulları ve daha güvenli gıdalar, *Azaltılmış çevresel ve ekolojik etki. Fizik bilimleri, mühendislik ve bilgisayar bilimlerinde temel araştırma ve geliştirme, tarımsal cihazların, sensörlerin ve sistemlerin daha ileri teknolojide olması, teknolojilerin ekonomik olarak mevcut uygulamalarda minimum kesinti ile nasıl kullanılacağını değerlendiren uygulamalı araştırmalar ve çiftçilere yeni teknolojilerin nasıl kullanılacağı konusunda yardım ve talimatlar sürdürülebilir bir şekilde devam etmektedir.
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2022 - Cuma

Amerika Birleşik Devleti’nde Tarım Teknolojisinin Önemi

Bilim insanları, Amerika Birleşik Devletleri’nin ve dünyanın karşı karşıya olduğu karmaşık tarımsal zorlukların üstesinden gelmek için ileri teknolojiler geliştiriyorlar. Çifçilerin artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için daha yüksek miktarlarda daha güvenli ve daha kaliteli gıda, lif ve yakıt üretmelerine yardımcı olmak için son teknolojik araştırmalar sürekli desteklenmektedir.

Modern çiftlikler ve tarımsal operasyonlar, öncelikle sensörler, cihazlar, makineler ve bilgi teknolojisi dahil olmak üzere teknolojideki gelişmeler nedeniyle nem sensörleri, havadan görüntüler ve GPS teknolojisi gibi karmaşık teknolojileri kullanlıyor. Bu gelişmiş cihazlar ve hassas tarım ve robotik sistemler, işletmelerin daha karlı, verimli, daha güvenli ve daha çevre dostu olmasını sağlıyor. 

Çiftçiler artık tüm tarlalara su, gübre ve  böcek ilacı uygulamak zorunda kalmıyor. Bunun yerine, gereken minumum miktarları kullanabildiği gibi çok özel alanları da hedefleyebiliyor. Hatta tek tek bitkilere farklı şekilde uygulama yapabiliyorlar. Avantajlar şunları içeriyor:

*Daha yüksek mahsul verimliliği,

*Azalan su, gübre ve böcek ilacı kullanımı, bu da gıda fiyatlarını düşük tutuyor,

*Doğal ekosistemler üzerinde azaltılmış etki,

*Nehirlere ve yeraltı sularına daha az kimyasal  akışı, artan işçi güvenliği,

*Robotik teknolojiler, hava su kalitesi gibi doğal kaynakların daha güvenilir şekilde izlenmesini ve yönetilmesini sağlıyor.

Ayrıca üreticilere birkisel ve hayvansal üretim, işleme, dağıtım ve depolama üzerinde daha fazla kontrol sağlayarak aşağıdaki sonuçları sağlıyor:

*Daha yüksek verimlilik ve daha düşük fiyatlar,

*Daha güvenli yetiştirme koşulları ve daha güvenli gıdalar,

*Azaltılmış çevresel ve ekolojik etki.

Fizik bilimleri, mühendislik ve bilgisayar bilimlerinde temel araştırma ve geliştirme, tarımsal cihazların, sensörlerin ve sistemlerin daha ileri teknolojide olması, teknolojilerin ekonomik olarak mevcut uygulamalarda minimum kesinti ile nasıl kullanılacağını değerlendiren uygulamalı araştırmalar ve çiftçilere yeni teknolojilerin nasıl kullanılacağı konusunda yardım ve talimatlar sürdürülebilir bir şekilde devam etmektedir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.